Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Euroborg met ruim 1700 plaatsen uitgebreid 22 december 2007
Komende zomer wordt de Euroborg met ruim 1700 plaatsen uitgebreid. Er komen in totaal 1741 nieuwe plaatsen bij, waarvan 1241 stoelen voor de seizoenkaartverkoop en 500 stoelen voor nieuwe leden van de businessclub. FC Groningen hoopte aanvankelijk vanaf volgend seizoen zo'n 2200 plaatsen meer aan te kunnen bieden, maar dat aantal blijkt dus niet haalbaar.

Het aantal van 1741 extra stoelen is de uitkomst van een gedetailleerde rekensom over de uitbreidingsmogelijkheden van de Euroborg. "Het vraagt heel wat rekenwerk om precies te kunnen bepalen hoeveel stoelen op een aanvaardbare wijze bijgeplaatst kunnen worden. We hoopten aanvankelijk op 2200, maar komen nu uit op 1741 plaatsen", zegt Hans Nijland, directeur van FC Groningen, vandaag in het Dagblad van het Noorden.

De extra stoelen vragen de nodige aanpassingen aan het stadion. "Meer mensen betekent meer toiletten, meer verkooppunten voor de horeca en meer ruimte om het stadion binnen te komen", legt Nijland uit. De aanschaf en plaatsing van de extra stoelen vergen een investering van n miljoen euro. De voetbalclub denkt de extra seizoenkaarten snel te kunnen verkopen. Er is inmiddels een wachtlijst waar enkele honderden mensen op staan.

De wachtlijst voor nieuwe leden van de businessclub is aanzienlijk kleiner, maar ook voor de businessruimte zijn inmiddels uitbreidingsplannen gemaakt. Met het oog op de aanwas van 500 nieuwe businessclubleden is de businessruimte in de Euroborg te klein. FC Groningen is in gesprek met bioscoop MustSee om een oplossing voor de ruimtenood te vinden. Daarvan is het bijtrekken van de open overkapping voor de hoofdentree n van de opties.

Nijland bevestigt de gesprekken met bioscoopeigenaar Wolff en de gedachten over de sluiting van de overkapping. "Ons horecabedrijf zit te springen om meer ruimte. Wij ontvangen nu voor de wedstrijd maximaal 135 dinergasten, maar willen graag uitbreiden naar drie- tot vierhonderd gasten." De omzet van de horeca in de Euroborg tijdens thuiswedstrijden heeft ieders verwachtingen overtroffen. Met meer ruimte voor sponsoren en meer ruimte voor dinergasten kan de omzet en de winst nog verder worden vergroot.

Nijland noemt het positief dat de bioscoop mee wil denken over de ruimtenood bij de voetbalclub. Zo heeft MustSee aan weerszijden van de ingang ruimtes voor horecabedrijven. En daarvan grenst aan de overkapping die dichtgemaakt kan worden. Saillant detail is wel dat FC Groningen in de oorspronkelijke opzet van de Euroborg meer ruimte voor horeca zou krijgen. In een bezuinigingsronde is deze ruimte gesneuveld en bij de bioscoop getrokken.

Bron: Dagblad van het Noorden
Printversie »
 

Reacties:
#1 hoe meer zielen hoe meer vreugd;)
RitselaaR | 22 december 2007, 19:23:02
#2 Vraag is nu of die plekken overal komen, dus een extra cirkel rondom het hele veld. Of komen die extra plekjes alleen aan de lange zijden?
Sparrow | 22 december 2007, 20:01:34
#3 Ja, veel wordt er niet prijsgegeven. Maar dit aantal lijkt me met twee rijen extra rondom wel bereikt. Jammer, had graag gezien dat de onderste rij op de grond zou komen...
Noordcurve | 22 december 2007, 23:48:08
#4 Alle beetjes helpen! Geweldig nieuws dit! Vermoed dat het toch minimaal 2 extra rijen zijn, misschien zelfs 3. Mooi ook dat je op TV dan die lelijke betonnen rand niet meer ziet op de lange zijde, maar mensen die met hun neus in de nek van de lijnrechter briezen!

Enige nadeel: de spandoeken. Misschien kan de club op een of andere manier tegemoet komen? Doeken op de 1e ring die wl over de reclame boarding kunnen hangen ofzo? Of een mooi kabel systeem voor grote tifo acties?
eisso | 23 december 2007, 11:57:45
#5 Mooi, mooi! Nu krijgen we een echt Engels stadion a la White Heart Lane van Tottenham Hotspur, met je muil bovenop het veld en geen betonrand of grasstrook! Prachtig!
Vak_M | 23 december 2007, 16:38:03
#6 Mooi man!! Echt goed nieuws dit. Het was al een prachtig voetbalstadion, het wordt er alleen maar beter op zo!!

Forza Groningen
Jeepster | 24 december 2007, 17:36:17


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl