Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Supporters spelen op VreeLoo Fan Cup 5 juni 2004
Supporters van FC Groningen hebben vanmiddag voor de tweede keer meegedaan aan de VreeLoo Fan Cup in Sportcentrum VreeLoo in De Lier. Van de zestien deelnemende teams werden de Groningers uiteindelijk verdienstelijk vierde.

Supporters van diverse clubs uit het land waren afgereisd naar De Lier. Er zijn vier teams van Sparta, twee teams van Haarlem, en verder de teams van vv Lyra, FC Eindhoven, RBC Roosendaal, Emmen, Fortuna, Vitesse, NAC Breda, RKC Waalwijk, FC Volendam en zoals gezegd FC Groningen. De Groningers zitten in de poule met de Sparta Youth Crew, Haarlem II en Emmen.

De eerste wedstrijd beginnen de Groningers voortvarend en binnen 7 minuten staat FC Groningen met 4-0 voor. In de resterende 8 minuten scoren beide teams elk nog een keer en zo verdwijnt de eindstand 5-1 voor FC Groningen in de boeken.

De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen Haarlem II, een lastigere tegenstander dan de SYC. FC Groningen komt wel op 2-0 voor, maar Haarlem II komt terug in de wedstrijd. Als Niek met een fantastische intikker de stand op 3-1 brengt lijkt de strijd gestreden, maar wederom komt Haarlem II terug in de wedstrijd. In de slotfase verprutsen ze echter zoveel tijd bij een vrije trap, dat de zege van FC Groningen niet meer in gevaar komt.

De derde tegenstander in de poule is Emmen. De gasten van Emmen komen we wel vaker tegen op dit soort toernooien. FC Groningen loopt uit naar 5-0, maar dan besluiten de Drentenaren tegen te scoren. Een laatste goal van FC Groningen bepaalt de eindstand op 6-1.

FC Groningen wint de poule dus en staat in de halve finale tegenover Haarlem I. Daarin begint Haarlem I een stuk beter aan de wedstrijd en komen ze ook met 2-0 voor. Maar FC Groningen knokt zich terug in het harde duel en na 15 minuten staat er 2-2 op het bord. Dat wordt penalty's nemen...

Geen serie van 5, maar gewoon volgens het principe: wie het eerst mist, verliest de halve finale. FC Groningen begint de reeks. Beide teams schieten de eerste drie penalty's raak. Dan stopt de keeper van Haarlem I de inzet van een Groninger. In de gelijkmakende beurt maakt Haarlem I geen fout en gaat door naar de finale.

FC Groningen kan zich gaan opmaken voor de troostfinale om de 3e plek. De tegenstander is het team van In The Winning Mood (ITWM) van Sparta. Beide teams kunnen in de reguliere speeltijd niet beslissen wie de beste partij is (3-3) en dus komt het wederom op een penaltyreeks aan. Ook deze gaat kansloos verloren met 0-3.

Zo eindigt FC Groningen als vierde op dit toernooi en dat is een knappe prestatie. Het hele toernooi is prima verlopen en alle teams kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Tot volgend jaar...
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl