Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningen Fanatics bestaat dit weekend 5 jaar! 29 februari 2008
Groningen Fanatics bestaat dit weekend 5 jaar! Precies 5 jaar geleden besloten enkele fanatieke supporters van FC Groningen het al in 2001 opgerichte Ultimate Fan Team (UFT) nieuw leven in te blazen.

Het UFT, net als Groningen Fanatics een onderdeel van de Supportersvereniging FC Groningen, was aan het begin van 2003 op een dood spoor beland, terwijl tifo-acties in Nederland juist in opkomst kwamen. Daarom besloten de huidige Groningen Fanatics het stokje over te nemen en dat heeft geleid tot de groepering die Groningen Fanatics tegenwoordig is: één van de toonaangevende tifo-groepen in Nederland.

Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de fraaie acties bij de Europese thuiswedstrijden tegen Partizan Belgrado en Fiorentina? Of de actie "Thank God I'm A Country Boy", die als eerste actie in Nederland op begeleidende muziek werd uitgevoerd? Of de emotionele fakkeloptocht naar de laatste wedstrijd in het Oosterparkstadion? En recenter de "Aans niks"-actie? Stuk voor stuk acties die indruk hebben gemaakt in Groningen en daarbuiten.


Thank God I'm A Country Boy

Dit weekend is het dus feest voor de Groningen Fanatics. Op zaterdagavond wordt er eerst in besloten kring geproost op de afgelopen 5 jaar en op zondag bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zullen de Groningen Fanatics hun jubileum eveneens glans gaan geven.

Bron: Groningen Fanatics
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl