Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Nooit Ophouden Altijd Doorgaan? 28 januari 2004
FC Groningen is gisteren voor niks afgereisd naar Breda. De wedstrijd tegen NAC Breda werd na ruim een kwartier spelen door scheidsrechter Temmink definitief gestaakt door de hevige sneeuwval.

Dit was het 'Avondje NAC' wel. En als je uit Groningen moet komen, betekent dat dat je al ergens in de middag moet vertrekken. Voor de zekerheid nog maar even de weerrapporten in de gaten gehouden, maar er is niets dat er op wijst dat de wedstrijd afgelast gaat worden.

Aangekomen in Breda sneeuwt het behoorlijk, maar het speelveld ziet er een half uur voor de wedstrijd nog prima uit. Het veld zal nog een keer gekeurd worden. Uiteindelijk komen beide ploegen om 20.00 uur uit de kleedkamer en lopen het veld op. De wedstrijd begint.

Van een wedstrijd is niet echt sprake, want echt gevoetbald kan er niet worden. De bal rolt slecht en NAC heeft duidelijk het meeste last van de omstandigheden. Na een kwartier roept Temmink de aanvoerders bij zich en wordt er besloten om de wedstrijd te staken. Kut!

Mondjesmaat bedanken enkele spelers nog de meegereisde aanhang. Pinas, Smit, Drent, Florén en Landerl zien we nog even voordat we de bus in moeten. De rest van de spelers is al naar de kleedkamer. Een golf van verontwaardiging over dit gedrag waart rond in het uitvak.

Er wordt gebeld met de kleedkamer en uiteindelijk komen Joop Gall en Hugo de bus in om de meegereisde supporters te bedanken. Dat maakt wel weer een hoop goed, maar de teleurstelling overheerst. Terug naar Groningen maar weer, waar we rond middernacht arriveren. Toepasselijk genoeg in een dik pak sneeuw.

Opstelling NAC Breda: Babos, Fehér, Penders, Schenning, Gudelj, Engelaar, Slot, Boukhari, Boussaboun, Diba, Seedorf

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Elshot, Van der Linden, Kruiswijk, Florén; Matthijs, Hugo, Krstev; Landerl, Drent, Pinas

Scoreverloop: - (gestaakt)

Scheidsrechter: Temmink

Toeschouwers: 10.091

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl