Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Boete dreigt voor FC Groningen 6 maart 2008
FC Groningen moet zijn fanatieke supporters beter in toom houden. Dat vindt de KNVB, die FC Groningen vandaag heeft opgedragen een plan van aanpak op te stellen dat het verbale geweld van de aanhang moet voorkomen. Doet FC Groningen dit niet voor 3 april 2008, dan moet de club een boete betalen van 7500 euro. Aanleiding voor deze maatregel zijn de kwetsende spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Bossen.

In de thuiswedstrijd tegen Roda JC op 3 februari 2008 stuurde scheidsrechter Ruud Bossen namelijk Martijn Meerdink van het veld, nadat die met een correcte tackle de bal had veroverd op Tiot. Bossen zag in de actie echter een grove overtreding en trok de rode kaart. Daarop uitten de Groningse fans hun ongenoegen door de scheidsrechter hatelijk toe te zingen en voegde ook algemeen directeur Hans Nijland de scheidsrechter in de catacomben nog n en ander toe.

Later op de dag gaf Bossen al toe dat hij fout zat en een dag later werd de rode kaart van Meerdink geseponeerd. Daar had FC Groningen echter niet zoveel meer aan, want de miskleun van Bossen (niet zijn eerste in Groningen) had natuurlijk een grote invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. FC Groningen zat goed in de wedstrijd en stond met 1-0 voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, nadat het met 10 man met de rug tegen de muur werd gezet door Roda JC.

Ruud Bossen had al een moeizaam verleden in Groningen, nadat hij eerder in februari 2005 het duel FC Groningen - FC Twente totaal liet ontsporen en daarna gelukkig twee seizoenen geen thuiswedstrijd van FC Groningen meer floot. Dat was op zich een hele goede maatregel van de KNVB, een van de betere van de afgelopen jaren.

De voetbalbond wil nu van FC Groningen een plan van aanpak zien wat de club gaat doen tegen het verbale geweld van de supporters, anders krijgt FC Groningen een boete:

Straffen Betaald Voetbal met ingang van 4 maart 2008

FC Groningen
Een geldboete opgelegd van 7.500 euro, maar dat geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, mits FC Groningen een plan van aanpak gericht op het voorkomen van verbaal geweld vr 3 april 2008 opstelt en indient bij het bestuur betaald voetbal en dit plan vervolgens na bekrachtiging door het bestuur betaald voetbal uitvoert, vanwege wanordelijkheden door aanhang van FC Groningen bij gelegenheid van de op 3 februari 2008 gespeelde wedstrijd FC Groningen - Roda JC, te weten het uiten van kwetsende spreekkoren in de richting van de scheidsrechter.

De KNVB legt de verantwoordelijkheid dus bij FC Groningen, maar de voetbalbond kan beter zelf iets doen tegen het verbale geweld: stuur Bossen de rest van deze deze eeuw (en het liefst nog langer) gewoon niet meer naar Groningen! Dat lost een hoop problemen op.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Dat Bossen sindsdien alleen nog maar eerste divisie fluit zegt al genoeg. Maar bij de KNVB moeten ze verder niet zeuren, als Bossen zich stoorde aan het gezang had hij de wedstrijd moeten onderbreken. Bovendien liep hij na de wedstrijd met een grijns op zijn kop van het veld.
Beloji | 6 maart 2008, 17:18:17
#2 ze moeten die bossen martelen voor het leven. wat een vieze rat is hij! zoals bejoli als zegt: bovendien liep hij na de wedstrijd met een grijns op zijn kop van het veld. ongelovelijk
sankohpower | 6 maart 2008, 17:19:33
#3 Bossen mag nooit meer en dan ook nooit meer in grunn fluiten.
Laat die kontelikkers van de knvb maar eens bij zichzelf gaan afvragen hoe die spreekkoren erkomen.
Allemaal een euro inleggen dan betalen we hem lekker zelf, dan kunnen we lekker doorgaan met spreekkoren als het nodig is
avenance | 6 maart 2008, 17:37:50
#4 Niet te geloven! Niets tijdens de wedstrijd zeggen, maar wel gaan zeuren bij de KNVB. Wat ontzettend kinderachtig van die aap. Bossen naar Helmond-Sport for ever!
Boertjuh | 6 maart 2008, 17:38:07
#5 @ Beloji
Bossen fluit a.s. zaterdag in de eredivisie hoor!!
arjan | 6 maart 2008, 17:54:02
#6 Mijn plan van aanpak: Laat Bossen nooit weer in Groningen komen!
Plan van aanpak deel 2:
Nieuwe actie voor de fanatics-> de volgende wedstrijd allemaal een stukje tape op de stoel, met als boodschap "zitten en klep dicht"
keli7 | 6 maart 2008, 18:09:19
#7 laat die klootzak opflikkeren
hij zou nog niet eens de derby :
Haarlem - Stormvogels telstar mogen fluiten!
gkerkerfanatic | 6 maart 2008, 18:59:53
#8 keli7 anders ga jij gewoon lekker zitten wij staan wel voor onze club op jij helaas niet
vinniefcg | 6 maart 2008, 19:04:24
#9 Ik vind dat de KNVB niet zo moet zeuren. Bossen is een dramatische scheidsrechter. Laat de KNVB eerst naar zich zelf kijken voordat ze met deze maatregelen komen. Daarnaast vind ik ook dat als Bossen zich aan de spreekkoren had geergerd, had hij de wedstrijd moet stilleggen. Dit heeft hij niet gedaan, dus vind ik niet dat hun in het recht staan om deze maatregelen in te nemen.
Grunn | 6 maart 2008, 19:05:28
#10 @vinniefcg: Als je nu eens beter leest wat er staat, dan snap je ook dat het stukje tekst straalt van cynisme. Als er iemand staat ben ik het wel. Bossen moet gewoon een verbod krijgen voor groningen en wat mij betreft voor de gehele eredivisie!
keli7 | 6 maart 2008, 20:26:35
#11 kut bossen..een idee: bij de ingang verplicht 50 cent doneren pak je de fc er ook niet mee, maar daar moet 7500 geen probleem voor zijn ;)
rick | 6 maart 2008, 21:29:33
#12 dit slaat werkelijk alles... wij moeten schadevergoeding hebben voor die klootzak die ons 2 punten heeft gekost !! tijd voor een mooi spandoen over de KNVB d8 ik zo
PiPo_Vak_E | 7 maart 2008, 01:04:56
#13 Tjah, kut bossen en kut KNVB, das makkelijk mopperen achteraf.

Feit blijft dat je voor zo iets een behoorlijke boete krijgt. Hoop dat de "fanatieke aanhang" wel door heeft dat ze de club benadelen. Sneu geld man! Dan maar binnensmonds zingen dat het een h**renzoon is! :)
eisso | 7 maart 2008, 09:48:58
#14 Binnensmonds zingen? op zo'n moment? als hij ons weer eens zo iets flikt? ik weet niet of jij het kan maar ik kan het niet!! ik ben niet zo'n sjomp die met aanstekers gooit maar op dat moment heb ik hem alles gewenst!!
PiPo_Vak_E | 7 maart 2008, 10:19:12
#15 Goede reacties hierzo. Ja, dit is verrot van de KNVB. Andere clubs hebben ook supporters die vanalles roepen tegen scheids, spelers en tegenpartij supporters. En die gaan er ongestraft mee weg! Tenminste, vaak wel. De KNVB heeft ook makkelijk praten. Wij moeten onze mond maar houden als supporters terwijl wij zien dat onze club benadeeld wordt. Maar een oplossing over hoe wij ons dan wel mogen uiten om ons ongenoegen en frustratie te tonen en te laten merken aan de spelers van ons FC Groningen dat wij het niet eens zijn met de beslissingen op het veld en dus achter onze ploeg staan...die geven ze niet bij de KNVB. Klagen wel en boetes geven ook...maar oplossingen aandragen? Dat niet... Tsja....

Ik ben servicemedewerker, maar ook een absoluut supporter van de FC. Hier kan je niks mee natuurlijk. En FC Groningen dan voor de wedstrijd FC Groningen - ajakkes die regels laten opstellen... Tsja.

Ik zie jullie over een weekje weer...want tegen W2 ben ik er niet bij.
Mazzels,
Rennie
RennieServiceE | 7 maart 2008, 12:00:40
#16 Als die Bossen ook maar een boete krijgt. Die Lapschwanz!
mas208 | 7 maart 2008, 14:06:40
#17 Een boete???? Die man krijgt levenslang!!!
keli7 | 7 maart 2008, 16:14:34
#18 Laten we een ander woord voor hoer bedenken. Bossen, Bossen, je moeder zit achter jouw gezette raam! Dat mag namelijk wel...
Beetje sneu deze reactie, van deze lafbek. Tijdens de wedstrijd geen maatregelen durven nemen en achteraf lopen klagen. En idd die grijns op zijn smoel ben ik ook niet vergeten. Wat een zielig hoopje mens, die glaszetter, die zichzelf scheidsrechter durft te noemen. En dan de club bestraffen. Alsof de club FC Groningen die rode kaart heeft gegeven. KNVB zou oplossingen moeten aandragen, ipv boetes verstrekken. En waar is dit bedrag op gebaseerd? En komen de KNVB bonzen wel eens in de Kuip? Wat daar allemaal naar je hoofd wordt geslingerd....
Bossen en KNVB bonzen zijn loosers eerste klas!!
willem | 9 maart 2008, 11:01:00
#19 Aangezien Ruud Bossen zelf de oorzaak van de spreekkoren was, die overigens relatief erg mee vielen, is het plan van aanpak zo klaar.
Een verklaring namens de club dat als Bossen (of een andere incompetente scheids) niet meer naar Grunn wordt gestuurd, er geen 'kwetsende' spreekkoren zullen volgen. Laten we de SV ook een krabbel eronder zetten en klaar is kees.

Maar persoonlijk vond ik de spreekkoren wel meevallen. Voor Ruud'je is elke verwijzing naar zijn onkunde kwetsend. De slappe zak.
tammo | 9 maart 2008, 22:05:35
#20 Ik zou Bossen lessen voor scheidsrechter te geven en misschien bij de betere scheidsrechters stage te laten lopen.

Want hij doet het zich zelf aan en ik hoop dat hij nooit meer een thuiswedstrijd fluit.
crazy1980 | 11 maart 2008, 10:12:26


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl