Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen-graffiti op het Damsterdiep 18 februari 2008
Het is een bekend fenomeen in de stad Groningen: graffiti op de houten omheiningen rond bouwplaatsen. Steeds vaker ook worden er afbeeldingen gemaakt die op de een of andere manier met FC Groningen te maken hebben. Een aantal weken geleden werd ook de omheining rondom de bouwplaats op het Damsterdiep met spuitbussen onder handen genomen en daar staan inmiddels een aantal fraaie FC Groningen-kunstwerkjes.

Op 25 januari 2008 kregen ruim 150 leerlingen in de leeftijd tussen 12 en 15 jaar van de Leon van Gelder in Groningen een praktijkles culturele kunstzinnige vorming. Onder begeleiding van graffiti-docenten spoten zij ruim 600 meter witte platen vol met persoonlijke 'pieces'. Het thema van de kunstwerken was "Het Damsterdiep vroeger, nu en in de toekomst". De actie was een idee van ondernemer Khalid Allaoui van Dansschool Freestyle aan het Damsterdiep. Hij ergerde zich aan de saaie omheining rondom de bouwplaats en klopte aan bij de gemeente met het idee om de borden van thematische graffiti te voorzien. De gemeente faciliteerde het project met als voorwaarde dat er alleen met milieuvriendelijk materiaal zou worden gebruikt. Hieraan werd gehoor gegeven met verf of waterbasis en het gebruik van ozon-vriendelijke grondstoffen en drijfgassen.

Zoals gezegd bevinden zich onder de pieces ook een aantal FC Groningen-kunstwerkjes. Zo zien we aan de kant van de kruising met de Europaweg een bus met supporters van FC Groningen die op weg zijn naar de Euroborg. De chauffeur kijkt sto´cijns voor zich uit terwijl de supporters zich al verheugen op de wedstrijd. Aan de zuidzijde van het Damsterdiep zijn een paar positievelingen bezig geweest. Eerst lezen we "Euroborg the best" met een fraaie afbeelding van het stadion en daarnaast wordt zelfs gesproken over "FC GRUNN, landskampioen 2008". Verder komen we her en der diverse FC Groningen-logo's tegen en staat er in grote letters "BOEREN" en "GRUNN".

Fraai werk kortom en een aanwinst voor de stad. Foto's van de omheining aan het Damsterdiep zijn te vinden via het graffiti-overzicht. Daar vind je ook meer foto's van FC Groningen-graffiti van de afgelopen jaren.

Overigens: als je nog andere plaatsen kent in de stad Groningen of daarbuiten waar FC Groningen-gerelateerde pieces en tags (FC Groningen-logo's, 'Z-side', dat soort dingen) op muren, ramen, omheiningen of waar dan ook op zijn gezet, laat het dan even weten. Dan kan er een foto van gemaakt worden en kan het kunstwerkje worden toegevoegd aan het graffiti-overzicht op deze site.
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl