Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC in Goslar onderuit tegen Hannover 96 8 oktober 2004
FC Groningen heeft vanavond in het Duitse Goslar met 2-0 (1-0) verloren van Bundesliga-club Hannover 96. Het eerste doelpunt viel vlak voor de pauze uit een strafschop. In de slotfase bepaalden de Duitsers de eindstand op 2-0.

De groenwitte FC is door Hannover 96 uitgenodigd om als oefenpartner op te treden in dit competitieloze interlandweekend. Op vrijdagochtend om 10.00 uur vertrekt de bus richting Hannover, waar de ploeg ook de nacht van vrijdag op zaterdag doorbrengt.

De wedstrijd in het plaatsje Goslar, dat tegen de voormalige Oost-Duitse grens ligt op zo'n 80 kilometer ten zuidoosten van Hannover, begint om half zeven met FC Groningen in de sterkst mogelijke opstelling. Naast vijf geblesseerde spelers, zijn Arnold Kruiswijk en Mile Krstev afwezig door interlandverplichtingen. Bij de Duitsers ontbreken zes spelers door interlandverplichtingen en blessures.

De wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelt, begint met het afsteken van groenwitte rookpotten door enkele van de vijftien meegereisde supporters. In het eerste kwartier delen de beide ploegen wat plaagstootjes aan elkaar uit. Een schot van Pinas namens Groningen en Stefulj namens Hannover zijn het gevaarlijkst.

FC Groningen kan moeiteloos op de been blijven en heeft bij vlagen het overwicht. Toch zijn de schotkansen veelal voor de Duitsers. Zo schiet Christiansen in de 34e minuut van afstand en probeert aanvoerder Krupkovic het in de 38e minuut. Roorda houdt zijn doel schoon, tot hij in de 39e minuut zelf de veroorzaker is van een strafschop. Hij brengt Stajner ten val, waarna Christiansen van elf meter de 1-0 binnenschiet.

Vlak voor de pauze krijgt FC Groningen nog een prima kans, als Hugo een balletje breed legt op Salmon. De Zuid-Afrikaan mist de linkerkruising op een haar na. Na de pauze dringt FC Groningen meer en meer aan, maar komt de ploeg veelal niet verder dan de zestien meter. Alle zes wisselspelers komen gedurende de tweede helft nog in actie. Danny Buijs lost een schot op doel en invaller Bizimana ziet een inzet gesmoord. Echt ongerust zal de Duitse goalie niet geworden zijn.

In de slotfase van de tweede helft, die vreemd genoeg maar 43 minuten duurt, scoren de Duitsers nog 2-0. Een aanval over links wordt door invaller Roman Wallner in een benedenhoek geprikt. Even later vindt de scheidsrechter het welletjes en beëindigt hij de wedstrijd op het veld dat niet optimaal verlicht is. Komende zondag speelt FC Groningen thuis tegen FC Utrecht en neemt Hannover 96 het op tegen VfL Wolfsburg.

Bron: FC Groningen

Opstelling Hannover 96: Juric, Zuraw, Vinicius, Schneider, Dabrowski, (C) Krupnikovic, Schröter, Stefulj, Christiansen, Stajner, Leandro

Opstelling FC Groningen: Roorda (46' Lambers), Elshot, Matthijs, Van der Linden, Flóren; Buijs (73' Westerveld), Seedorf (68' Bizimana), (C) Van Gessel, Hugo (46' Sedoc); Salmon (46' Tuyp), Pinas (81' Lip)

Scoreverloop: 40' Christiansen (strafschop) 1-0; 86' Wallner 2-0

Scheidsrechter: Rössner

Toeschouwers: 1.000
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl