Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen voorkomt boete voor spreekkoren 10 juni 2008
FC Groningen wordt door de KNVB niet beboet voor de spreekkoren die tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC op 3 februari 2008 te horen waren. In die wedstrijd stuurde de blinde scheidsrechter Ruud Bossen FC Groningen-speler Martijn Meerdink onterecht van het veld, waarna de Groningse fans hun ongenoegen over de arbitrage kenbaar maakten in de vorm van hatelijke spreekkoren.

Hoe zat het ook allemaal weer? FC Groningen moest van de KNVB zijn fanatieke supporters beter in toom houden. De voetbalbond droeg FC Groningen op een plan van aanpak op te stellen dat het verbale geweld van de aanhang moest voorkomen. Als FC Groningen dit niet zou doen, dan hing de voetbalclub een boete van 7500 euro boven het hoofd.

FC Groningen ging in overleg met supporters en maakte een plan van aanpak, dat richting de voetbalbond werd gestuurd. Vandaag maakte Hans Nijland in zijn wekelijkse nieuwsbrief bekend dat het plan van aanpak door de KNVB is geaccepteerd, waardoor FC Groningen geen boete krijgt:

"Dan kunnen we melden dat het plan van aanpak tegen negatieve spreekkoren door de KNVB is goedgekeurd. Hiermee is een boete naar aanleiding van het thuisduel met Roda JC voorkomen. Wij zullen ons als club komend seizoen meer gaan richten op het voorkomen van kwetsende en discriminerende spreekkoren en verwachten dit probleem samen met onze supporters op te lossen."

Mooi zo. En als de KNVB nu ook Bossen nog met pensioen stuurt in plaats van naar Groningen, zou dat nog veel beter zijn. Toedeloe Ruud, dat je maar nooit meer op een voetbalveld mag staan.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Wat een onzin dit. Bossen hoeft toch ook geen plan van aanpak in te leveren bij de KNVB, over hoe hij denkt zijn wedstrijden eens een keer fatsoenlijk te gaan fluiten? Altijd maar weer de clubs met hun supporters beschuldigen en de falende scheidsrechters de hand boven het hoofd houden. Bijzonder laf.
Vak_M | 11 juni 2008, 01:26:12


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl