Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
PSV te sterk voor FC Groningen 2 oktober 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen PSV verloren. Na negentig minuten stond het in het Philips-stadion in Eindhoven 3-0 in het voordeel van PSV.

Het vertrouwen in deze wedstrijd bij de FC Groningen-fans is vooraf niet al te groot. Er reist maar één bus mee en enkelen menen vooraf te moeten 'voorspellen' dat FC Groningen met 7-0 zoniet 8-0 aan de broek krijgt. Met zo'n instelling kun je idd beter thuisblijven.

Het eerste half uur speelt FC Groningen frank en vrij tegen PSV. Weliswaar komt PSV vrij snel op 1-0 vanwege een ongelukkig moment van Kurt Elshot (hij werkt de bal in eigen goal) maar daarna zijn er een handvol kansen voor de Groningers. Dan blijkt weer het euvel van FC Groningen: de bal gaat er niet in. Van Gessel, Krstev, Salmon, allen falen voor de goal.

En daar blijkt ook het verschil met een topclub als PSV. Want bij de eerste de beste uitbraak van de Eindhovenaren ligt de bal wel in het doel. Beasley sprint na ruim een half uur langs Elshot en passeert Roorda koeltjes: 2-0. De wedstrijd lijkt gespeeld.

FC Groningen wenst echter nog niet te capituleren. Daar heeft Ron Jans ook op gehamerd: ook bij tegengoals moet de organisatie wel blijven staan en moeten de koppies niet gaan hangen. FC Groningen probeert het de eerste helt dus nog wel, maar het lukt niet meer.

De tweede helft is ronduit saai. PSV hoeft niet meer zonodig en FC Groningen kan eigenlijk niet meer. John de Jong kopt nog een bal binnen en bepaalt daarmee de eindstand op 3-0.

Opstelling PSV: Gomes; Lucius, Alex (65' Lamey), Bouma, Lee; Farfan, (C) Van Bommel, Cocu, De Jong; Beasley (78' Vonlanthen), Vennegoor of Hesselink (69' Sibon)

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Van der Linden, Florén; Buijs, Krstev, (C) Van Gessel, Seedorf (69' Hugo); Salmon (80' Tuyp), Pinas

Scoreverloop: 5' Elshot (eigen doel) 1-0, 32' Beasley (Van Bommel) 2-0, 65' De Jong (Lee) 3-0

Scheidsrechter: Van Dongen

Toeschouwers: 30.500
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl