Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen wint Chippie Polar Cup 25 mei 2008
Net als in 2006 heeft FC Groningen op Curaçao het toernooi om de Chippie Polar Cup gewonnen. In de finale versloeg de ploeg van trainer Ron Jans het nationale elftal van de Nederlandse Antillen met 4-2. Bij rust stond het nog 2-2. Met dank aan Wilfred is er wederom een fotoverslag van deze wedstrijd.

Vooral de beginfase was een spektakel met vier doelpunten in het eerste kwartier. De Antillen openden de score door een counter via de razendsnelle spits Benjamin Martha. Meteen daarna krulde Mark-Jan Fledderus een vrije trap schitterend langs de Antilliaanse doelman Farrel. Goran Lovre verraste diezelfde keeper met een uitgekiend lobje en het feest werd afgesloten met een fenomenale kogel van Richmar Siberie: 2-2.

Daarna ontstond rumoer omdat scheidsrechter Roderick Reyer met gele en rode kaarten voor Groningers begon te wapperen, maar na ampele overweging trok de kleine Antilliaan zijn rood voor Powel en Lovre weer in. Zo ging het met elf tegen elf verder.In de tweede helft zakte het spelpeil, maar maakte FC Groningen het karwei wel professioneel af. Fredrik Stenman kopte nummer drie binnen en invaller Tim Matavz nam de laatste treffer voor zijn rekening.

Voor Marnix Kolder - die een helft speelde - was het zijn laatste wedstrijd. Voor de wedstrijd had hij zijn ploeggenoten ingelicht over zijn vertrek naar VVV. Kolder tekende daar voor drie seizoenen. Hij kreeg na zijn speech luid applaus van zijn collega's.
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl