Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Het bekertoernooi gaat beginnen 25 september 2007
Morgen gaat het bekertoernooi voor FC Groningen beginnen. Dan speelt de ploeg van Ron Jans in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de amateurs van zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels uit Spakenburg. Het duel begint om 20.00 uur. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.

vv IJsselmeervogels is één van de succesvolste clubs in het Nederlandse amateurvoetbal. De club komt uit Spakenburg, aan de boorden van de voormalige Zuiderzee. De vereniging werd opgericht op 6 juni 1932 en kende in de beginperiode een aantal verschillende namen zoals VVIJ, vv IJsselmeer en NAS (Na Arbeid Sport) tot uiteindelijk de huidige naam IJsselmeervogels werd aangenomen. Het tenue bestaat uit een wit shirt met dieprode baan en een rode broek. Bijnamen van de club zijn 'de Rooien' en 'de Vogels'.

In Spakenburg staat IJsselmeervogels bekend als de club van het volk en de vissers. Grote rivaal van de club is dorpsgenoot SV Spakenburg, dat in het dorp de bijnaam 'de Blauwen' heeft, de club van de boeren en de klerken. Hoewel beide clubs, die sinds hun oprichting onafgebroken op hetzelfde niveau spelen, een sportcomplex delen en slechts de kantines, een hek en wat bossages de beide clubs scheiden, is de kloof tussen beide clubs erg groot. De twee clubs verdelen het dorp Spakenburg zelfs in twee kampen, het rode kamp en het blauwe kamp. In het verleden zijn de spanningen tussen beide clubs geregeld zo hoog opgelopen, dat besloten werd een tijdje niet tegen elkaar te spelen. Vanaf 2002 is men weer ingedeeld in dezelfde afdeling en gaan de dorpsderby's gepaard met vele tifo-acties, spreekkoren en strijdliederen.

IJsselmeervogels is geen onbekende voor FC Groningen, want al twee keer eerder speelde FC Groningen een bekerwedstrijd in Spakenburg. In 1974 zorgden de 'Vogels' voor een daverende verrassing door FC Groningen uit te schakelen in het bekertoernooi: 2-1. Drie jaar later nam FC Groningen revanche door in Spakenburg met 1-3 te winnen.

Dat men in Spakenburg het duel uiterst serieus neemt, wordt blijkt wel uit het volgende bericht op de website van de IJsselmeervogels:

Gebakken vis, broodje haring, tongslips etc.
Ook bij de wedstrijd tegen FC Groningen is er wederom gebakken kibbeling met saus, broodje haring met ui, gebakken tongslips, etc. voor, tijdens en na IJselmeervogels-Groningen. Vanaf 17.30 uur bij Peter en Piet bij de viskraam naast de oude bestuurskamer. De twee topvisbakkers van de Vogels staan weer voor u klaar, en geniet ervan.


Peter en Piet

Niet zomaar een wedstrijd dus!

Adresgegevens
vv IJsselmeervogels
Sportpark De Westmaat
Westdijk 14
3752 AE Spakenburg
Tel: 033-2992200
Website: www.vvijsselmeervogels.nl

Routebeschrijving
Vanuit de richting Groningen: het complex van IJsselmeervogels is bereikbaar via de A1, afslag 12 (Bunschoten-Spakenburg). Bij het einde van de afrit richting Bunschoten aanhouden. In Bunschoten bij de eerste en tweede stoplichten rechtdoor rijden. Bij de vier mini-rotondes eveneens rechtdoor blijven rijden. Blijf de weg volgen tot aan de dijk. Rij de dijk op en steek de kruising recht over. Je rijdt nu de parkeerplaats van sportpark 'De Westmaat' op.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl