Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Verslag Nieuwjaarsborrel Supportersvereniging 11 januari 2008
Gisteravond hield de Supportersvereniging weer haar jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. In de aanwezigheid van de spelers, de technische staf en het management van FC Groningen werd er door de Supportersvereniging teruggeblikt op 2007 en ook alvast vooruitgekeken naar 2008, waarin de vereniging haar groei door wil zetten. Een verslag.
Vanaf 19.30 uur stroomt het Supportershome onder de klanken van de live muziek van Orkest Sunshine redelijk vol. De opkomst is stukken beter dat bij de Nieuwjaarsborrel van vorig jaar en tegen 20.00 uur is het in het Home gezellig druk. De spelers, de technische staf en het management van FC Groningen zijn dan inmiddels ook al gearriveerd.


Voorzitter Roger Stinissen opent de avond

Voorzitter van de Supportersvereniging Roger Stinissen neemt het woord. Allereerst vraagt hij een applaus voor financieel directeur Erik Mulder, die niet zo vaak op de voorgrond te vinden is, maar achter de schermen ongelooflijk veel en goed werk verzet. Mede dankzij hem heeft FC Groningen de laatste jaren een enorme groei kunnen doormaken.


Een prima opkomst


Bijna alle spelers zijn vanavond aanwezig

Roger vertelt dat het niet alleen voor FC Groningen een fantastisch jaar is geweest (met als hoogtepunt de uitwedstrijd tegen Fiorentina), maar ook voor de Supportersvereniging. De vereniging is inmiddels gegroeid naar 3700 leden en groeit nog steeds door. De vereniging heeft inmiddels ruim 100 vrijwilligers op diverse gebieden, die ervoor zorgen dat de vereniging steeds meer activiteiten kan ontplooien. Als de groei doorzet zit de vereniging aan het eind van het seizoen wellicht al op 4000 leden en daarmee is de vereniging een van de grotere verenigingen in Nederland.

Ook blikt Roger alvast even vooruit naar het jubileumjaar 2009, waarin de Supportersvereniging 25 jaar bestaat. Er zijn plannen om een groot feest te geven en ook zal er een jubileumboek gaan verschijnen. De voorbereidingen voor de viering van het jubileum starten uiteraard al in 2008, vandaar dat Roger het nu al even aanstipt.


Hans Nijland aan het woord

Daarna is het de beurt aan algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland. Hij vertelt allereerst over de uitbreidingsplannen die FC Groningen voor ogen heeft. FC Groningen wil toe naar een stadion met een capaciteit van tussen de 30.000 en 40.000 plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat dat voor FC Groningen een reële capaciteit is. Er zal nu concreet onderzoek worden verricht naar de mogelijkheden om de capaciteit van de Euroborg te verhogen en de uitkomsten van dat onderzoek zullen volgens Nijland op zeer korte termijn bekend worden. Mocht daaruit blijken dat er onvoldoende mogelijkheden zijn om uit te breiden, dan sluit Nijland niks uit. Ook de bouw van een nieuw stadion niet. De club wil namelijk de groei die het de afgelopen jaren heeft doorgemaakt niet zomaar weer prijsgeven.

Nijland ontkomt er natuurlijk niet aan om ook even te hebben over het transferwindow in de winter. Nijland geeft aan dat dit transferwindow oorspronkelijk bedoeld is om 'calamiteiten' in de selectie op te kunnen vangen, maar dat het tegenwoordig bijna gebruikt wordt om hele selecties te vervangen. Daarmee spelen clubs na de winterstop vaak in een hele andere samenstelling en Nijland vindt dat een vorm van competitievervalsing. Op de perikelen rondom Bruno Silva wil Nijland niet te diep in gaan, maar FC Groningen blijft vasthouden aan het standpunt dat er in de winterstop niemand weg gaat.

Verder zal FC Groningen per 1 juli 2008 gaan beginnen met FC Groningen TV. Op die manier wil FC Groningen haar supporters optimaal bedienen met wedstrijdbeelden en beelden van zaken rondom de club.


Ron Jans blikt terug en vooruit

Tot slot komt trainer Ron Jans aan het woord. Zijn persoonlijke dieptepunt is toch wel zijn optreden bij 'Op de schaal van Koeman' in het programma Mijn Club op TV Noord, waarbij Ron uiteindelijk zeer laag eindigde. Het hoogtepunt voor Jans en zijn spelers ook de uitwedstrijd tegen Fiorentina en met name de lovende en hartverwarmende reacties na de uitschakeling. Dat bewijst dat niet alles in de sport om winnen draait.

Jans geeft aan dat hij en de spelers er alles aan zullen doen om ook dit jaar weer Europees voetbal te halen en daarmee een trilogie te voltooien. Hij hoopt dat FC Groningen dit jaar bij de eerste vijf eindigt, maar geeft tevens aan dat dat niet meteen een garantie voor Europees voetbal is. Daarvoor moet ook de bekerwinnaar bij de eerste vijf zitten.

Verder vraagt Jans zich af hoe Luis Suárez op 13 april 2008 in de thuiswedstrijd tegen Ajax zal worden ontvangen in de Euroborg. Een fluitconcert klinkt door het Supportershome. Daar was Jans al bang voor, en hij vindt het ook dat supporters die mening hebben, maar hij roept iedereen toch op Suárez niet te verketteren, al hoeft Suárez natuurlijk ook niet toegejuicht te worden.

Ook hoopt Jans dat de langgeblesseerden Paul Matthijs en Marnix Kolder, maar ook Luciano en Svejdik snel weer kunnen aansluiten bij de selectie, want hij heeft wel te doen met deze spelers. Jans haakt ook nog even in op de situatie rond Bruno Silva. Jans vindt het niet goed dat Silva niet op komt dagen bij de trainingen. Een verschil van mening of dromen van een transfer kan altijd, maar je moet wel komen opdagen bij de trainingen, vindt Jans.


Tijd om te toosten met een Hoogholtje Fladderak

Na de speech van Ron Jans komt er een einde aan het officiële gedeelte en kan er worden getoost op het nieuwe jaar met een Hoogholtje Fladderak, beschikbaar gesteld door Hooghoudt. Daarna kan er verder geborreld worden aan de bar en gaan er schalen met kaas en worst door het Home.


Bij een goeie borrel hoort kaas en worst

Tussendoor volgt nog de mini-veiling ten bate van het Takje Toernooi. Op dat toernooi wordt geld ingezameld voor de Vereniging Spierziekten Nederland en in samenwerking met FC Groningen wil de Supportersvereniging nog wat extra geld genereren door middel van een kleine veiling van unieke attributen. Zo worden het wedstrijdshirt van Marcus Berg, de wedstrijdbal van de thuiswedstrijd tegen PSV, het shirt van Real Mallorca-speler Arango (FC Groningen speelde in de voorbereiding tegen Real Mallorca), het FC Groningen-shirt van Johan Neeskens en een fraaie foto van Mark-Jan Fledderus op canvas geveild.


Het shirt van Marcus Berg wordt geveild


De wedstrijdbal van de thuiswedstrijd tegen PSV


Het shirt van Real Mallorca-speler Arango


Het FC Groningen-shirt van Johan Neeskens


Een fraaie foto van Mark-Jan Fledderus op canvas

De uiteindelijke opbrengst van de mini-veiling is 870 euro en dat geld gaat dus naar het goede doel. Verder wordt duidelijk dat FC Groningen de zaalhuur van het toernooi voor haar rekening gaat nemen, zodat er zondag een zeer mooi bedrag zal worden opgehaald voor de Vereniging Spierziekten Nederland.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Mooi verslag. Met helaas weinig foto's. Ik mis heel wat spelers op de foto. Was Silva er ook?
chucky | 11 januari 2008, 19:44:52
#2 Bedankt voor het verslag, Harris. Ik sluit me helemaal aan bij de laatste regel!
Lelystad | 11 januari 2008, 22:19:37
#3 Mooi verslag, geweldig dat shirt van Neeskens!
Vak_M | 12 januari 2008, 00:38:39
#4 Ik heb de bal gekocht voor 125 eurotjes. Toen ik 's nachts thuis kwam en mijn vrouw wakker maakte en vertelde wat ik betaald had wad ze op slag klaar wakker. Maar de pijn werd verzacht toen ik vertelde dat het geld voor een goed doel was. Nu zondag nog even het takje tournooi en hopen op een mooi bedrag voor vereninging spierziekten.
Beloji | 12 januari 2008, 14:14:33


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl