Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Hou eens op met dat gesalmon 25 januari 2007
Glen Salmon is weg uit Groningen en dat zullen we weten. De Zuid-Afrikaan voetbalde 4,5 jaar in Groningen, maar voelde zich maar weinig gewaardeerd in Groningen. Hij werd niet de vedette waar hij zo vurig op hoopte en FC Groningen bleek niet alleen om hem te draaien. Glen werd steeds verdrietiger. Maar gelukkig meldde jeugdliefde NAC zich voor de spits en inmiddels fleurt Glen weer helemaal op. Tijd om eens flink te salmonnen dus.

sal·mon·nen (onov.ww.)
1 langdurig op vervelende toon of lastige wijze over iets spreken, veelal om zich te beklagen of om een verlangen te uiten => altijd hetzelfde /liedje/deuntje/ zingen, zeuren, emmeren, griepen, mauwen, meieren, mekkeren, mieren, neuzelen, piepen, reutelen, zagen, zaniken, zeiken, zemelen, zeveren, zieken


Salmon is hot bij diverse media. Niet alleen omdat ie zijn draai gevonden lijkt te hebben in Breda, maar ook omdat ie nog wel even z'n gram wil halen op zijn oude club FC Groningen, die overigens nog steeds zijn riante salaris betaalt. Glen heeft het namelijk helemaal gehad met FC Groningen en u begrijpt het al, de kennelijk moeizame verstandhouding lag uiteraard in de laatste plaats aan Glen zelf.

In de VI van deze week verscheen de zoveelste kloon van de jankverhalen van de afgelopen weken en vertelt de Zuid-Afrikaanse voetbalgod wederom voluit over die verschrikkelijke periode in Groningen. Horrorverhalen waar je u tegen zegt. Maar beste Glen, nu weten we het wel. Jij was gewoon te goed voor FC Groningen en wij waren te blind om dat te zien. Vergeef het ons alsjeblieft.

Leuk te horen dat Salmon nog zo veel aan ons denkt. Respect voor de wijze waarop hij al die jaren met zoveel tegenslag toch hier in Groningen is gebleven. Het zal je maar overkomen: je bent veruit de beste speler van je team, iets dat je elke training weer bewijst, en je wordt niet opgesteld. Uit het trio Nevland, Suárez en Salmon zouden 9 van de 10 trainers Salmon als eerste man aanwijzen, tref jij weer net die ene trainer.

Of, nee toch niet, ook Jans zag dat vast wel, maar die wordt ook maar gestuurd door Nijland. Om bedrijfseconomische redenen zat Salmon op de bank: spelletjes! Typisch Jans trouwens om op deze wijze een team samen te stellen. Benieuwd of Florén ook daarom is weggegaan, vast wel, maar die hoor je niet. Florén is immers niet zo eerlijk en recht door zee als Glen.

Dan moest Glen ook nog met vrouw en gezin in het Noorden gaan wonen. Geen pretje hoor, tussen al die vreemde mensen die allemaal dezelfde karaktereigenschappen hebben. Willen ze je eerst leren kennen voor ze je echt aardig vinden, bah! In het zuiden, waar mensen weer helemaal anders zijn hoeft zoiets helemaal niet. In Zuid-Afrika daarentegen slaat men af en toe weer wat door in vriendelijkheid.

Het ergste zijn nog de fans van FC Groningen. Zij lezen gewoon de interviews die je aan de VI geeft en trekken simpele conclusies: 'Niet naar je zin? Dan ga je toch'. Gelukkig vielen die nog even om de tuin te leiden, maar dat hoeft nu niet meer, Glen kan weer eerlijk zijn.


Het afscheid bij RKC-uit was wel het grootste dieptepunt. Speel je 4,5 jaar in Groningen, scanderen ze massaal je naam en komen ze met een bord: 'Glenn bedankt!' Blijken ze je naam niet eens correct te kunnen spellen. Wat een ondankbaar volk!

Bass (op www.fcgforum.nl)

Glen, veel plezier in Breda en tot ziens op 2 maart. Kom je dan alsjeblieft afscheid van ons nemen?
Printversie »
 

Reacties:
#1 ik vind dat glen meer waardering verdiend.hij heeft zig altijd ingezet
DieHard | 25 januari 2007, 21:16:05
#2 Vriend, leg mij dan maar eens uit waarom hij in Breda wel scoort en voor ons niet ;)
Twice | 25 januari 2007, 21:19:16
#3 Salmon heeft vorig jaar best aardig gepresteerd na zijn blessure, maar de periode daarvoor? Suarez is gewoon beter. Trieste actie van Salmon
TinusKutje | 25 januari 2007, 21:59:54
#4 @ DieHard

Waardering? Sorry? Was je mee naar Waalwijk? Daar kreeg Salmon bij het verlaten van het veld een prima applaus van de vele meegereisde Groningers. Ik heb nooit iets met Salmon gehad, maar ook mijn handen gingen op elkaar. Hij heeft toch bijna 5 jaar bij ons gespeeld en ook prima dingen gedaan. Waarvoor dank.
Een warm applaus dus en ook zijn naam werd gescandeerd. Waardering dus. En wat doet Salmon? Die is zo vrij om tot vervelens toe in de media na te schoppen naar de club waar hij vijf jaar een hoop knaken van heeft mogen ontvangen. Dus kom mij niet aan met de term waardering.
Ik hoop, dat als Salmon afscheid komt nemen bij ons, dat de curve een groot spandoek laat zakken: "NEVLAND!"

Salmon is een hufter!
nickky | 25 januari 2007, 22:59:45
#5 Eens met Harris. Salmon zeurt.
Malachi | 25 januari 2007, 23:30:45
#6 Zei het al op t prikbord, hoeft hier niet te komen voor afscheid, krijgt ie weer een fluitconcert. Ach gut, wat zielig zal dat weer zijn dan, kan ie daar weer over mekkeren!! Heb geen respect voor zo iemand, wel voor een persoon zoals Floren!! Natrappen doe je gewoon niet, heb er eigenlijk ook geen woorden meer voor verder....Getver
northernlady | 25 januari 2007, 23:35:34
#7 als hij dan zo goed was als hij zelf denkt, dan ben ik benieuwd waarom er nooit interesse was van andere clubs om deze ''sterspeler'' over te nemen. van mij mag ie lekker in breda blijven wegrotten!
noordhornfcg | 25 januari 2007, 23:47:02
#8 Hij was de enige die Salmon een 'sterspeler' vond, snap je...Zalm zelf dus hahahaha!! Snap je...
northernlady | 25 januari 2007, 23:50:11
#9 lekker ff na trappen van die gozer
laat die maar mooi in breda blijven
en die afscheid hoeft ook niet
ebo | 25 januari 2007, 23:51:12
#10 Dat je 1x zegt dat je niet verwacht had wat je had gehoopt oke.... maar dit is het zoveelste artikel (ik las het gisteren weer met kromme tenen in de vi) dat meneer zonnodig weer moet gaan zeiken...

We weten nu wel dat je het hier niet geweldig vond maar stop er lekker mee en blijf lekker daar in Breda....bah sneu figuur.
Eggie | 26 januari 2007, 01:45:58
#11 ook ik heb nooit wat met salmon gehad. maar ook mijn handen gingen op elkaar in waalwijk. hij heeft daar toch nog een behoorlijk applaus gekregen terwijl hij zich daarvoor ook al slecht over onze fc heeft uitgelaten.En dan nu weer zo zeiken. hij heeft het bij mij verbruikt. fluitconcert kan hij krijgen. Nevland onze held;)
G-town | 26 januari 2007, 09:35:53
#12 Ook ik heb Salmon zn naam gescandeerd, maar heb er gewoon spijt van. achteraf verdiend Glen geen waardig afscheid, want dat heeft hij ons ook niet gegeven. Wat een galbak!!
Smallie | 26 januari 2007, 10:36:08
#13 Die Salmon moet niet zeuren, ok vorig seizoen na zen blessure schiet ie er ik dacht 8 in dus das best redelijk maar de seizoenen daarvoor scoorde ie GEMIDDELD(!) 5 goals per seizoen:S dat is slechter dan iedere andere spits die ooit biij Groningen gespeeld heeft en dan zeuren dat meneer neit genoeg waardering krijgt?? laat me niet lachen als ie dan tenminste nog z'n best deed maar hij sjokte altijd over het veld als een oud mannetje sorry hoor echt geen stijl
paultjo | 26 januari 2007, 11:55:00
#14 Wat een jankbek is het toch.. ben blij dat ie weg is!!!
Jeroen | 26 januari 2007, 12:02:47
#15 Ach hij scoort nu 100%. 4 doelpunten in 3 wedstrijden, dat valt op. hij scoorde in 1 jaar nog niet eens 4 goals. Nou salmon je wordt bedankt.
chucky | 26 januari 2007, 12:32:44
#16 Salmon zijn salaris wordt betaald door FC Groningen. Hij voelt geen waardering van een club die zijn VETTE salaris elke maand keurig overmaakt. Hij voelt geen waardering van de fans, die hem na RKC uit een waardig afscheid gaven. Hij voelt geen waardering van de trainer die hem een publiekswissel gunde tijdens RKC uit. De reactie van Ron Jans in VI was uitstekend! Complimenten voor Jans en een zak stront voor Salmon. De wedstrijd tegen NAC komt er aan in maart (wordt verschoven toch?) en dan krijgt Salmon het welkom dat hij verdient! Wat een zeikerd!!
willem | 26 januari 2007, 12:45:41
#17 Ondankbare idioot dat hij is..

Ik heb ook nooit wat met hem gehad maar ik zou hem nooit uitfluiten ofzo..hij heeft tenslotte een aantal jaren bij ons gespeeld

maar kijk...als hij zo'n grote bek in de media heeft mag hij van mij door al die 20000 man uitgefloten worden in euroborg...

ondankbare ezel dat het is

geen respect voor ons...HELEMAAL GEEN RESPECT VOOR JOU GLENNIE
viha050 | 26 januari 2007, 12:56:00
#18 Ik ben blij dattie opgerot is, alleen jammer dat t nog zo lang heeft moeten duren... opvreter
erpee | 26 januari 2007, 14:08:02
#19 ja jongens het spijt me hooor, die verhalen van de VI over Salmon, waarin ie zelf te ziek is om ook maar 1 goed woord te zeggen over Groningen, dat ben ik wel gewend, helaas heb ik me des te maar zitten ergeren aan het interview van de Vi met Nevland, waarin de journalist aan Nevland vroeg:'zijn jullie niet bang voor een afslchting tegen Ajax zondag?', en daar heb ik een brief om geschreven en ik heb de VI even heel duidelijk uitgelegd hoe hoog het Ajax- gehalte is daar bij VI en dat wij hier helemaal voor niemand bang zijn, het zal wel niet in VI komen, maar ze weten het nu tenminste wel, en over Salmon, kom alsjeblieft nog even langs in JOUW GROENE HEL, ik zit klaar met wat oud vuurwerk
de_groene_hel | 26 januari 2007, 14:25:30
#20 Salmon is een ondankbare hond.

Eerst had ik wel respect voor 'm omdat ie in zn eerste jaren hier als aanvaller vaak op een eiland stond en elke wedstrijd weer keihard moest knokken voor z'n paar kansjes. Toch legde meneer er elk seizoen weer een paar in.
Begin vorig jaar diende zich echter het dieptepunt aan: Het fluitconcert toen Salmon tegen Willem II in het veld kwam voor Nevland. Dat had hij niet verdiend, hij kwam immers net terug van een hernia. Toen knapte er blijkbaar iets bij Glen. Echter, sinds die wedstrijd zijn de supporers hem weer gaan aanmoedigen en ging Salmon ook weer meer scoren. Begin dit seizoen kwam Suarez binnen, en belandde Glen op de bank. Hij gaf vlak voor z'n vertrek een interview waarin hij eens flink z'n gal spuwde en waarin hij nogmaar eens aangaf hoezeer dat ene fluitconcert hem had geraakt. Dat fluitconcert was ook te idioot voor woorden, dus die reactie was zijn goed recht. 1-1. Maar wat doet meneer vervolgens? Zelfs als hij al vertrokken is vérdergaan met FC Groningen zwartmaken in de pers (meerdere malen) waarbij hij zelfs complottheorieën verzint over zijn positie op de bank, zoals hier al werd uitgelegd. En dat terwijl de FC rustig zijn salaris doorbetaald! Nee, dan ben je niet meer dan een een ondankbare hond!
Vak_M | 26 januari 2007, 15:18:15
#21 nu scoort salmon wel dat vind ik egt dom maar wel leuk voor hem
niki1 | 26 januari 2007, 16:09:11
#22 beetje jammer salmon heeft 4.5 jaar gezwoegd en gewurd en het is er nooit echt uitgekomen. maar zoals iedere sterveling weet moet je het zelf laten zien en dat heeft ie dan dus te weinig gedaan lijkt mij. allerlei theorieen de wereld inhelpen maar hij moet eerst eens naar zichzelf kijken dat moeten wij ook...... jammer dat ie zo op de club afgeeft heeft fc groningen niet verdiend helemaal als je kijkt naar zijn prestaties iedere andere club had hem na drie jaar al weggedaan (mein mening) hoeveel goals heeft hij nou eigenlijk gemaakt voor fc groningen....
passion | 26 januari 2007, 16:18:11
#23 en goede wedstrijden gespeeld.....? toch jammer hij was goed samen met nevland...... maar met suarez redden we het ook wel ga ik vanuit
passion | 26 januari 2007, 16:20:23
#24 weg = weg hij blij wij blij als we tog niet goed genoeg voor hem waren had ie op moeten stappe.
Salmon Moi he
Vak-D | 26 januari 2007, 17:12:23
#25 Glen Salmon heeft zich altijd 100% gegeven voor de club. Dat hij soms niet tot zijn recht kwam in het systeem dat de FC speelde is hem niet kwalijk te nemen. Naar mijn mening was hij vorig jaar één van de sleutelfiguren in het succes van 2005-2006. Het is welliswaar geen killer voor de goal, maar voetballend bracht hij meer dan welke spits ook bij de FC. Dat Nevland door zijn opportunisme meer waardering oogst bij het grote publiek is niet zo vreemd, dat zijn namelijk de acties die op tv uitgebreid terugkomen en die elke stadionbezoeker nog op zijn netvlies terug kan halen. Maar vergeet niet dat Salmon vorig jaar de spelers in staat stelde om te scoren en meer dan eens het ideale aanspeelpunt was in het team van Jans.
Salmon's houding in de pers is niet altijd objectief en fair geweest; daar mag je hem op afrekenen. Maar hou wel rekening met het feit dat er altijd twee partijen zijn bij een twist (daarmee impliceer ik niet dat Salmon gelijk heeft in zijn kritiek).
Kortom ik vind dat Glen voor zijn prestaties binnen de lijnen meer waardering toekomt dan hij op dit moment krijgt.
Clarence | 26 januari 2007, 17:45:55
#26 wat een sukkeltje,als ie bij n.a.c. speelt moetie
nog ff zeggen wat ie van fc groningen vind!!! egt zielig!
marald | 26 januari 2007, 18:05:25
#27 Salmon is het voorbeeld van een overhet paardgetild ventje met een veel en veel te hoog salaris voor zijn 'prestaties' ...massaal uitfluiten de hele wedstrijd!
Z-SIDE 1990
HardeKern1990 | 26 januari 2007, 19:17:00
#28 wat flikt hij nou weer!!
eerst de fc zwart maken, dan zeggen dat de vi zijn woorden heeft verdraaid (kan ik me voorstellen maar niet zo erg).
En nu WEER groningen zwart maken.
kan me niet voorstellen dat zn woorden weer zijn verdraaid.
hij moet een voorbeeld nemen aan floren, altijd positief over fc groningen, met pijn in zn hard is hij weg gegaan zegtie, kan je van salmon niet zeggen.

aub alleen afscheid voor floren.
salmon en zn vrouw vermaken zich wel in breda
z-horn | 26 januari 2007, 20:07:06
#29 Glen was gewoon de Beste die we ooit hebben gehad.hij was de gordon van de fc altijd janken als het weer niet ging.
het beste zou de volgende opmerking zijn uit zijn mondje.
fc groningen ik heb er geen kracht meer voor.
nou glen wij ook niet meer van jou .
Ik vraag me alleen nog af hoe het nu nog verder moet met de fc
jwfboes | 26 januari 2007, 20:16:07
#30 nou je weet maar nooit hoor want de vi probeert wel groningen een slechte reputatie te geven zoals die vraag aan nevland of ie bang is voor de wedstrijd tege de joden majah als hij het wel heefd gezegt mag ie van mij pad de volle 90 min worden uitgefloten
tijdens groningen-nac
demondogx | 26 januari 2007, 20:24:00
#31 Denk dat er wel n fluitconcert komt tijdens FC-nac. En achteraf is altijd makkelijk praten he, hij had het aan moeten geven toen hij hier nog was. Heeft goede dingen gedaan, das waar, maar als ie echt zo goed was geweest was hij zijn basisplaats toch niet kwijtgeraakt?? Of zie ik dat nou weer verkeerd ??
northernlady | 26 januari 2007, 21:03:41
#32 Petje af voor Floren...!!
K hoop echt dat HIJ een leuk afscheid krijgt...
HIJ verdiend het wel...;)

K heb nog een foto met Salmon van de opendag aantal jaar geleden...

Laat ik die maar eens ritueel verbranden...:P
Jorick | 26 januari 2007, 21:27:06
#33 @nickky
Ik hoop, dat als Salmon afscheid komt nemen bij ons, dat de curve een groot spandoek laat zakken: "NEVLAND!"

Salmon is een hufter!


---> Geweldig, Dit lijkt me het perfecte afschijd voor deze ongelovelijke jankbek.
TP | 27 januari 2007, 10:01:17
#34 Salmon, verwacht dat ie een standbeeld krijgt op de grotemarkt ofzo....
DeVinylhoer | 27 januari 2007, 12:38:58
#35 Erik Nevland olé olé...
EB2win | 27 januari 2007, 16:23:23
#36 Het is voor te stellen dat Glen een beetje gefrustreerd was over zijn situatie bij Groningen.
Het had hem gesierd als hij dat gewoon geaccepteerd had, zonder negatief over Groningen te praten. Jammer.
Toch gun hem veel succes in Breda/
Kopdrveur | 27 januari 2007, 17:53:27
#37 Goed, ik reageer nog één keertje en wel op het pro-Salmon pleido van Clarence.

In wat je zegt heb je 100% gelijk. Salmon is een tijdje een hele waardevolle speler geweest, onopvallend, maar oh zo belangrijk. En inderdaad ook vorig jaar. Misschien wel juist vorig jaar.

Van mij (en van vele anderen) krijgt Salmon echt wel die waardering voor zijn prestaties in het veld, maar dat zie ik los van deze na-schopperij.

Kijk, ik heb jarenlang een relatie met mijn vriendin. Ze is leuk, we kunnen lachen met elkaar, ze is heel goed voor me, ze neukt als een tijger, wil altijd en ook dingen die niet iedere vrouw doet. Kortom ik heb niets te klagen over mijn meisje. En dan van de één op andere dag verlaat ze me voor een goede vriend van mij. Ze zegt: "Sorry, ik vind hem leuker, de groeten" Twee weken later kom je haar tegen en ze zegt: "Tjonge, jouw piemel is toch niet zo groot als ik altijd dacht. Sterker nog je bent een sukkel, een waardeloze minnaar, je neukt eigenlijk bar en boos, je bent gewoon een klootzak enz enz......"

Dan is dat ongetwijfeld een kut gevoel, dan ben je boos op haar, vind je haar gemeen en gun je haar de vreselijkste gesclachtsziekte. Maar als je reeel bent, moet je ook tegen jezelf durven zeggen dat de tijd mét haar, wel leuk was. Maar ze heeft je gekrenkt, behoorlijk en dat geeft een nare nasmaak. Die wordt wel minder, maar het voelt als verraad.

Zo is het toch ook met Glen en de FC. De tijd samen was bij vlagen prima, hij heeft echt wel goede dingen voor ons gedaan, maar Glen wilde niet als vriendjes uit elkaar en krenkt ons heel bewust (Maar komt wel maandelijks de allementatie van de kinderen ophalen, z`n loon dus). Dan mag de tijd samen nog zo mooi geweest zijn en mag Glen nog zo`n voorbeeldige voetballer geweest zijn, wat rest is de nasmaak.

Snap je wat ik bedoel, Clarence? Deze breuk is niet meer te lijmen.

(Overigens het bovenste over mijn vriendin is fictief. Nee, het is niet uit, ze heeft me niet verlaten. Voor je het weet staat Vinnie aan de deur met een bos bloemen: "Hai dame, ik ben Vinnie....."
nickky | 28 januari 2007, 11:19:24
#38 Nickky,

Hulde echt waar! Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

Ik hoop echt dat hij afscheid komt nemen. Kunnen wij ook even natrappen, achterbakse idioot!
TheIceman | 28 januari 2007, 11:43:12
#39 Nu lopen jullie te zeuren over salmon dat tie niks waar gemaakt heeft!Heeft die Nevland vandaag wel iets waar gemaakt dan??
Oke hij heeft jullie club omlaag gehaald en dat is zeker niet netjes! MAar hij heeft zich wel ingezet voor jullie! Denk daar maar eens aan! Het gaat uiteindelijk toch om het resultaat ?!
Ik ben kei blij dat hij nu zijn draai weer terug gevonden heeft in breda!!
En ik ga er veel van genieten!

Groetjes uit breda
foggy | 28 januari 2007, 17:37:14
#40 Ik gun hem het succes bij NAC
DieHard | 29 januari 2007, 20:04:39
#41 Mensen, ik heb hem ongeveer een jaar geleden nog geinterviewd voor school en toen zei hij dat hij het fc groningen publiek fantastisch vond en hij zei dat heel gelovig!

dus tja denk wat je wil!?!

mrkos | 29 januari 2007, 20:50:56
#42 Tjah, wat moet je hier nou over zeggen. ben nooit anti-salmon geweest, maar vond het ook geen prutser. heeft de pech gehad met Suarez. Dat ie wel kan voetballen bewijst ie nu. Helaas heeft ie dat niet precies zo bij ons laten zien. Toch hou ik respect. en het intervieuw was zo erg nog niet. heb het zelf ook gelezen. hij is blij dat ie weg is. ja tuurlijk hij was bankzitten en is nu basisspeler.. alleen ga niet roepen dat er spelletjes gespeeld zijn want dat is de voetbalwereld Glen. Toch veel suc6 in Brabant
PiPo_Vak_E | 29 januari 2007, 21:10:40
#43 Ach... Ik geloof dat Glen het nooit leuk heeft gevonden hier in Groningen. Vorig seizoen was hij wel van grote waarde, en als Glen graag weer naar NAC wil omdat hij na vijf jaar het gezien heeft hier, Wens ik hem succes.

Maar meneer Salmon, het is niet erg netjes om met modder te gooien. Zeker niet als je zelf niet gebracht hebt wat je in gedachten had.Glen, jij niet op gras loop niet in Euroborg niet.
bonespi | 30 januari 2007, 22:33:11
#44 Ik ben nooit echt fan van Salmon geweest! En de mensen die mij kennen weten dat! Ik heb hem nog nooit zien proberen harder te lopen als de tegenstander! Na de eerste keer in de vi zei hij na die tijd dat zn woorden verdraaid waren! Maar een aantal weken erop, herhaald hij het gewoon weer!
Altijd maar zaneken op de buren,, hij kon gewoon verhuizen naar een andere wijk! Maargoed het ligt nooit aan Salmon zelf!
Ik wil er verder geen woorden aan vuil maken, dat laat ik liever over aan Salmon! Want ik wil me niet teveel verlagen tot het nivo Salmon!
mkrops | 4 februari 2007, 03:02:40
#45 Ja Salmon kon in zijn eigen ogen een topclub aan.. Dat heeft ie zeker bewezen met zijn toptransfer naar NAC.. Lekker de zakken vullen daar! hahaha
Ocin | 5 februari 2007, 16:44:43


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl