Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Gezellig eindfeest Supportersvereniging 5 mei 2006
De Supportersvereniging FC Groningen heeft vrijdagavond het seizoen afgesloten met een gezellig feest in het Supportershome. De voltallige selectie hierbij aanwezig. Er werden onder andere cadeaus uitgereikt, een quiz tussen spelers en supporters gespeeld en er werd afscheid genomen van Geert Kuiper en Jeroen Lambers.

De Supportersvereniging sluit het geweldige seizoen op feestelijke wijze af met een eindfeest in het Supportershome, waarbij ook de voltallige selectie van FC Groningen aanwezig is. Vanaf 19.30 uur komen de eerste supporters het Home binnendruppelen. Het is nog niet meteen druk, ook niet om 20.00 uur als de avond eigenlijk begint. Waarschijnlijk profiteren de meeste supporters nog even van het lekkere weer, want een uurtje later zijn er aanmerkelijk meer supporters in het Home.

De selectie is dan al gearriveerd. Eťn voor ťťn worden ze door presentator Tjarco naar binnengeroepen en door een erehaag van supporters betreden ze het Supportershome. Daarna neemt de voorzitter van de Supportersvereniging Roger Stinissen het woord en bedankt spelers en supporters voor een fantastisch seizoen. De Supportersvereniging wil de spelers graag bedanken voor hun geweldige prestatie en beidt twee ingelijste foto's aan voor in het Spelershome. Op de ene foto staat een bomvolle Grote Markt tijdens de huldiging, op de andere foto staat de tifo-actie 'Jullie laten onze kleuren weer over Europa schitteren - bedankt!' van de Groningen Fanatics. Zeer toepasselijke foto's voor het afgelopen seizoen.

Roger heeft ook nog een reistas met inhoud voor de spelers, zodat ze zich op hun Europese avonturen toch een beetje thuis zullen voelen. Eerst wordt Arnold Kruiswijk naar voren geroepen, die onder andere een fles Groninger wodka en een zakje mollebonen krijgt. Omdat Arnold al snel zijn handen vol heeft, schiet Antoine van der Linden te hulp. Hij krijgt onder andere een fles graanjenever, een miniatuur-Martinitoren en een pakket Grunn-bier. Ook Antoine heeft z'n handen dus al snel vol, maar gelukkig is daar Danny Buijs. Danny krijg echte Groninger mosterd, een CD met een aantal nummers die in de Euroborg gedraaid worden, een handvol Zloty's om de man van de radiokamer om te kopen en deze nummers door de vijandelijke stadions te laten schallen. Tot slot een fles laxeermiddel om door de soep of thee van de tegenstander te roeren. Danny heeft z'n handen inmiddels ook al weer vol, en dus schiet Gibril Sankoh te hulp. Hij krijgt zakdoekjes voor de tranen van de tegenstander en last but zeker not least: de SV Blootkalender 2006-2007 zodat alle speeldata netjes kunnen worden ingevuld.

Daarna is het de beurt aan Ron Jans, die met een aantal plastic tassen het podium op komt gelopen. Hij legt meteen uit wat zijn bedoeling is. Ron vindt het een schande dat er mensen zijn die willen verdienen aan het succes van FC Groningen. Eerst met de woekerprijzen voor de kaartjes voor het thuisduel tegen Ajax en vervolgens stond de dag na de wedstrijd het colbertje van Ron Jans al te koop op Marktplaats.nl, terwijl hij het toch echt niet met die bedoeling het publiek in had gegooid.

Als ludiek protest tegen dit soort praktijken is Ron zijn kledingkast eens ingedoken en besluit wat kledingstukken weg te geven onder de aanwezige supporters. Niet voor geld, maar voor kennis. Wie dus het eerst de soms lastige vraag van Jans weet te beantwoorden, is de winnaar van het kledingstuk. Want als je een echte supporter bent, dan weet je vast ook wel wat van de club, is de gedachte, en echte supporters zetten dit soort relikwieŽn niet te koop. Achtereenvolgens veranderen zo een broek, een compleet clubkostuum, een jas en een paar gloednieuwe voetbalschoenen van eigenaar.

Ron Jans toont zich ook een goed sprookjesverteller: "Dit seizoen is eigenlijk een sprookje. Er was eens een club die eigenlijk in de eredivisie hoorde mee te spelen om de prijzen. Maar het ging wat minder en ze degradeerde. En ze kwam weer terug, en ze stond weer op, omdat er altijd heel veel mensen zijn die haar steunen, en heel veel mensen, die haar het beste toewensen. En stukje voor stukje kwamen die boeren weer omhoog. Het graan begon weer te groeien en te bloeien, de markt ging weer open. En ze haalden Europees voetbal. Een sprookje."

Daarna is het woord aan Hans Nijland, die de supporters bedankt voor de steun het afgelopen seizoen en nog even refereert aan het feit dat zijn veelbesproken woorden 'swingend het Oosterpark uit' gelukkig toch uitgekomen waren en dat FC Groningen ook swingend de Euroborg is ingerold.

Een half uurtje later is het tijd voor de quiz tussen spelers en supporters van FC Groningen. Namens de spelers nemen Mark-Jan Fledderus, Bas Roorda en Koen van de Laak plaats aan de tafel. De beide teams krijgen diverse FC Groningen-vragen voor de kiezen en moeten ook enkele muziekfragmenten zingend afmaken. Ron Jans is het hoofd van de jury en hij zal niet de gemakkelijkste blijken, want hier en daar keurt hij enkele antwoorden af, vooral wegens voorzeggen vanuit het publiek. In een gelijkopgaande race weten de spelers uiteindelijk de supporters nipt te verslaan met 24-23. Voor de winnaars is er een DVD met het afscheid van het Oosterpark.

Ron Jans weet dan te melden dat er een verrassing is van een vrouwelijke supporter voor Bas Roorda. Supportster Gerda wil dolgraag een ritje op de motor maken met Bas Roorda en dat kan, want ze heeft een zijspan. Bas kan het aanbod wel waarderen en is de 'kat in het bakkie' bij enkele rondjes over de parkeerplaats.

Dan wordt er afscheid genomen van Geert Kuiper en Jeroen Lambers, die de club na dit seizoen zullen gaat verlaten. Geert Kuiper benadrukt dat mensen de club en de sfeer maken. Lambers bedankt alle supporters voor hun steun en zet nog even 'Sta op voor FC Groningen' in. Daarmee komt een eind aan het officiŽle gedeelte van de avond, maar niet aan het informele gedeelte. Dat gaat nog een paar uurtjes door...
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl