Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Netten voor de Noordcurve? 6 maart 2007
Afgelopen zaterdag ging NAC Breda-doelman Edwin Zoetebier net voor het begin van de tweede helft tegen de grond. Kennelijk was hij geraakt door een voorwerp uit het publiek. Geen goede zaak voor FC Groningen natuurlijk, daar is iedereen het wel over eens. Hans Nijland doet er zelfs nog een schepje bovenop en dreigt met netten voor de Noordcurve...

In zijn wekelijkse nieuwsbrief meldt Hans Nijland het volgende:

"De 3-1 overwinning op NAC was natuurlijk prachtig en het was bovendien een uitermate belangrijke zege met het oog op onze positie op de ranglijst. Helaas is voor ons het duel ontsierd door het incident rond NAC-keeper Edwin Zoetebier, die voor aanvang van de tweede helft mogelijk door een voorwerp is geraakt dat vanaf de Noordtribune is gegooid. Dit kan natuurlijk absoluut niet door de beugel."

"Veel clubs hebben een net gespannen achter de doelen om dergelijke incidenten te voorkomen. Wij hebben dit in Euroborg bewust niet gedaan. Wij wilden een publieksvriendelijk en sfeervol stadion. Geen hekken, geen grachten, geen netten. Alles om een optimale voetbalsfeer te bewerkstelligen en de supporters een vrij en onbeperkt zicht op het speelveld te geven. Wij gingen er vanuit dat onze supporters dit vertrouwen niet zouden beschamen. Dit vertrouwen is afgelopen zaterdag echter voor het eerst heel duidelijk waarneembaar geschonden en dat kunnen wij niet accepteren."

"Het kan niet zo zijn dat spelers van de tegenpartij aan gevaar blootgesteld worden als zij in Euroborg moeten voetballen. Net als de directie en het management heeft ook de technische staf haar afkeuring uitgesproken over dergelijk gedrag. Ook de beelden die te zien waren bij de oproep van de directie van de club om geen voorwerpen meer op het veld te gooien, waren stuitend. Hoewel de geuite gebaren op zichzelf helaas niet strafbaar zijn, distantiren wij ons hiervan natuurlijk volledig en deze personen beschouwen wij niet als representatief voor onze overige supporters, die middels een ondersteunend applaus duidelijk maakten eveneens niet vereenzelvigd te willen worden met mensen die de naam van de club op een slechte manier uitdragen."

"Dit alles kan als consequentie hebben dat wij impopulaire maatregelen moeten gaan nemen. Bij een volgend incident hoe klein ook zullen wij genoodzaakt worden ook netten te spannen achter het doel van de Noordtribune. Momenteel zijn wij druk bezig om aan de hand van videobeelden de dader van het gegooide voorwerp te achterhalen. Wij zijn behoorlijk optimistisch dat dit ons gaat lukken en de dader kan dan een langdurige ontzegging tot het stadion tegemoet zien. Buiten het feit dat het gooien van voorwerpen onbehoorlijk en onfatsoenlijk is, kan dit naast imagoschade ook een forse geldboete opleveren. Echte supporters van FC Groningen doen dit de club niet aan. Wij hopen dat ook in de toekomst Euroborg een stadion zonder netten en hekwerken kan blijven."

Dat laatste hopen wij ook van harte, Hans. Echter, is dit moraliserende praatje niet een beetje voorbarig? Scheidsrechter Dick Jol heeft namelijk geen projectiel gevonden in de directe omgeving van Edwin Zoetebier. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niks gegooid is, maar het is op dit moment ook niet duidelijk wat er nu wl precies gebeurd is. Er is dus eerst onderzoek gedaan moeten worden naar de gebeurtenissen en op basis daarvan kun je pas als directie, management en zelfs de technische staf conclusies trekken. Met de camera's in de Euroborg moet een eventuele werper bovendien toch niet lastig te achterhalen zijn.

Waarom wordt dan meteen de gehele Noordtribune veroordeeld op het gedrag van een individu en wordt er gedreigd met de plaatsing van netten? Ongetwijfeld wederom bedoeld om een dicussie aan te wakkeren over het niet gooien van voorwerpen, maar het komt nogal vreemd over, want zoals al in de nieuwsbrief vermeld: een groot gedeelte van het publiek ondersteunde de oproep van Jan Wildeman om te stoppen met het gooien van voorwerpen met een applaus, ook op de Noordcurve. De meeste mensen zijn het dus wel met elkaar eens dat er geen zaken op het veld gegooid dienen te worden.

Jammer in de nieuwsbrief is ook de passage over de supporters die in de samenvatting van Tien hun middelvingers opstaken, kennelijk als reactie op de oproep van de stadionspeaker. Het refereren aan deze beelden is toch totaal overbodig? Het is niet eens gezegd dat deze mensen reageerden op de oproep van de stadionspeaker, want het creatieve knippen en plakken van tribunebeelden door Tien in de samenvattingen mag zo langzamerhand wel een bekend verschijnsel genoemd worden. Negeer dit soort negatieve acties van Tien toch gewoon. Het is toch nergens voor nodig om zo'n fragment nu nog eens extra aan te halen in een nieuwsbrief?

Vreemd overigens dat Hans het opsteken van middelvingers kennelijk als strafbaar gezien zou willen hebben in de stadions. Als er iets de spontaniteit rond het voetbal de laatste jaren heeft verpest, dan zijn het wel allerlei truttige regeltjes over hoe mensen zich zouden moeten gedragen. Hou voetbal alsjeblieft voetbal en voetbalpubliek alsjeblieft voetbalpubliek zoals we dat in Groningen gewend zijn.
Printversie »
 

Reacties:
#1 kijk dit bedoel ik nu, misschien stelt zoetebier zich wel aan, maar ik vind het jammer dat voor zo'n klein iets weer zoon net ervoor komt. dat wil toch niemand. Daarom jongens en meisjes let nou op wat je doet !
rick | 6 maart 2007, 21:32:03
#2 Hoezo moraliserend praatje?? Er is helemaal niks mis met de nieuwsbrief. Ooit Hans Nijland wel eens een beker bier of een aansteker zien gooien naar de 'vijandelijke keeper'? Gewoon ordinaire lullo's zijn het die het voor iedereen gaan verpesten. Ik begrijp trouwens niet dat de 'supporters' die om de bier- cq aanstekergooier heen staan niet zelf even ingrijpen, zodat iedereen het de volgende keer wel uit z'n hoofd laat. Wat is dat eigenlijk voor solidariteit onder zogenaamde Groningen supporters?
maarten | 6 maart 2007, 21:47:46
#3 Zeg Maarten, voordat je hier een beetje de brave borst gaat uithangen, lees bovenstaande tekst eerst even door voordat je met je goedbedoelde prietpraat de popiejopie komt uithangen.

Het stuk gaat over generaliseren. Hetgeen er mis is met de nieuwsbrief zal ik je uitleggen, scheelt je immers lezen. Men gaat er reeds vanuit dat er iets is gegooid terwijl er helemaal geen projectiel gevonden is. Het is niet bewezen. De schrijver van dit artikel vindt het, terecht, opmerkelijk dat Hans Nijland dit soort uitspraken doet alvorens er nog een onderzoek moet worden gestart.... Daarnaast wordt heel Noord over n kam geschoren. Lijkt me ook niet echt logisch. Bovendien stelt de schrijver van bovenstaand stuk nergens dat hij "werpend"-gedrag goedkeurt.....

Begrijpend lezen!
nickky | 6 maart 2007, 22:03:00
#4 eerst met bewijzen komen zoetebier en dan kan er pas een straf komen, want heeft jol iets gevonden? nee en talpa liet een bekertje cola zien op tv terwijl je daar nog geen eens au voor hoeft te zeggen. beetje raar vinden jullie niet?
sankohpower | 6 maart 2007, 22:03:00
#5 Goed artikel. Kan me er totaal in vinden.

Netten achter het doel voor 1 incidentje zoals dit slaat natuurlijk nergens op.
SWD_ | 6 maart 2007, 22:44:08
#6 die zoetebier naait ons zo gewoon een net voor de curve

en dan zeggen ze dat er waarschijnlijk een blikje is gegooid ..... wat je op talpa zag was gewoon een cola beker die tot prop was gemaakt ...

ze moeten gewoon niet zeuren en gewoon gaan voetballen
Vak-D-Pekel | 6 maart 2007, 22:47:12
#7 Ja het moet natuurlijk niet zo worden dat we voortaan de wedstrijd in 4-hoeksformaat bekijken door een net
TheUnknown | 6 maart 2007, 23:20:01
#8 @ Vak-D-Pekel

Ben jij avn het arbitrale duo? Heb jij precies gezien wat er gebeurd is? Er werd op tien helemaal niks gezegd over een blikje.... als je iig goed hebt geluisterd
TheUnknown | 6 maart 2007, 23:21:24
#9 ze hebben toch zo een geweldig camara systeem in de euriborg?
na dik een jaar is er 1 die us een keer raak gooit met een pepermuntje en hans slaat op hol. Voetbal is voetbal en blijft voetbal.
Een uitlaatklep voor het volk waar nog verbroedering is.
lang leve de echte voetbalfans fuck de theater glory hunters
dam-ster | 6 maart 2007, 23:22:22
#10 laten we welzijn hans en zn vrienden doen er toch gvd alles aan om de echte fanatieke voetbalfan buiten te houden bij een scheet een verbodje van 2jaar bij uitwedstrijden de meest zieke construkties.
Wij zijn gewoon veel te braaf en pikken al die kut maatregels nog ook.
Tijd voor aktie al tijden trouwens.
dam-ster | 6 maart 2007, 23:30:15
#11 Die debiele meid met haar middelvingers in de lucht. Aso laat me raden je woont in opw?
skeve | 6 maart 2007, 23:37:01
#12 Eerst volgende thuiswedstrijd SPREEKKOREN! maar dan niet over spelers, trainers, arbitrage. Maar over talpa! Want door zij maken van een mug een olifant!
skeve | 6 maart 2007, 23:39:13
#13 *spelfout sorry! haha Want door zij maken van een mug een olifant!
skeve | 6 maart 2007, 23:41:27
#14 ik geef hans en de rest groot gelijk!! en ook al is er misschien niks wat zoetebier raakte... er wordt elke wedstrijd weer met aanstekers etc. gegooid!! laat deze gasten gewoon kappen want door hun kunnen WIJ (de echte fans)als het zo doorgaat door zon net turen!!
Houkes | 7 maart 2007, 00:57:01
#15 Doet toch best pijn zon papieren bekertje. Zoetebier vieze aansteller, bah. Gebeurt in elk stadion, bij feyenoord pissen ze die bekers vol en gooien um over de grensrechter, das pas sneu. Hans met zn grote spraak!
LosPedrossos | 7 maart 2007, 01:52:42
#16 Ik las op voetbalzone dat er iemand was die het gezien heeft, en die beweerde dat het om een grote knikker ging die zoetebier geraakt heeft, en die gedurende wedstrijd in het doel lag, degenene die op de eerste rij zaten hebben het mischien gezien. mijn mening is gewoon helemaal niks gooien, dus ook geen bekertjes, degene die hiervoor verantwoordelijk is laten opdraaien voor de kosten en mischien dat het andere "supporters" tot nadenken zet.
roy | 7 maart 2007, 07:02:16
#17 Ik vind het ook terecht dat Hans dit zo verwoord in zijn nieuwsbrief. Of er zaterdag nu wel of niets op het hoofd van Zoetebier is gegooid, het is gewoon niet de eerste keer. Iedereen op de noordcurve kan zien dat er vaak genoeg aanstekers en andere voorwerpen naar de keepers wordt gegooid. Dat sommige niet kunnen gooien is dan een gelukkige bijkomstigheid. En het blijft gewoon een feit dat een kleine groep het voor de rest kan verpesten. Dus de paar simpele zielen die gooien met voorwerpen, KAP DAARMEE!
Supporter | 7 maart 2007, 08:11:06
#18 Skeve wat is er mis met de OPW?
Smurf | 7 maart 2007, 08:46:39
#19 Maakt niet uit wat er op het veld wordt gegooid, al is het een dropje. Het kan gewoon niet!. Deze beslissing is gewoon nodig op een duur. Dus niks op het veld gooien, maar achter de FC blijven staan!!.
chucky | 7 maart 2007, 09:08:47
#20 maar het verpest wel het zicht op het veld, erg zonde
wouterrr | 7 maart 2007, 09:16:50
#21 Op talpa werd nog duidelijk gezegd dat Zoetebier een bult op zijn kop had. Dan ljkt het mij duidelijk genoeg dat er geen papieren beker, maar iets zwaarders op het veld is gegooid.
Nijland heeft ook volkomen gelijk, gewoon kappen met dat gooien.
robert | 7 maart 2007, 09:59:44
#22 Als er niks meer gegooid wordt, komt er ook geen net! Lijkt me helder toch!
Hook | 7 maart 2007, 10:01:10
#23 Jol heeft inderdaad aangegeven niks in de omgeving van Zoetebier te hebben zien liggen maar zei er achter aan dat hij wel een bukt op z'n hoofd had. Moet dus toch iets geweest zijn.
ZEER JAMMER!
Ricksel | 7 maart 2007, 10:02:13
#24 Ik wil nog wel even iets toevoegen aan deze discussie. Ik heb me afgelopen zaterdagavond kapot geschaamd als Fc-supporter over het gooien naar Zoetebier. Ik keek toevallig naar Zoetebier op het moment van dat hij iets tegen zn hoofd kreeg. Naar mijn inschatting was het een muntje, ik zag het glinsteren door de lucht. Zoetebier werd daadwerkelijk wel echt hard geraakt. Ik dacht op dat moment echt dat de wedstrijd gestaakt zou worden. Totaal geen respect, Zoetebier heeft ons nog nooit iets kwaads aangedaan & is naar mijn mening een keeper die wij bij de FC heel goed hadden kunnen gebruiken. Degene die dit op zn geweten heeft, moet zich kapot schamen & moeten ze nooit meer toelaten in de Euroborg. Ik heb er wel een SV voor over om deze ''Supporter'' eens ff hardhandig te behandelen. Talpa heeft terecht verslag van het incident gemaakt, maar het inzoemen op het verfrommelde papieren cola-bekertje heeft mij ook geirriteerd. Mijn conclusie; Via camerabeelden uitzoeken wie dit heeft gedaan...SV geven voor de komende jaren.
Dader2 | 7 maart 2007, 10:52:11
#25 Kan de reactie van Hans Nijland wel enigszins begrijpen. Maar hij gaat voorbij aan het overgrote deel van de Noordcurve (waaronder ik zelf) die zich wel gedraagt tijdens de wedstrijd. Vocaal FC Groningen ondersteunen en geen blikjes, golfballen, munten en aanstekers op het veld gooien. Deze mensen moeten straks als het tegenzit door een net naar de wedstrijd kijken. Dank je sukkel voor het gooien van een voorwerp naar Zoetebier. Je hebt het straks misschien voor de hele Noordcurve verpest. Hoop dat ze je gauw via beelden te grazen nemen en je nooit meer het stadion in laten.
willem | 7 maart 2007, 11:19:43
#26 @Willem.

Ik denk dat Hans Nijland dat ook donders goed weet. Het applaus van het meerendeel van de noordcurve en de vele positieve reactie op deze site als bewijs.

Maar ik denk dat de Noordcurve zelf ook een verantwoordelijkheid heeft om de figuren die voorwerpen richting spelers gooien hierop aan te spreken!
Supporter | 7 maart 2007, 11:35:32
#27 Als het een knikker was helpt een net daar ook niet tegen en tegen aanstekers, muntjes en dergelijke ook niet. leve het verstand van hans! Nog meer slimme oplossingen hans?
dam-ster | 7 maart 2007, 11:38:07
#28 @ Dam-ster. Het is duidelijk dat jij veeeeeel slimmer bent dan Hans Nijland! Denk je dat ze de mazen, in het eventueel aan te brengen net, niet zullen aanpassen aan het formaat van de voorwerpen waarmee gegooid wordt? En hoe kleiner de mazen, hoe minder zicht!

Dus kap nu gewoon met het ter discussie stellen van het commentaar van Hans Nijland. Volgens mij zijn we het er allemaal wel over eens dat er geen net moet komen. Volgens mij kunnen we daar maar op 1 manier voor zorgen. En Dam-ster ik hoop dat jij slim genoeg bent om hier het passende antwoord op te kunnen geven!
Supporter | 7 maart 2007, 12:06:09
#29 Slaat nergens op als ze er nu netter achter zouden plaatsen.

Maar welke idioot haalt het in zijn dikke kop om dingen te gooien naar spelers.

Sorry dat moest er even uit ik vindt het namelijk zo jammer als er netten achter het doel zouden komen.
Danny | 7 maart 2007, 12:11:00
#30 t oude voetbalgevoel... waar is het heen..
wez | 7 maart 2007, 12:37:39
#31 ben het eens dat als er nog is wat gegooit wordt er dan iets gedaan moet worden. ondanks dat zoetebier misschien is geraakt door een kartonnen beker is het niet goed te praten wat die nep supporters doen. je komt voor het voetbal en niet om te zieken. en dan als de speaker wat zegt dan stoer een middelvinger opsteken tuigt van geen respect richting de club, dit soort mensen kan je niet verbannen uit het stadion maar als het kon moet je het direct doen. dit zijn geen supporters maar rellen zoekers.
kobus | 7 maart 2007, 14:42:30
#32 hier help je dusz niemand mee. en et slaat ook nog eens nergens op! netzo als dat middelvinger opsteken! :( Kom op zeg, blijf met zn allen achter ONZE club staan.
fc_grunn | 7 maart 2007, 14:47:58
#33 fc_grunn ben het helemaal met je eens. blijf achter ONZE club staan.
daar help je ze tenminste mee en niet op deze manier.
kobus | 7 maart 2007, 15:04:43
#34 Nog ff en zij kunnen het friese volkslied spelen, wij beginnen aardig op dat brave friese clubje naast ons te lijken.
jack111 | 7 maart 2007, 15:09:00
#35 da's helemaal verkeerd dus!!
fc_grunn | 7 maart 2007, 15:13:52
#36 Jongens maak nou niet zoon drukte talpa heeft gewoon die beelden beetje geknipt en geplakt, en dan denken ze ok nog een cola-BLIKJE!? te laten zien, das gewoon een beker, maar als er wel iets is gegooid doe dit niet strax heeft de FC weer een fikse boete te pakken en komen die kl*tenetten er!!
pridefarmer | 7 maart 2007, 15:42:43
#37 @ vorige reactie:
Ik las net het bericht van Willem, en als dat zo is dan mag die supporter nu echt oprotten, strax naait hij gewoon de hele noordcurve.... ik zou het echt jammer vinden als er netten kwamen en hoop dat ze die supporter ect zo snel mogelijk oppakken...
mazzol
pridefarmer | 7 maart 2007, 15:46:51
#38 In het Oosterpark werd over dit soort zaken niet eens gefluisterd, laat staan ophef over gemaakt.

Zal wel door de overgang naar de Euroborg komen. Er zijn er immers toch ineens 8000 nieuwe 'supporters' bijgekomen. En die komen de rest even uitleggen wat wel en niet mag.

Pff.
Noordcurve | 7 maart 2007, 16:10:43
#39 dan moet je nu inderdaad zoals ik al eerder zij of de netten bij het uitvak weghalen of bij de noordcurve ook netten ophangen (liefst het eerste....). Ik zit bij groningen-fct ook in het uitvak en ik was zeker niet van plan ook iets op het veld of op de onderliggende tribunes te gooien. Net als het grootste gedeelte van het vak. Waarom hier dan wel netten?
svennieole | 7 maart 2007, 16:15:51
#40 Er zijn ook mensen die wel iets op het veld of op de (mensen op de) onderliggende tribune willen gooien.. Dan kunnen er beter netten hangen die dit voorkomen,,
TheUnknown | 7 maart 2007, 16:24:23
#41 Nadat zoetebier op de grond lag! Werd hij na ongeveer 10 minuten ook nog eens met bekers bier bekogeld! Keepers kunnen zich snel aanstellen, maar wat heeft het voor zin om iemand te bekogelen!? Het enigste gevolg kan betekenen een boete en/of staking!

LosPedrossos roept dat het er bij feyenoord nog harder aan toe gaat, maar moeten we dat nu als meetpunt gebruiken! Lijkt me niet! Wat ze daar doen is hun probleem!

Als er elke week gegooid word dan lijkt me logisch dat er maatregelen genomen moeten worden! Het is aan ons (de supporters) om te verkomen dat het nog een keer gebeurd! En het is goed dat Hans Nijland dit dus in een nieuwsbrief zet!

mkrops | 7 maart 2007, 16:24:30
#42 stomme kutnetten die stomme zoetebier verneukt ook weer altijd alles
dokter | 7 maart 2007, 16:32:54
#43 mkrops zegt:
Het is aan ons (de supporters) om te verkomen dat het nog een keer gebeurd!

Want degene die iets gooit mag je geen supporter noemen... Blablabla.
Noordcurve | 7 maart 2007, 16:57:11
#44 dokter zegt: 7 maart 2007, 16:32:54
stomme kutnetten die stomme zoetebier verneukt ook weer altijd alles
Als hij geraakt is heeft hij groot gelijk.. dit mag en kan natuurlijk nooit gebeuren
TheUnknown | 7 maart 2007, 17:08:31
#45 mkrops zegt:
Het is aan ons (de supporters) om te verkomen dat het nog een keer gebeurd!

Want dit hoort niet op een voetbalveld
mkrops | 7 maart 2007, 17:09:50
#46 @mkrops

Ben het volkomen met jou eens, wat een gelul zeg van die noordcurve, maar goed als hij het goedkeurt kan hij de boete wel betalen ja.
Mie | 7 maart 2007, 17:31:02
#47 Jeeuumiig wel Wat overbodig,maar ik snap het ik zit zelf trouwens wel in noordcurve:Olekker kut ey!
Vak_B | 7 maart 2007, 19:18:59
#48 Ja Noordcurve, betaal even. Tribune, wat doe je in het dagelijks leven?
Niek | 7 maart 2007, 19:30:09
#49 @ supporter.
Als je goed kunt lezen heb je ook vast gelezen dat ik zeg dat ze zulke geweldige camera's hebben.
Tenminste je schijnt er het merk sigaretten mee te kunnen lezen.(big brother is watching your health)
Dan kun je ook vast terug halen welke flapdrol dit voorwerp heeft gesmeten.
Maar Sinterhans is boos en straft ongeveer 3000 man.
kwestie van erg weinig respect!
toedeledoki.
dam-ster | 7 maart 2007, 21:11:55
#50 dat wat te zien is op talpa (dat cola ding) ligt volgensmij helemaal niet in de buurt van het doel. Op de beelden zie je in de achtergrond een reclame bord van JVC.

Dus heeft Talpa mooi de boel ff genept! Volgensmij moet Hans ook hier maar even aandacht aan besteden.
veendamsup | 7 maart 2007, 22:19:06
#51 Ik sluit mij volledig aan bij dam-ster dat je niet 3000 man kunt gaan straffen en gewoon die betreffende persoon via de camera beelden moet pakken.
Mie | 7 maart 2007, 22:58:36
#52 Vervelend dat Nijland dreigt met de plaatsing van netten. Echter, naast het feit dat deze dreiging waarschijnlijk meer bedoeld is om het kansloze volk dat de aanstekers en andere artikelen niet in de zak kan houden voortaan te heroverwegen, is het blijkbaar nodig.

De veiligheid van de spelers moet gewaarborgd worden, als dat niet meer kan - en dat weet de auteur van dit artikel als geen ander - moeten daartoe maatregelen worden genomen. Je kan mensen niet fouilleren op aanstekers. Je kan niet aan mensen voor de entree vragen of ze snode plannen hebben. Netten zijn dan een hele goede optie. Natuurlijk is het jammer, maar het is zeker niet generaliseren: de veiligheid van spelers staat op het spel. Die horen geen dingen tegen zich gegooid te krijgen.
Niels | 7 maart 2007, 23:48:52
#53 Allereerst wil ik even kwijt dat al die supporters die denken dat Zoetebier voor de lol gaat liggen om zo de FC een oor aan te naaien (lees: gestaakte wedstrijd) waarschijnlijk de weg volledig kwijt zijn. Wees echte supporters en breng je club niet (weer)negatief in het nieuws. Geen netten voor de noordcurve, we voelen ons nu als een vis in het water. Laat ons vrij zwemmen!!
japlo | 8 maart 2007, 07:48:00
#54 Even voor de duidelijkheid. Zoetebier heeft niks verneukt. Reden? Hij gooit niet met dingen vanuit het publiek. Dat doen verschillende mensen op de Noord-tribune (onder andere trouwens). Dus die mensen die gooien, die verpesten het! Dat Zoetebier klaagt is normaal. Het gooien van voorwerpen naar tegenstanders hoort niet bij voetbal!

Dat Hans hier aandacht aan besteed vind ik niet meer dan normaal. Dat Talpa ons in kwaad daglicht zet is alleen maar de schuld van de mensen die gooien...en van niemand anders! Dus je kunt spreekkoren tegen Talpa doen, maar dat zal alleen maar meer negatieve publliciteit in het licht brengen. Dus supporters die er niks mee van doen hebben: hou je er dan ook buiten...en supporters die dingen gooien (ze weten het zelf wel denk ik) die moeten gewoon kappen. Op die manier houdt de Noord-curve een normaal zicht op het veld en kunnen normale acties gewoon doorgang vinden. Je kunt ervan zeggen wat je wilt...maar de schuldigen in dit geval zijn de mensen die zich supporters noemen en toch dingen gooien naar personen op het veld. Het gaat me niet speciaal om de mensen die naar Zoetebier dingen gooiden, maar bedenk jezelf ook maar eens dat het in het verleden ook wel vaker gebeurde. Dus die netten? Tsja, het is een gevolg van meerdere incidenten en niet een enkele.

Tot volgende week...en anders wel weer een volgende reactie hierzo.

Groeten, mazzels,
Rennie Service Vak E
RennieServiceE | 8 maart 2007, 08:31:00
#55 Goed gesproken Rennie!
Supporter | 8 maart 2007, 09:19:23
#56 er word toch wel vaak met dingen gegooid, als je eens kijkt in het doelgebied...

je zou zo een aanstekerfabriek kunnen beginnen, zoveel aanstekers liggen er dan. Het lijkt wel alsof sommigen extra aanstekers meenemen naar het stadion om die vervolgens te gebruiken als projectiel.

Dit hoort gewoon niet op een voetbalveld thuis. Je bent SUPPORTER en "SUPPORT" is engels voor "STEUN" (voor sommige onopgeleide mensen alhier).

Je gaat naar het stadion omdat je van voetbal houd, omdat je van de FC houd, Omdat je niet zonder kan, of gewoon omdat je niks te doen hebt. Maar het moet niet zo zijn dat je naar het stadion gaat om puur de boel op stelten te krijgen!

Ik hoop dat diegene die gegooid heeft, ls er gegooid is, want je moet alles open laten, word vervolgd voor zijn daden. Want om 3000 supporters het dupe te laten worden van 1 persoon die het verpest, is ONredelijk.

De camerabeelden in de Euroborg zullen het laten zien of er iets gegooid is, en we er gegooid heeft. En zodra dat gebeurt is, en dit allemaal achter de rug is, hoop ik dat we weer met zijn allen voor 110% ACHTER de FC kunnen staan, ze naar de volgende overwinning zingen, juichen, en schreeuwen, en dan hopelijk ZONDER netten!

FORZA GRONINGEN, TROTS VAN HET NOORDEN!
mien-toentje | 8 maart 2007, 10:02:25
#57 Volgens mij ligt voor de noordcurve bij elke thuiswedstrijd een scala aan aanstekers en muntjes rondom het doel waar de 'andere' keeper staat.

Dit staat dus niet opzich, alleen nu is er een keer raak gegooid.
Afgezien dat het volkomen asociaal is, wordt de eigen club (financieel) benadeeld. Dat moet je als supporter volgens mij niet willen !

De nadruk moet liggen op de geweldige sfeer, niet op incidentjes.
tammo | 8 maart 2007, 10:08:49
#58 Inderdaad spreekkoren over Talpa!
joene90 | 8 maart 2007, 10:28:00
#59 @joene90: Nee, niet naar Talpa die spreekkoren. Spreekkoren naar degene die gegooid heeft en anderen die dingen gooien! Niet Talpa verklierd het voor ons, maar degenen die dingen gooien verklieren het voor ons! Snap je dat?

Groeten,
Rennie
RennieServiceE | 8 maart 2007, 12:08:00
#60 @Joene90: Ik ben heel benieuwd wat in godsnaam je doelstelling is met het zingen van spreekkoren over Talpa?

Ik persoonlijk denk dat we beter onze energie kunnen steken in het toezingen van onze club!
Supporter | 8 maart 2007, 13:28:34
#61 Attentie,Attentie zouden supporter en RennieserviceE zich willen melden bij de vollybalclub
dam-ster | 8 maart 2007, 14:59:46
#62 @dam-ster: Ik meldt me bij deze. Ik wist niet dat jij van volleybal hield joh1 Zit je toch op de verkeerde tribune daar bij FC Groningen. Waarom moet ik me bij een volleybalclub melden? Heb je het idee dat ik te braaf ben of wat is er mis met mijn commentaar? Vertel eens...of praat daar eens met mij over als je bij mijn trap komt op Vak D/E.

CU.
Mazzels
RennieServiceE | 8 maart 2007, 15:24:25
#63 ik vind dit echt dom waarom komt dat net voor maar 1 klein dingetje
VAK_U | 8 maart 2007, 15:25:00
#64 mkrops heeft gelijk, (:Het is aan ons (de supporters) om te verkomen dat het nog een keer gebeurd!) ik vind dat degene die dat heeft gegooid helemaal geen supporter is, stel je voor; er koemn hierdoor wel netten, dan nnaait hij de hele noordcurve gewoon... maar om gelijk voor dat ene dingetje een net achter het doel te plaatsen.....
en zoals

Noordcurve zei:
In het Oosterpark werd over dit soort zaken niet eens gefluisterd, laat staan ophef over gemaakt.
inderdaad, geef je daar gelijk in die nieuwe supporters die zouden ons zeker gaan uitleggen hoe het zit.
nou ja, als er echt iets is gegooid, flik dit nooit weer voor degene die dat gedaan heeft van je verkloot er eigenlijk heet stadion mee...
mazzol
pridefarmer | 8 maart 2007, 16:15:25
#65 Zeg dam-ster, wat een ongelofelijke onzin komt er uit jouw vingers! Ik ben benieuwd hoe je vocaal bent.....ik vrees het ergste voor je!

Begrijp uit 'je onzin' dat jij jezelf meer supporter vindt dan Rennie en ondergetekende!

Vreselijke bikkel ben je ook he!
Supporter | 8 maart 2007, 16:32:04
#66 Je hoort elke keer van uitsupporters dat de euroborg zo,n kutnet heeft stel dat wij precies zo,n net voor de neus krijgen dat is toch 100 keer niks dus met andere woorden aanpakken die mongool en 25 jaar stadionverbod geven en voortaan niets meer gooien.zodat ze ook nog eens kunnen zeggen dat we het beste publiek van nederland zijn.
henk | 8 maart 2007, 18:42:54
#67 Rennie en supporter:

Stoor je niet aan de reacties van dam-ster. Deze gast is waarschijnlijk net 16. Of hij is ouder en zijn verstandelijke vermogens zijn niet meegegroeid. Hij praat over mensen die nooit in het oosterparkstadion zijn geweest en noemt dat gloryhunters. Nou dam-ster, ik denk er net zo over als supporter en Rennie en kwam al in het oosterpark toen jij nog in je luiers poepte. Dus kom niet praten over gloryhunters, ook mensen die jarenlang fan zijn van FC Groningen keuren dit gedrag af. Dus kappen met het gooien van troep op het veld, hoeven we ons ook niet druk te maken over die kutnetten die mogelijk komen....
Einde discussie....
willem | 8 maart 2007, 18:43:10
#68 die gene die het voorwerp of iets dan ook gegooid heeft moet een stadionverbod voor het leven krijgen,, net als die trut die op tv kwam bij talpa, bah wat een tokkie! door een persoon waarschijnlijk straks door een net heenkijken,, nou gezellig!
Frekie | 8 maart 2007, 21:23:07
#69 Ik sta op F, heb geen zin om door een net te moeten loeren, en daarom zeg ik, en gelukkig meerdere mensen: Hou nou eens op met voorwerpen te gooien (echt niet de eerste keer Harris, denk aan vuurwerk enz.) en doe gewoon zoals alle anderen, sta achter de FC!
Bernieoetdaam | 8 maart 2007, 21:32:12
#70 ook willem naar vollybalclub "het netje".
dam-ster | 8 maart 2007, 22:51:41
#71 dam-ster,

Ik meld me dan ook graag aan bij de vollybalclub maar dan mag jij ook meedoen, helaas voor jou, je bent het pispaaltje, jij krijgt dingen op je hoofd.
Mie | 9 maart 2007, 02:03:07
#72 Ja Dam-ster:

Als meerdere mensen zich moeten melden bij de volleybalclub Het Netje, dan heb jij ook een probleem, want dan hangt dat net ook voor jou ogen!

En Ik ben niet voor het spannen van een net, ik probeer duidelijk te maken dat mensen op moeten houden met gooien en op moeten houden met talpa en Hans en weet ik niet wie de schuld te geven. Ik probeer te zeggen dat de schuldigen zich onder ons publiek bevinden en nergens anders. Dus als jij een partij kinderachtig daarop wilt reageren is dat jou probleem. Maar ik geloof dat supporters van de FC een niveau hebben en dat niveau is qua discusseren hoog, doe dan mee...of hou je mond als je niks zinnigs te melden hebt en alleen maar domme dingen te melden hebt die nergens op slaan.

Fijn weekend...en winnen van Tilburg!

CU, mazzels,
Rennie
RennieServiceE | 9 maart 2007, 08:52:49
#73 zo'n net is vragen om problemen... en voor je het weet is die net gesloopt denk ik.
RitselaaR | 9 maart 2007, 13:15:00
#74 Dam-ster is sneu..........
willem | 9 maart 2007, 17:15:08
#75 Supporters die andere supporters sneu noemen zijn sneu...huh?
Malachi | 9 maart 2007, 18:05:02
#76 Dus je mag tegenwoordig ook al geen middelvinger opsteken in een stadion?? Het moet niet gekker worden..Ik zeg op mijn beurt: Nevland in oranje...
LosPedrossos | 10 maart 2007, 03:46:28
#77 Man, waar gaat dit over? Leuk hoor, dat ik vanaf Noord mijn medesupporters aan moet spreken, daar heb ik ook echt een seizoenskaart voor gekocht! Ik kijk naar het veld, niet naar de tribune. Ik gooi niets, zit toch al te vaak zonder aansteker, maar denk dat geen mens zich laat tegenhouden door zo'n nieuwsbrief. Of een net, for that matter. Alleen de eerste rijen kunnen dan niet gooien, maar de rest gooit net zo vriendelijk verder hoor!

Wachten is tot het moment dat ze de ruimte achter de goal verziekt hebben, dan verhuist iedereen naar een ander deel en kunnen ze daar ook netten spannen. Lijkt me leuk spelen, in een soort net :D

Wel handig als we ook nog eens cagefights willen organiseren in de Euroborg... willen Supporter en Dam-ster zich melden? ;)
Sparrow | 10 maart 2007, 18:28:41


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl