Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Willem II om opheldering gevraagd 13 maart 2007
FC Groningen en de Supportersvereniging FC Groningen gaan Willem II om opheldering vragen over het feit dat afgelopen zaterdag enkele FC Groningen-supporters van de thuistribunes werden verwijderd. Er gold een vrije verkoopregeling en de Groningers waren allen in het bezit van een geldig toegangsbewijs. Toch werden zij zonder aanleiding en zonder opgaaf van redenen het stadion uitgezet.

Politie op het vak

In zijn wekelijkse nieuwsbrief meldt Hans Nijland het volgende:

"Ook buiten het veld ging het in Tilburg niet helemaal goed. Aanvankelijk zou er een veredelde autocombiregeling gelden voor het duel met Willem II. Onderweg zouden de omwisselbiljetten kunnen worden ingeruild voor een geldig toegangsbewijs voor het gastenvak. Dit was voor een aantal supporters reden om via de vrije verkoop een gewoon tribunekaartje te kopen, zodat ze op eigen gelegenheid naar Tilburg konden reizen. Met dat andere kaartje zouden ze zich dan echter ophouden tussen het thuispubliek. We hebben Willem II van deze informatie voortijdig op de hoogte gebracht."

"Halverwege het traject werd besloten dat iedereen op eigen gelegenheid naar Tilburg kon. Helaas hadden toen al veel supporters een kaartje aangeschaft voor een thuisvak. De Tilburgse club heeft toen laten weten dat onze supporters gewoon welkom waren en toegang zouden krijgen tot de tribune waarvoor een kaartje was gekocht. Toen de wedstrijd echter amper aan de gang was, werd er toch ingegrepen."

"Een groep van ruim vijftig supporters van FC Groningen werd al snel van de tribune geplukt en uit het thuisvak verwijderd. Na bemiddeling van FC Groningen, de politie Groningen en het Supportersproject werden zij alsnog toegelaten tot het gastenvak, maar hierdoor hebben ze wel een gedeelte van de wedstrijd gemist. Dit had in onze ogen voorkomen kunnen worden en wij zullen hierover dan ook een brief sturen naar de clubleiding van Willem II en daarin om opheldering vragen."

Een goede zaak dat FC Groningen en de Supportersvereniging FC Groningen om opheldering gaan vragen aan Willem II, want deze zaak klopt van geen kant. Voor alle thuistribunes was er een vrije verkoopregeling van kracht (zonder enige verplichting!) maar juist voor het uitvak moest er op een omslachtige manier omgewisseld worden. Totaal niet logisch, en met zo'n krom en ontmoedigend beleid jaag je dus uitsupporters de thuistribunes op, zoals wel is gebleken.


De groep wordt het stadion uitgezet

De wedstrijd was nog niet eens begonnen en er was helemaal niks aan de hand, toen een grote macht aan stewards en politie-agenten de groep toch van de tribune sleepte. Zonder aanleiding en zonder opgaaf van reden! En nog veel erger: er werd ook geen alternatieve plaats (in het uitvak) aangeboden, de groep werd gewoon op straat gezet, terwijl iedereen in het bezit was van een geldig toegangsbewijs.


De groep Groningers staat te wachten buiten het stadion

Het was aanvankelijk namelijk helemaal niet de bedoeling van de Tilburgers om deze groep alsnog naar het uitvak te begeleiden: men wilde de Groningers gewoon het stadion uit flikkeren. Dankzij tussenkomst van FC Groningen, de politie Groningen en het Supportersproject werden de supporters alsnog toegelaten tot het gastenvak, maar dat ging vanuit Tilburgs perspectief dus niet van harte.


Uiteindelijk mag de groep tóch naar het uitvak

En al dit gedoe had simpelweg voorkomen kunnen worden als men in Tilburg gewoon een normale regeling voor de bezoekende supporters had opgesteld en de Groningers zonder allerlei omslachtige voorwaarden toegang tot het uitvak had verleend. Dan had ook deze groep gewoon in het uitvak plaatsgenomen, want de Groningers zitten uiteraard ook veel liever in het uitvak, maar dus niet ten koste van alles. Dan had de politie in Tilburg een veel rustiger avondje gehad en was bovengenoemd incident helemaal niet nodig geweest.

Die logica lijkt echter niet door te willen dringen in Tilburg. In plaats daarvan behandelt men bezoekers met een geldige toegangskaart liever op een schandalige manier en flikkert ze het stadion uit. Willem II, schaam u voor dit onvriendelijke beleid!
Printversie »
 

Reacties:
#1 Valt me dan flink tegen van die Brabo's.
Eggie | 13 maart 2007, 17:07:43
#2 Wat een zootje zeg, niet te geloven....
Vak_M | 13 maart 2007, 17:23:00
#3 Fuck (S)Tilburg
harwin | 13 maart 2007, 17:29:00
#4 hadden ze een keer een sfeervak .
was het weer niet goed.
jwfboes | 13 maart 2007, 18:36:43
#5 Mischien dat we onze (thuisvak) kaarten volgend jaar mogen ruilen voor een nieuwe uitvak kaartje
mkrops | 13 maart 2007, 19:01:40
#6 Te gek voor woorden........
willem | 14 maart 2007, 08:58:43
#7 Ongeloofloos toch :S
joene90 | 14 maart 2007, 14:40:14
#8 ongeregeld k*t zooitje
fcgrunn22 | 14 maart 2007, 21:01:19
#9 Vorig jaar hebben ik een 2 vrienden van me uit Woerden en Almere ook al zoiets vreemds meegemaakt: we waren ruim op tijd aanwezig en parkeerden op een vrijgehouden terrein, waarna we nog even de stad in wilden om een hapje te eten. Omdat we nog geen kaartjes hadden, besloten we deze eerst maar even te kopen. Vervolgens wilden we het parkeerterrein weer verlaten, hetgeen ons werd belet "omdat we een toegangsbewijs hadden"! Blijkbaar word je als welwillende supporter automatisch beschouwd als hooligan. Nu ik dit artikel weer lees, vraag ik me af of de beleidsmakers wel BELEID kunnen MAKEN... :-(
Lelystad | 14 maart 2007, 22:29:02


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl