Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Busreis naar Florence krijgt vervelend staartje 8 april 2008
Het reisje van een groep FC Groningen-supporters naar Florence krijgt nog een vervelend staartje, meldt RTV Noord. In oktober reisde een groep supporters in een oude stadsbus naar Florence. Verslaggever Remy van Mannekes reisde ook mee en deed verslag voor RTV Noord. Bij de organisator van de trip is nu een boete van 2200 euro op de mat gevallen voor het overtreden van de Rijtijdenwet en mogelijk volgen er nog meer boetes.

De gepimpte stadsbus

Het leek allemaal zo'n leuk plan en dat was het eigenlijk ook. Medewerkers van cafť Piccadilly in de Oosterparkwijk reisden met hun eigen bus richting Florence om daar het UEFA Cup-duel tussen Fiorentina en FC Groningen bij te wonen. Een oude stadsbus werd omgetoverd tot luxe 'touringcar' en in totaal werd er heen en terug zo'n 58 uur gereisd.


Feest in de bus onderweg


Organisator Mertens licht de situatie toe

Verkeer en Waterstaat was echter iets minder blij met het initiatief. Volgens organisator Mertens is er een overijverige ambtenaar geweest die heeft gekeken wat er zoal niet klopte aan de reis naar Florence. Zo zou het Rijtijdenbesluit zijn overtreden, waren de noodzakelijke slaapcabines voor de chauffeurs niet aan boord en hebben de supporters misbruik gemaakt van hun reisvergunning. Het gezelschap reisde namelijk onder het mom van biljart- en dartclub, terwijl het ging om een reis van voetbalsupporters.


Onderweg naar Florence


Wel slaapplekken voor de passagiers

Voor de overtredingen wacht de groep supporters vermoedelijk een aantal boetes, die gezamenlijk op kunnen lopen tot een bedrag van meer dan 10.000 euro. Inmiddels is de eerste boete van 2200 euro binnen voor het overtreden van het Rijtijdenbesluit. Er was een tijdsschema voor de chauffeurs opgesteld, maar er blijkt nu om 9 uur 's ochtends getankt te zijn en de Rijksdienst voor het Wegverkeer gaat er nu vanuit dat vanaf dat moment de chauffeurs ook weer aan het rijden waren. Zelf beweert de groep pas vanaf 14.00 uur weer aan het rijden te zijn gegaan.


Onbegrip bij de passagiers


Onbegrip bij de passagiers

Mertens gaat de boetes sowieso aanvechten, maar als de boetes wel betaald moet worden, dan heeft Mertens daar ook wel ideŽen over: "Dit was een spontaan idee, dus ik denk dat we nu wat spontane, creatieve en sportieve benefietactiviteiten gaan organiseren om te kijken of we toch nog een beetje geld terug te vangen."

Bron: RTV Noord
Printversie »
 

Reacties:
#1 Goh ze vinden ook altijd wel wat om over te zeuren!
Vak-D | 8 april 2008, 16:53:50
#2 dat slaat toch nergens op!
tof idee om met zo'n gepimpte bus naar florence te gaan vind ik en dan moeten ze het nog zo weer verpesten
sprikie | 8 april 2008, 17:17:45
#3 Wat een eikel! Dit zijn toch juist prachtige initiatieven die je moet koesteren!?
Vak_M | 8 april 2008, 17:23:18
#4 dus met andere woorden, biljart- en dartclub mogen niet van voetballen houden en ook niet naar een wedstrijd kijken.
wat een stelletje zeikers zijn het toch er zijn altijd wel mensen die anderen overal voorop willen laten draaien en zelf in een goed boekje komen bij hun baas, flikkers zijn het en niet meer of minder
oosterparker | 8 april 2008, 18:09:54
#5 Weer gezeik om 10 keer niks. Is toch allemaal erg goed gegaan. Nee we leven in Nederland. Regeltje zus regeltje broer. Gaat echt nergens over.
chucky | 8 april 2008, 20:59:10
#6 Wat een gezeik om niks! Toffe actie en dan heb je weer zo'n zeikerd die het weer verneukt
MvW | 9 april 2008, 08:41:41
#7 welkom in Nederland. je mag ook werkelijk niks tegenwoordig of er komt wel een pennenlikker aan met een boekje regels.
Niels | 9 april 2008, 14:01:19
#8 Een overijverige ambtenaar.... Waar gaat dit over? Te triest voor woorden dat er mensen bestaan die zulk werk al willen doen... Wat een sneue gasten bij de overheid. Ik verbaas me er eerlijk gezegd al helemaal niet meer over.
willem | 9 april 2008, 17:00:33


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl