Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen start eigen sportkledinglijn 26 februari 2008
FC Groningen start vanaf volgend seizoen met een eigen sportkledinglijn. De afgelopen jaren speelde de Trots van het Noorden in shirts van het merk Umbro, maar vanaf het seizoen 2008/2009 komt de FC met een eigen merk op de markt: Klupp Sportswear.
FC Groningen maakt samen met NAC Breda en kledingfabrikant LNL Sportswear BV (LEGEA Nederland) deel uit van een nieuw op te richten Besloten Vennootschap (BV). Dit drietal is nog in gesprek met een vierde partij als deelnemer in dit nieuwe initiatief. Hét grote voordeel voor FC Groningen is dat er geen kledingpartner meer bij betrokken is en dat in deze nieuwe opzet de merchandise opbrengsten direct naar de club vloeien. En de seizoenkaart- en clubcardhouders van FC Groningen profiteren mee!

Actie
Speciaal voor seizoenkaart- en clubcardhouders van FC Groningen zet FC Groningen overigens een unieke actie op ter introductie van de nieuwe shirts. Alle seizoenkaart- en clubcardhouders ontvangen hierover persoonlijk bericht. Zij kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief de nieuwe shirts bestellen. Voor slechts dertig euro per stuk kunnen maximaal twee shirts met korte mouwen per seizoenkaart- of clubcardhouder worden besteld.

Het design van het nieuwe thuistenue zal alleen op detail afwijken van het shirt zoals dit de laatste jaren in thuiswedstrijden wordt gedragen. Nieuw is wel dat de namen van de spelers op de rug zullen komen te staan. Elke speler krijgt dus een eigen shirt met een vast rugnummer, zoals reeds in de Europese wedstrijden het geval was.


Zo zou het uitshirt er bijvoorbeeld
uit kunnen gaan zien (ontwerp: venom)

Paars uitshirt
Totaal nieuw wordt wel het design voor het uittenue. FC Groningen zal in het seizoen 2008/2009 de uitwedstrijden in het paars gaan spelen. Dit is een bewuste keuze met een historische achtergrond. Het allereerste thuisshirt van FC Groningen na het GVAV-tijdperk, in het seizoen 1971/1972, was namelijk paars. Pas na dat seizoen droeg FC Groningen in thuisduels in verschillende variaties het huidige groen-witte shirt. Op het nieuwe uitshirt komen ook de twee groene banen terug die nu al op het thuisshirt te vinden zijn, hiermee wordt ook het uitshirt herkenbaar als FC Groningen-tenue.

Algemeen directeur Hans Nijland is enthousiast over het samen met NAC Breda ontwikkelde nieuwe initiatief. "FC Groningen en NAC willen innovatief en vooruitstrevend zijn. Met het in huis halen van een eigen sportkledinglijn hebben we nog meer direct invloed op onze eigen tenues en – niet onbelangrijk – genereren we direct meer inkomsten uit merchandise artikelen. Voor onze seizoenkaarthouders is het goed nieuws, omdat wij de eigen gemaakte shirts voor een mooie actieprijs kunnen aanbieden."

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl