Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
De balans van de voorbereiding 16 augustus 2007
Nu de oefencampagne er helaas weer op zit, wordt het tijd om de balans op te maken. De hambo-balans wel te verstaan, want oefenwedstrijden en broodjes hamburger speciaal zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook regenbuien bleken deze voorbereiding bijna vaste prik en dus konden we ons ook bezig houden met nominaties voor de Metaj-award: de prijs voor de mooiste paraplu langs de zijlijn.

De afgelopen weken zijn diverse juryleden in de weer geweest om de staat van de broodjes hamburger speciaal bij de diverse speelvelden in kaart te brengen. De Euroborg zelf werd daarbij ook weer getest om een actuele indicatie te krijgen hoe de broodjes hamburger speciaal in de provincie zich verhouden met de broodjes hamburger speciaal op de thuisbasis.

De juryleden baseerden hun oordeel onder meer op de kwaliteit van het vlees, de staat van het broodje, de toegevoegde uitjes, de verdeling van de saus en natuurlijk de prijs van de snack. In n geval viel er helaas geen oordeel te vellen over het broodje hamburger. Cateraar 'De Zaak' had voor de wedstrijd FC Groningen - Sheffield Wednesday op het terrein van de vv Haren namelijk z weinig hamburgers ingeslagen, dat veel hamburgerliefhebbers (waaronder de jury) simpelweg achter het net visten. Al ruim voor de pauze was er op het gehele terrein geen hamburger meer te krijgen en ook de rest van de catering liet behoorlijk te wensen over. En dat terwijl men niet bepaald vooroorlogse prijzen hanteerde. Een regelrechte afgang natuurlijk voor deze cateraar, die door onze jury dan ook beloond werd met het allerlaagste cijfer: een 1. Schaam u diep, prutsers!

Dan de hamburgers die wl beoordeeld konden worden. Over het algemeen zijn de hamburgers zeer goed te eten en kunnen we stellen dat er prima snacks worden geserveerd langs de zijlijn. Het onderscheid zit hem vooral in de details en de jury heeft een keur aan variteiten voorbij zien komen. Zo kruidde men in Eext de hamburgers eerst voordat ze op de bakplaat werden gelegd, maakte men in Oude Pekela gebruik van een ruime hoeveelheid bakboter en probeerde men in Westerbork de jury te imponeren door het gebruik van Joppie-saus.

De prijs van een broodje hamburger in de voorbereiding ligt gemiddeld op 2,50 euro. Uitschieters in de prijs zijn vv ZNC, dat een bodemprijs van slechts 1,50 euro hanteert, terwijl FC Groningen met een prijs van 3,20 euro ruim boven het gemiddelde zit. Het volledige overzicht van de diverse locaties, prijzen en jury-beoordelingen vind je hieronder. Er is gerekend met de zogenaamde Schaal van Van Gelder, waarbij een 1 staat voor 'om te kotsen' en een 10 staat voor 'tongstrelende haute cuisine'.

Organisator Prijs Eindcijfer
1. vv Hunsingo 2,50 euro 8,0
2. vv Noordster 2,00 euro 7,9
3. vv Eext 3,00 euro 7,4
4. vv GOMOS 2,15 euro 7,2
5. VKW Westerbork 3,00 euro 7,0
6. FC Groningen 3,20 euro 7,0
7. vv ZNC 1,50 euro 6,9
8. BV Veendam 2,00 euro 6,7
9. vv Veelerveen 2,00 euro 6,2
10. vv Haren 3,00 euro 1,0*

*: test niet uitgevoerd wegens incompetentie van de cateraar

Glorieuze winnaar dit seizoen is vv Hunsingo geworden met een beoordeling van maar liefst een 8,0! De winnaar blijft daarmee nipt vv Noordster voor, dat als beoordeling een 7,9 kreeg. We kunnen dus met recht spreken van een fotofinish en dus ook alle lof voor de hamburgerbakkers uit Oude Pekela. vv Eext pakt dit seizoen het brons.

Het jury-rapport over het winnende broodje hamburger is duidelijk: "Voor 2,50 euro krijg je in Winsum een fantastisch broodje hamburger. Het vlees is precies goed gebakken en de hoeveelheid uitjes is prima. De saus kan naar eigen inzicht toegevoegd worden, wat natuurlijk een behoorlijk pluspunt is. Het broodje had ietsje minder droog gekund, maar in combinatie met de saus is daar na een paar happen weinig meer van te merken."

Kortom: ben je toevallig in de buurt van Winsum en heb je wel zin in een lekkere snack, bel dan even naar de kantine van vv Hunsingo. Wie weet starten ze dan de bakplaat even voor je op.


Metaj-award 2007

De maand juli was behoorlijk nat en ook de oefenwedstrijden van FC Groningen bleven een paar stevige buien niet bespaard. Aan de ene kant vervelend natuurlijk, maar het had ook voordelen, want in plaats van zich te vergapen aan de soms weergaloze acties van de spelers, kon het publiek zich nu eventjes richten op een flink aantal modieuze paraplu's. Kijk nou eens even wat voor fraaie en exotische exemplaren je zoal kunt tegenkomen langs de lijn. En dat allemaal gewoon in Noord-Nederland!


Eext

Oude Pekela

Oude Pekela

Zuidbroek

Haren

Norg

Het gebruik van fraaie paraplu's langs de zijlijn moet natuurlijk gestimuleerd worden en dus is er een prijs in het leven geroepen voor de mooiste paraplu langs de zijlijn: de Metaj-award. De prijs is vernoemd naar de vader van FC Groningen-speler Shkodran Metaj, die afgelopen zomer het gebruik van paraplu's langs de zijlijn landelijk op de kaart heeft gezet.

De jury hoefde niet lang na te denken, want er was n paraplu die er in schoonheid met kop en schouders boven uit stak en dat is het volgende exemplaar:


Niet zomaar een paraplu, maar een paraplu met relif en dat zie je toch niet zo vaak! Of zoals de jury het omschreef: "Eenvoudig, doch zeer stijlvol en vooral ook gedurfd door het gebruik van de opgenaaide bloemetjes. Hulde."

De winnares van de eerste Metaj-award kan als prijs een eveneens zeer fraaie groen-witte FC Groningen-paraplu tegemoet zien.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Het jaarlijkse hoogtepunt op trotsvanhetnoorden.nl. Het was weer een genoegen om dit stukje te lezen. Tot volgend jaar maar weer, nu eerst in straffe looppas naar VV Hunsingo.

O ja, graag dit seizoen meer aandacht voor de toss. Een zeer onderschat onderdeel van het edele voetbalspel. Ik dank u en groet u...
JJ | 16 augustus 2007, 19:51:26
#2 hahah geinig stukje!!
svennieole | 16 augustus 2007, 19:59:08
#3 Ja, de hamburgers in Winsum waren idd erg lekker. Ben het ook eens over het broodje...
Die parplu is ook werg leuk. Blijft leuk dit onderdeel als tussenstukje van de voorbereiding en competitiestart.

Leuk...cu over een paar dagen,
mazzels,
Rennie
RennieServiceE | 16 augustus 2007, 21:21:05
#4 Echt top Harris, jij voor het verslag en de jury voor hun puike werk. Ga je dit seizoen ook iets leuks doen? Een speciale competitie...? Stwewards van tegenpartij ofzo? Zien vaak erge debielen in andere stadions...

CIAO
Sanderonw | 16 augustus 2007, 21:46:17
#5 Leuk gedaan Harris!
Mooi signaal afgeven aan de FC om de prijs van een hamburger naar 1 muntje te verlagen! =D
Twice | 16 augustus 2007, 21:56:32
#6 haha ik ook jah, in groningen!!
zonder dollen, voor de duidelijkheid ik ben voor Fc twente en dit jaar bij fcg-fct was het wel erg extreem. De helft van de bussen waren al te laat aangekomen en dan moest je ook nog eens in het stadion worden gefouileerd. En dat terwijl je bij het instappen hier in Enschede ook al uitgebreid werd gefouileerd, dat is erg irritand als de wedstrijd al is begonnen:P Maargoed dat kan ook aan twente liggen doordat zij verkeerd plannen. Maargoed als je ziet wat voor lui er bij andere clubs rondlopen valt het bij groningen zeker nog mee. Hoe waren de steward bij twente dan volgens jullie? Want wie weet zetten de clubs altijd bij het uitvak wel de minst leuke mensen neer...
svennieole | 16 augustus 2007, 22:01:12
#7 Ik koop altijd bij VV Noordster een gehaktbal na het voetballen (Als we er moeten voetballen)! Want die zijn inderdaad heel erg goed!

Volgend jaar eens kijken of ik ook eens met een paraplu kan opvallen:P

svennieole..ik hoop voor je dat je niet tegen RODE STER BELGRADO moet in de UEFA! Want daar word je door de ''stewards'' bestolen!
mkrops | 16 augustus 2007, 22:31:30
#8 He man, broodje hamburger was bij ons ( znc in zuidbroek ) geen 3,20 !! volgens mij was het zelfs maar 2 euro of 2enhalf !!!
ff aanpassen dus ;)
verder ga zo door.. Groeten !!!

Een broodje hamburger was bij ZNC slechts 1,50 euro en dat staat zowel in het overzicht als in de tekst...
PiPo_Vak_E | 16 augustus 2007, 22:59:19
#9 Weergaloos!

Als die groen-witte plu daadwerkelijk gesigneerd zou zijn door pappa Metaj zelf, dan zou ik aankomd jaar zeker een poging willen wagen het pronkstuk te winnen!!
nickky | 16 augustus 2007, 23:20:12
#10 Hamburgers wordt je dik van. Maar verder leuk gedaan. Maar vind wel dat er maar eens een patat of kroket test wordt gedaan.
chucky | 16 augustus 2007, 23:42:03
#11 @Svennieole: Hopelijk is het je opgevallen dat er in Euroborg bij FC Groningen geen stewards meer rondlopen. Wij werken met Servicemedewerkers (witte jassen), Beveiligingsmedewerkers (blauwe jassen) en EHBO-medewerkers (rode jassen). De Steward die in het Oosterpark rondliepen, bestaan bij ons dus niet meer.
Maargoed, als jij wilt testen wie er betere medewerkers heeft, dan denk ik wel dat je beneden FC Groningen zult eindigen...gokje... ;)))

CU, mazzels,
Rennie (Servicemedewerker Vak E)
RennieServiceE | 17 augustus 2007, 10:21:57
#12 HAHAHA, goed man! Ik zeg dat Harris klaar is voor weer een seizoen rake observaties fijne detailistische observaties.
Als Jans en de jongens nou maar net zo scherp zijn...
Jeepster | 17 augustus 2007, 10:41:51
#13 dat weetje niet want ik weet niet hoe de steward bij fct zijn. Maar 1 ding weet ik wel en dat is dat je bij zowel fcg als fct niet zult worden bestolen door stewards:P
svennieole | 17 augustus 2007, 11:21:52
#14 Prima test Harris!

Jammer dat ik Winsum gemist heb. Weet niet hoe zwaar de prijs wordt meegrekend, maar voor mij stond VV Eext op 1, gebruiten ze daar roomboter?

Wat wordt er volgend jaar toegevoegd aan de burger en de plu?
bloem | 22 augustus 2007, 07:59:36


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl