Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen weet niet van NEC te winnen 26 september 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens gelijkgespeeld. In het eigen Oosterparkstadion komt de ploeg van Ron Jans tegen NEC niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

En weer een gelijkspel dus, het vierde al in zes wedstrijden. En dat terwijl het hier (in elk geval voor de supporters) een cruciaal duel betreft, dat toch echt gewonnen moet worden. Want met het oog op het komende programma, zijn iets meer punten wel nodig. Qua punten schiet het vanmiddag dus weer niet op.

In de eerste tien minuten lijkt FC Groningen er een leuke middag van te maken. De spelers gaan fel van start en NEC wordt vastgezet. Daarna zakt FC Groningen echter terug en ontspint zich een duel waarbij beide ploegen elkaar nauwelijks ruimte gunnen en elkaar niet laten voetballen.

Er ontstaan wel kansen voor de Groningers, maar de gevaarlijkste kans is voor NEC in de persoon van Ebbinge, die uit een corner hard naast kopt. Ook Salmon krijgt wat kansjes, maar die zijn wederom niet aan de Zuid-Afrikaan besteed. Duidelijk is wel dat de basisplaats van Seedorf zorgt voor een betere aansluiting tussen middenveld en aanval en dat zou ook Salmon ten goede moeten komen.

In de tweede helft veel 'hotseknots-begonia voetbal' met veel strijd en veel duels, maar qua voetbal is het niks. Zojuist veroverde ballen worden weer keurig ingeleverd bij de tegenstander en voor beide doelen is weinig te beleven. Het publiek roert zich en probeert Groen-Wit op sleeptouw te nemen en naar de bevrijdende goal te loodsen, maar dat lukt niet.

Seedorf komt oog in oog met Gentenaar, maar hij slaagt er niet in om de bal langs de keeper van NEC te prikken. Een dubbele wissel aan de kant van FC Groningen luidt het slotoffensief in. Glen Salmon en Hugo Alves Velame worden vervangen door Jack Tuyp en Mile Krstev.

Toch komt NEC opeens twee keer gevaarlijk door. Kazlauskas zet de eerste keer voor op Tininho, die de bal niet vol raakte waardoor Roorda kan redden. Het volgende schot komt van Kazlauskas die via de voet van Danny Buijs door Bas Roorda uit de linkerkruising moet worden getikt.

De beste kans laat FC Groningen noteren in de 82e minuut. Mile Krstev geeft de bal aan Danny Buijs, die voorzet en ziet hoe Jack Tuyp van dichtbij - maar met Gentenaar nog in de baan richting doel - de bal ver over schiet. Hier had Jack Tuyp zich meteen onsterfelijk kunnen maken, maar hij laat het na. En daarmee eindigt de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk (79' Van der Linden), Florén; Buijs, Seedorf, (C) Van Gessel, Hugo (75' Krstev); Salmon (75' Tuyp), Pinas

Opstelling NEC: Gentenaar; (C) Wielaert, Pothuizen (54' Leiwakabessy), Ebbinge, Valencia; Heije, Van der Doelen, Tininho, Boutahar; Denneboom, Prent (64' Kazlauskas)

Scheidsrechter: Haverkort

Toeschouwers: 10.889
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl