Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Geen politie-acties bij Noordelijke derby 11 maart 2008
De wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen van aanstaande vrijdag heeft vrijdag niets te vrezen van actievoerende agenten. Dat zegt Koos Fekkes vandaag in het Dagblad van het Noorden namens de stakende Groningse agenten. Gisteren noemde hij in een interview op Radio Noord de Noordelijke derby nog als een mogelijk doelwit van de politie-acties. Dat lijkt nu dus niet meer aan de orde.

In het Dagblad van het Noorden van vandaag staat onder meer het volgende:

De voetbalwedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen heeft vrijdag niets te vrezen van actievoerende agenten. Wat hen betreft kan het treffen zonder meer doorgaan. "We laten de inhaalwedstrijden deze week met rust. Dan zou het nogal inconsequent zijn als we er voor zouden zorgen dat FC Groningen - SC Heerenveen niet doorgaat", zegt Koos Fekkes. Hij is de voorzitter van het Regionaal Actiecomité (RAC) in Groningen.

Gisterochtend was er even sprake van dat de noordelijke derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen van komende vrijdag niet gespeeld zou kunnen worden vanwege de politiestaking, maar gistermiddag maakte de politiebond PBN bekend dat er voorlopig niet meer wordt gestaakt rond voetbalwedstrijden in het betaalde voetbal.

Het bericht dat maandagochtend doorsijpelde deed algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen even schrikken. "Ik hoorde het ook en heb gelijk bij de instanties aan de bel getrokken. Maar daar werd het bericht van staking niet bevestigd. Dus kunnen we er van uitgaan dat er vrijdag gewoon gevoetbald wordt. Overigens hadden we het ook zonder politie-inzet aangedurfd."

De agenten beraden zich nog wel op andere acties deze week. Zo zou men langzaam rijdend op en bij verkeersknooppunten de rest van het verkeer op willen houden, waardoor kilometerslange files ontstaan. Als men besluit om dat soort acties op vrijdagavond te houden, zouden supporters op weg naar de Euroborg dus nog wel hinder ondervinden kunnen van eventuele politie-acties.

Bron: Dagblad van het Noorden
Printversie »
 

Reacties:
#1 Is dit goed nieuws?
Vak__D | 11 maart 2008, 10:23:28
#2 Heb je zondag voetbal insite gezien? Vergoossen vertelde waarom ook psv het jammer vond van de afgelaste kraker. Het is niet ver meer en tegen concurrenten wil je wel. Het is geen enorm nadeel dat ie doorgaat.
MrWobbel | 11 maart 2008, 10:34:30
#3 Ook zonder politie had deze pot gewoon gespeeld kunnen worden... Maar die politiebonden vertrouw ik niet meer. Dan zeggen ze: "we laten het voetbal met rust", vervolgens staken ze opnieuw bij een wedstrijd. Stel verwende kereltjes.
mien-toentje | 11 maart 2008, 12:01:46
#4 @ Vak D, waarom zou het slecht nieuws zijn? Iedereen in Stad en Ommeland kijkt uit naar die wedstrijd, FC Groningen doet het meestal goed tegen sterke tegenstanders, de spelers behouden hun spelritme en hebben bovendien een opkikker gehad in Tilburg, waardoor ze wellicht in de 'winning mood' zitten. Ik ben erg blij dat de wedstrijd doorgaat!
Vak_M | 11 maart 2008, 13:34:57
#5 Zodra ze het verkeer bij de Euroborg gaan ophouden waardoor iedereen problemen heeft om het stadion in te komen heb ik nog steeds een hekel aan ze. (dat verrandert eigenlijk toch nooit)
mitchellfcg | 11 maart 2008, 15:02:50
#6 van mij mogen ze nu wel weer ophouden met staken wordt er nu een beetje moe van.
fcderoover | 11 maart 2008, 18:25:20
#7 laat ze eens aan het werk gaan in plaats van al door te staken logisch dat ze geen centen krijgen
fcgbedum | 11 maart 2008, 19:15:29
#8 Laat ze stoppen met struikroven langs de berm. Als het staken te ver doorvoeren verspelen ze het krediet wat er best in ruime mate was.
Ik heb er zin vrijdag!
tammo | 11 maart 2008, 22:29:11
#9 Ook zonder politie inzet kan deze wedstrijd probleemloos worden gespeeld, dat weten die sjaken ook heus wel en dat zal de voornaamste reden zijn dat ze niets van een staking afweten. Je staat natuurlijk hopeloos voor lul als je gaat staken met een enorm statement en het evenement waarbij je dat doet, vindt gewoon doorgang. Ofschoon die lui eigenlijk wel vaker voor lul staan, maar dat geheel terzijde.......
nickky | 12 maart 2008, 00:20:14


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl