Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningers zetten FC Utrecht aan de kant 17 oktober 2004
FC Groningen heeft vanmiddag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In het eigen Oosterparkstadion werd FC Utrecht met veel strijd aan de kant gezet: 3-0.

Eindelijk dus eens een overwinning en dan mag ook wel een keer. Vooraf vermoedt iedereen dat het een zeer lastig duel zal worden, want FC Utrecht is een sterke ploeg. Maar in het duel zelf heeft FC Groningen het eigenlijk geen moment echt moeilijk.

De Groningers beginnen fel en drukken FC Utrecht meteen terug op eigen helft. Krstev krijgt eerst twee kansjes, maar weet het net niet te vinden. Even later is het wel raak als Stefano Seedorf in twee instanties binnenschiet nadat Terol zijn schot niet klemvast kan krijgen.

"Als er maar niet meteen weer een tegengoal valt" hoor je de supporters op de tribune denken. Dat gebeurt gelukkig niet, want FC Utrecht speelt erg onmachtig en laten zich steeds weer aftroeven door de 'over-mijn-lijk-mentaliteit' van de Groningers.

In de tweede helft gaat FC Groningen vrolijk door, want men wil de winst zo snel mogelijk veiligstellen tegen het zwakke FC Utrecht. Er komen genoeg kansjes, maar de bal wil er vooralsnog niet in en dan is een 1-0 voorsprong erg mager.

Maar in de 62e minuut is het dan eindelijk raak. Na een voortreffelijke voorzet van Krstev kopt de kleine Braziliaan Hugo de bal in de uiterste hoek en zet FC Groningen op een veilige marge. Van der Haar houdt een bal binnen op de achterlijn en via Leitoe komt de bal voor de voeten van Somers. De Belg kan de bal in een haast leeg doel binnenschieten, maar raakt de bal verkeerd en kan de bal door de Groningse defensie worden opgeruimd.

Een kwartier voor tijd wordt de wedstrijd definitief beslist. Schlemiel van de wedstrijd Somers speelt te kort terug op zijn doelman, waardoor Salmon bij de bal kan komen. Na de botsing die volgt tussen Salmon en Terol (die nog even een Oscar-nominatie in de wacht sleept door net te doen alsof er een gruwelijke overtreding op hem begaan is en zogenaamd geblesseerd blijft liggen) komt de bal voor de voeten van Kurt Elshot die de bal rustig richting doel loopt om hem vervolgens keihard in het zijnet te schieten: 3-0.

Stefano Seedorf krijgt zelfs nog een goede kans op de 4-0, maar ditmaal zit Terol er wel goed bij. De winst komt niet meer in gevaar en zo blijven de drie punten eindelijk weer eens in het Oosterpark.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén; Buijs, Krstev, (C) Van Gessel, Hugo; Salmon (85' Pinas), Seedorf (89' Fledderus)

Opstelling FC Utrecht: Terol; Cornelisse, Schut, Di Tomasso, Braafheid (70' Rajcomar); (C) De Jong (86' Zuidam), Tanghe, Somers; Douglas, Van de Haar, Leitoe (77' Broerse)

Scoreverloop: 12' Seedorf (Hugo) 1-0, 62' Hugo (Krstev) 2-0, 73' Elshot (Salmon) 3-0

Scheidsrechter: Bossen

Toeschouwers: 12.094
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl