Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Puntje op de Vijverberg 18 september 2004
FC Groningen heeft vanavond een punt behaald in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Ondanks een behoorlijk overwicht in de eerste helft, moest FC Groningen uiteindelijk twee doelpunten goedmaken om het punt in de wacht te slepen: 2-2

In de eerste helft gaat het van een leien dakje voor FC Groningen. Er is maar één ploeg die voetbalt en dat zijn de Groningse gasten. Af en toe vlot combinerend en goed de ruimte zoekend, komen de Groningers dan ook menigmaal voor de goal van Rob van Dijk. Het balletje gaat er echter niet in, omdat FC Groningen nou eenmaal niet over een KILLER beschikt.

In de tweede helft komen de mannen van Gert Kruys aanmerkelijk beter uit de startblokken. Twee arbitraire missers leveren De Graafschap wel twee belangrijke doelpunten op. Eerst struikelt er een Superboer over z'n eigen veters, maar volgens de (blinde) grensrechter is het een overtreding. Uit de vrije trap die volgt, scoren de Superboeren. Het schot van Sander Duits lijkt houdbaar, maar Roorda ligt al op de grond voor de bal er is en is zodoende geklopt.

Aan de tweede goal van de Gelderlanders hangt een sterk geurtje van buitenspel, maar wederom loopt de grensrechter te blunderen. Zongo profiteert en de wedstrijd lijkt gelopen. FC Groningen is de kluts ook kwijt en De Graafschap krijgt kansen op 3-0.

Het Doetinchemse publiek scandeert al naar het uitvak: "Zij staan onderaan, olé olé". Gelijk hebben ze, want in de virtuele stand staat FC Groningen achttiende. Reden voor het uitvak om te gaan zingen: "Nijland rot op, Nijland rot op, Nijland, Nijland, Nijland rot op!", daarmee doelend op het feit dat de supporters de bravoure en de praatjes van de algemeen directeur van FC Groningen meer dan zat zijn.

Maar dan valt opeens de 2-1 door een eigen goal van Van der Kruis. Dat is aardig. Een paar minuten later kan Pinas een voorzet in de hoek plaatsen en dan staat het opeens 2-2. Dat gaat goed. Maar net op het moment dat FC Groningen de beslissende knock-out uit kan delen, gaan de mannen in het groen-wit terugzakken en tijdrekken...

Waarom in hemelsnaam? Alsof een gelijkspel in Doetinchem een goed resultaat is. Echt niet, daar heb je geen flikker aan. Je moet daar gewoon winnen en anders niet. Zeker als je de tegenstander net een mentale dreun hebt uitgedeeld, moet je gaan voor de genadeklap.

Met gemengde gevoelens verlaten de supporters van FC Groningen het uitvak. Want je mag blij zijn dat je nog een punt pakt gezien het scoreverloop, maar op basis van de wedstrijd had je er gewoon drie moeten pakken.

Opstelling De Graafschap: (C) Van Dijk, Bot, Van der Kruis, Bus, Berck Beelenkamp, Duits (80' Carrilho), Van Leerdam (85' Haklander), Kooijman, Van Beukering, Zongo (76' Loval), De Graef

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Van der Linden (64' Tuyp), Kruiswijk, Florén; Matthijs, Buijs, (C) Van Gessel, Hugo; Salmon, Seedorf (46' Pinas)

Scoreverloop: 52' Duits (vrije trap) 1-0, 59' Zongo (Van Beukering) 2-0, 71' Van der Kruis (eigen doel) 2-1, 75' Pinas (Elshot) 2-2

Scheidsrechter: Wegereef

Toeschouwers: 11.000 (uitverkocht)
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl