Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Geslaagde liftcombi naar Tilburg 11 maart 2007
Uit protest tegen de overdreven en omslachtige regelingen die steeds vaker worden opgelegd worden aan supporters die FC Groningen willen steunen in uitwedstrijden, besluiten enkele supporters de regeling te negeren en liftend af te reizen naar Tilburg. Er wordt een liftwedstrijd van gemaakt en de drie teams van twee supporters zullen proberen het Willem II-stadion zo snel mogelijk te bereiken.

Vooraf laten enkele deelnemers aan de liftcombi al hun onvrede over het huidige uitwedstrijdenbeleid optekenen. Tijn Oprins, voorzitter van de Groningen Fanatics: "Al jaren kunnen wij gewoon zelf bepalen hoe wij naar Tilburg afreizen, zoals het hoort. Dit jaar werd er opeens een autocombi ingesteld met een kaart-omwisselpunt in Meerkerk. Het gevolg is dat je dan met de auto MOET (dus bijvoorbeeld niet met de trein), en op vastgestelde tijden en langs een vastgestelde route moet rijden. Je hebt geen keuze meer hoe en wanneer je naar Tilburg af wilt reizen. Maar vervolgens gooit men in Tilburg wel alle poorten van de thuistribunes open. Om een kaartje voor een thuisvak te kopen heb je niet eens een clubcard nodig! Dat klopt toch gewoon van geen kant?"

Roger Stinissen, voorzitter van de Supportersvereniging: "Men maakt het voor de fanatieke voetballiefhebbers van FC Groningen steeds lastiger om het uitvak te bereiken en hun club te steunen. Veel supporters raken daardoor ontmoedigd, of zoeken hun heil buiten het uitvak, op de thuistribunes, omdat men daar vaak gemakkelijker kaarten voor kan krijgen dan voor het eigen uitvak. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van dit beleid? Uiteindelijk konden we na veel protest omwisselen in Tilburg, maar het blijft een irritante regeling. En dit probleem hebben we niet alleen naar Tilburg, het probleem wordt steeds structureler in heel Nederland"

Nico Swart, eveneens van de Supportersvereniging: "We willen vooral een signaal afgeven dat de huidige vervoersregelingen te omslachtig en te overdreven zijn en dat het ook prima op een andere manier kan, zonder allerlei ingewikkelde regelingen die je vervoersmiddel, je route en je aankomsttijd tot in elk detail regisseren. Want dat soort regelingen ontmoedigt steeds meer supporters om mee te reizen. Uiteindelijk wil je wel gewoon een leuke dag hebben en je club op een normale manier kunnen steunen en dat wordt steeds minder. Daarom gaan we liften, als ludiek protest. Want een kenmerk van liften is dat je nooit precies weet hoe, waarlangs en hoe laat je ergens zult arriveren. De perfecte tegenhanger van het huidige uitwedstrijdenbeleid dus."


Hier starten de teams vandaag met hun liftcombi

Om 11.00 uur starten drie teams van twee lifters met hun plan om liftend Tilburg te bereiken. Team A start op het Emmaviaduct, Team B start bij de afslag Groningen-Zuid en team C start op de Europaweg.

Voor de zekerheid rijdt er ruim achter de lifters een bezemwagen aan met aan boord Roger, Tijn en Nico, die in geval van eventuele pech of het stranden van de lifters in kunnen grijpen en de lifters alsnog naar Tilburg kunnen brengen. Dat blijkt vandaag gelukkig niet nodig te zijn, want alle lifters zullen Tilburg op eigen kracht bereiken.


Team A bestaat uit Arjan en Vinnie. Zij bereiken via de etappes Groningen-Zwolle-Utrecht-Bavel-Tilburg het Willem II-stadion om 14.45 uur. Bekijk het fotoverslag van Arjan en Vinnie


Team B bestaat uit Steven en Albert. Zij bereiken via de etappes Groningen-Assen-Zwolle-Hilversum-Vianen-Nieuwegein-Den Bosch-Tilburg het Willem II-stadion om 17.28 uur. Bekijk het fotoverslag van Steven en Albert


Team C bestaat uit German en Paul. Zij bereiken via de etappes Groningen-Meppel-Arnhem-Tilburg het Willem II-stadion om 15.19 uur. Bekijk het fotoverslag van German en Paul

Grote winnaars van de liftcombi zijn Arjan en Vinnie, die slechts 3 uur en 45 minuten nodig hebben om het eindpunt te bereiken. Gefeliciteerd, heren! Goede tweede is team C, dat 4 uur en 19 minuten nodig heeft. Team B heeft vandaag wat minder geluk en bereikt Tilburg in 6 uur en 28 minuten. Maar alle teams bereiken Tilburg wl op eigen kracht en dat is een groot compliment waard.

Laten we hopen dat het signaal van deze actie een doordringt bij de beleidsbepalers: laat uitsupporters waarbij het groen-wit door het lichaam giert gewoon op een normale manier afreizen naar uitwedstrijden om FC Groningen de zeer belangrijke steun te geven!
Printversie »
 

Reacties:
#1 Goeie actie!
Hopelijk geeft het inderdaad een signaal af en worden ook gewoon de pasfotoregistraties afgeschaft!
Twice | 12 maart 2007, 16:21:26
#2 Sluit me aan bij Twice! Goeie actie en statement!!
willem | 12 maart 2007, 21:38:24
#3 En respect voor team C! German en Paul, echt lullig voor jullie! 6 uur en 28 minuten reizen en vervolgens een kutwedstrijd zien! En dan ook nog eens weer (liftend?) helemaal terug naar Groningen! Maar nogmaals respect! Ook voor team A en B trouwens...
willem | 12 maart 2007, 21:49:47
#4 Leuke actie!!
Zijn er ook nog fotos van de terug weg??
mkrops | 12 maart 2007, 23:15:49
#5 De weg terug is volgens mij niet gelift! Maar leuke actie!!
Ramius | 13 maart 2007, 00:08:09


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl