Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
'Ich bin ein Groninger' 27 juli 2007
Trotse Groningers opgelet: vanaf deze week is er exclusief bij de VVV-winkel aan de Grote Markt in Groningen een nieuw T-shirt verkrijgbaar. Het shirt is zwart en bevat de tekst: 'Ich bin ein Groninger'. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan de Oekra´ense voetballer van FC Groningen, Evgeniy Levchenko.

'Ich bin ein Groninger!': dat is de titel van een opmerkelijke nieuwe campagne van Marketing Groningen. De slogan doet denken aan de historische woorden van president J.F. Kennedy in Berlijn, tijdens de Koude Oorlog. 'Ich bin ein Berliner!', zo zei de Amerikaanse president toen, om de Duisters in deze verdeelde stad weer een trots gevoel te geven.

FC Groningen-sterspeler Levchenko is een van de sterren die zich inzetten voor de nieuwe campagne. Het shirt wordt aangeboden voor 9,99 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Breath waarvan Evgeniy ambassadeur is. Een leuk shirt voor iedereen die Groningen een warm hart toedraagt.

Het T-shirt is bedacht door communicatiebureau Open, dat in 2003 ook al tekende voor het huidige logo van de "Er gaat niets boven Groningen"-campagne. Het idee ontstond op Goede Vrijdag van dit jaar, toen de stad overstroomd werd door Duitse toeristen die de jaarlijkse Bloemetjesmarkt aandeden.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl