Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Uitgeschakeld in de Amstel Cup 22 september 2004
FC Groningen is vanavond in de wedstrijd tegen NAC Breda uitgeschakeld in de Amstel Cup. In de verlenging komt FC Groningen nog voor, maar moet uiteindelijk de overwinning laten aan de Brabanders: 1-2

FC Groningen begint best aardig aan de wedstrijd. Het is in de eerste helft duidelijk sterker dan NAC Breda en weet een aantal goede kansen te creëren. Toch lukt het de mannen van Ron Jans niet om het net te vinden.

In de tweede helft wordt NAC Breda wat feller en dwingt het ook kansen af, zelfs betere kansen dat de Groningers hebben. De wedstrijd gaat gelijk op en het spel beweegt zic op en neer. Na 90 minuten is er echter nog geen beslissing gevallen en dus gaan we verlengen.

Aan het einde van de eerste verlenging scoort Stefano Seedorf tegen zijn oude club. 1-0 voor FC Groningen en stiekem gaat iedereen in Groningen er al van uit dat dit de winnende treffer zal blijken. Er wordt een fakkel afgestoken op ZI en het stadion is dol van vreugde.

Binnen een halve minuut is het echter al weer gelijk. Terwijl de fakkel op ZI nog brandt, heeft Mendes da Silva de bal achter Roorda geschoten. Vrijwel meteen daarna fluit Temmink af voor de eerste helft van de verlenging.

De tweede helft van de verlenging is koud begonnen, of NAC Breda scoort al weer. Ditmaal is het de in Groningen niet zo populaire matennaaier Anthony Lulring, die een solo bekroont met een doelpunt. Naar blijkt de winnende.

Want FC Groningen zet nog wel aan en komen er nog enkele kleine mogelijkheden, maar het lot is al beslecht: FC Groningen ligt uit de beker.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén (79' Van der Linden); Krstev (98' Sedoc), Buijs (68' Seedorf), (C) Van Gessel, Hugo; Salmon, Pinas

Opstelling NAC Breda: Schollen; Mendes da Silva, Colin, (C) Penders, Gudelj; Zonneveld, Slot, Collen; Cornelisse (109' Stam), Boussaboun, Lurling

Scoreverloop: 103' Seedorf (Elshot) 1-0, 104' Mendes (Boussaboun) 1-1, 106' Lurling (Slot) 1-2

Scheidsrechter: Temmink

Toeschouwers: 3.692
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl