Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Tilburgers te sterk voor FC Groningen 23 oktober 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Willem II verloren. In Tilburg konden de Groningers lange tijd goed meekomen, maar besliste de thuisploeg in de slotfase de wedstrijd: 4-2

Er had wel meer ingezeten voor FC Groningen, want voetballend zijn de Groningers zeker niet de mindere van de Tilburgers. Achterin laat FC Groningen echter teveel steekjes vallen en dat resulteert in gemakkelijke treffers voor de thuisclub. Al na drie minuten is het raak als de opkomende man niet wordt afgestopt en een voorzet af mag leveren. Redan staat zo vrij als een vogeltje en knikt de bal knap binnen. Willem II probeert meteen nog een goal te forceren en een ruime marge op te bouwen, maar ziet zich in die plannen gestuit door Krstev, die na 10 minuten een corner binnenloopt.

Vervolgens wordt FC Groningen ook wat brutaler. In de veertiende krijgt Seedorf een grote kans als de bal voor zijn voeten belandt en hij op de keeper af kan rennen, maar hij wacht net te lang en zijn schot kan geblokt worden. Tot de rust gebeurt er weinig schokkends meer, of het moet nog een kans van Redan zijn, die de bal na een lange voorzet net voor rust net niet goed onder controle krijgt. Matthijs kan nog net de bal wegschieten.

De tweede helft is wat spectaculairder. Willem II komt weer goed uit de kleedkamer en zet FC Groningen meteen onder druk. Na slecht verdedigen kan Hadouir de bal voorgeven. De bal stuit via het lichaam van Matthijs het doel in. Pech voor FC Groningen, maar anderhalve minuut later is het al weer volop vreugde in het Groningse kamp. Na een uitrap van Roorda kan Seedorf doorlopen op de keeper en met een listig schot verschalkt bij keeper Moens.

Willem II gaat vervolgens meer en meer op zoek naar de winnende treffer en die valt uiteindelijk ook. Een klein kwartier voor tijd kan Victoria inschieten en staat FC Groningen voor de derde keer op achterstand. De Groningers zijn via een schot op de lat van Kurt Elshot nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar de krachten zijn op en het lukt niet meer. Willem II scoort nog wel uit een vrije trap van Reuser en daarmee stellen de Tilburgers de zege definitief veilig.

Opstelling Willem II: Moens; Wau, Van der Haar, Van Nieuwstadt, (C) Kreek; Victoria, Reuser, Mathijssen; Hadouir (88' Kolsi), Redan (82' Caluwé), Bobson (92' Van Mosselveld)

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén; Krstev, Buijs, (C) Van Gessel; Hugo, Seedorf; Bizimana (71' Tuyp)

Scoreverloop: 3' Redan (Van der Haar) 1-0, 10' Krstev (Hugo) 1-1, 52' Matthijs (eigen doel) 2-1, 55' Seedorf (Hugo) 2-2, 77' Victoria (Hadouir) 3-2, 91' Reuser (vrije trap) 4-2

Scheidsrechter: Van Sichem

Toeschouwers: 11.950
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl