Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen speelt weer om Polar Cup 14 mei 2008
Net als twee jaar geleden vertrekt de selectie van FC Groningen aan het einde van dit seizoen weer naar Curaçao om daar mee te doen aan het toernooi om de Polar Cup, ditmaal de Chippie Polar Cup geheten. En de Groningers hebben een reputatie hoog te houden, want twee jaar geleden won FC Groningen het prestigieuze toernooi.

De vlag van Curaçao

Voor de meeste supporters zal een bezoek aan dit toernooi waarschijnlijk net iets teveel van het goede zijn, maar mocht je toevallig genoeg doekoe op je spaarrekening hebben, totaal niet onmisbaar zijn op je werk en wel zin hebben in een zonnig voetbaltripje, dan kun je overwegen om de komende periode even naar Curaçao af te reizen.


Het toernooi
Het toernooi wordt gehouden van 21 tot en met 24 mei 2008. Dat klinkt heel stoer, maar alleen op 21 en 24 mei wordt er ook daadwerkelijk gevoetbald. Voor de rest zit iedereen waarschijnlijk gewoon met z'n luie reet op het strand. En geef ze eens ongelijk! De deelnemers aan het toernooi zijn - naast FC Groningen - het Braziliaanse Esporte Clube Flamengo (niet te verwarren met het 'grote' Flamengo), de selectie van de Nederlandse Antillen en de selectie van Suriname. De wedstrijden worden gespeeld in het SDK stadion op het sportterrein Brievengat.


De deelnemende elftallen

Op woensdag 21 mei 2008 staan de eerste wedstrijden op het programma. Om 18.30 uur speelt FC Groningen tegen Esporte Clube Flamengo. Later op de avond spelen de selecties van de Nederlandse Antillen en Suriname tegen elkaar.
Op zaterdag 24 mei 2008 volgt de finaleronde. De verliezers van de eerste ronde maken om 18.30 uur eerst uit wie zich de nummer 3 van het toernooi mag noemen. Om 20.30 uur strijden de winnaars uit de eerste ronde om de felbegeerde hoofdprijs.

Meer info vind je op www.chippiepolarcup.com.

Adresgegevens
SDK stadion
Sportterrein Brievengat
Bonamweg 49
PO Box 3692
Curaçao NA


Het SDK stadion


Het eiland
Curaçao heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en zandstranden. Het is een ideaal vakantiegebied in het Caraïbisch gebied, waar naast rust ook volop te beleven valt. De ontwikkelingen op het eiland staan niet stil. Er worden steeds meer voorzieningen getroffen voor de toeristen en er wordt ook redelijk vaak vanuit Nederland op Curaçao gevlogen: wekelijks drie keer met de Dutch Caribbean Express, dagelijks met de KLM.

Curaçao heeft qua cultuur veel te bieden. Niets is hier zo opvallend als de architectuur. Nergens ter wereld vind je zoveel prachtige 17e- en 18e- eeuwse Nederlandse koloniale gebouwen. Alleen al in Willemstad komen er 750 historische gebouwen in aanmerking voor het predikaat 'monument'.


Het eiland


Het is zeer de moeite waard om op het eiland één of meer excursies te boeken, een ideale manier om Curaçao te ontdekken. Er zijn boottochten, avontuurlijke zeil- en snorkeltours, paardrijtochten en ook duikexcursies. Curaçao is één van de mooiste bestemmingen voor duikers. Het water is onvoorstelbaar helder en schoon en de temperatuur is er 365 dagen per jaar aangenaam.

Bezichtig ook eens de unieke flora en fauna in het Christoffelpark per auto, fiets of te paard. Het klimmen van de Christoffelberg is een belevenis op zich, evenals een bezoek aan de grotten van Hato. Het aardige van Curaçao is tevens dat de horecagelegenheden zich verspreid over het eiland bevinden en niet op één plaats zijn geconcentreerd. Met de casino's, de cafeetjes en de vele kleine restaurants en dansgelegenheden hoeft niemand zich op Curaçao te vervelen. Proost!


Polar Beer


__________


Datum

Locatie Aanvang

15-05-2008
vv Eenrum - FC Groningen Eenrum 19.00 uur

21-05-2008
FC Groningen - Flamengo EC Curaçao 18.30 uur

24-05-2008
FC Groningen - Nederlandse Antillen Curaçao 20.30 uur
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl