Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen wil brandschade snel herstellen 14 april 2008
FC Groningen wil de Euroborg zo snel mogelijk weer oplappen. De club streeft ernaar om woensdag bij de inhaalwedstrijd tegen Ajax de Noordtribune, waar gisteren brand uitbrak, gewoon open te stellen voor publiek.

Brand op de Noordtribune veroorzaakte zondagmiddag zoveel rookoverlast, dat toeschouwers onwel raakten en voetballers door ademhalingsproblemen niet meer mochten spelen. Diverse stoeltjes in het bewuste vak brandden af.

"We zijn de schade nog aan het opnemen, maar we werken met man en macht aan het herstel. We moeten in staat zijn de boel op tijd te herstellen, zodat woensdag net zoveel toeschouwers naar binnen kunnen als gewoonlijk", aldus een woordvoerder.


Bij eerdere tests op brandveiligheid scoorden de tribunestoeltjes van het stadion van FC Groningen hoog. Volgens Frank Jacobs van adviesbureau DGMR zijn de stoelen vooraf zelfs uitgebreider getest dan normaal. Jacobs adviseerde over brandveiligheid tijdens het ontwerp en de bouw van de Euroborg.

"De ontstekingsbron moet zondag wel heel erg groot zijn geweest. We hebben de plastic stoelen uitvoerig getest bij TNO in Rijswijk", legt Jacobs uit. "We zijn hierin verder gegaan dan normaal, door ook een soort openhaardvuur met houten blokken onder de stoelen aan te steken. Het vuur sloeg zelfs hierbij niet over naar de andere stoelen." Jacobs is blij dat ervoor gekozen was de stoelen zo uitvoerig te testen. "Anders had het allemaal nog veel erger kunnen zijn."


Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl