Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Verslag dart- en klaverjastoernooi SV 25 maart 2006
Gisteravond vond het eerste dart- en klaverjastoernooi in het nieuwe Supportershome plaats. Vierentwintig darters gingen enthousiast van start om kans te maken op de wisselbeker en alle andere mooie prijzen. De klaverjassers waren in aantal minder (acht) maar dat mocht de pret niet drukken. Ook zij deden verwoede pogingen om prijzen en natuurlijk eeuwige roem in de wacht te slepen.

De darters

Rond 19.30 uur kwamen de eerste deelnemers en toeschouwers binnenstromen. Het inleggeld werd betaald, de eerste biertjes werden aangeschaft en de dartborden werden alvast uitgetest. Om 20.30 uur was iedereen aanwezig en kon er begonnen worden. De klaverjassers konden meteen van start maar de darters moesten nog even geduld hebben. Het speelschema moest nog iets aangepast worden vanwege een aantal afvallers.


De klaverjassers

Uiteindelijk speelden de deelnemers van het klaverjassen van 20.30 uur tot 0.30 uur en voltooiden zij drie volledige bomen. Jeroen Smit en Edwin Evenhuis eindigden als eerste met bijna duizend punten voorsprong op de nummer twee (Erik en Ralko Doezeman) en mochten naar huis met de hoofdprijs. De derde plaats werd ingenomen door Joop van Marm en Michel Roeszing.


Jeroen Smit en Edwin Evenhuis zijn de winnaars bij het klaverjassen.

Ook de deelnemers van het darten hielden het lang vol. Tijdens de eerste ronde werden de deelnemers verdeeld over vier poules. Er werd fanatiek gedart en aan de gezichten van de deelnemers was duidelijk te zien hoe goed of niet goed ze speelden. Al in poulerondes werd ook de hoogste uitgooi (114) gegooid door René Beukema.


Uiteindelijk bleven er zestien deelnemers over via een knock-out-systeem tegen elkaar gingen strijden. De eerste en tweede plaats ging uiteindelijk tussen Bart Weering en de winnaar van het vorige darttoernooi René Beukema. Beiden spelers konden duidelijk een goed potje darten en waren gewaagd aan elkaar. Bart Weering checkte in de beslissende vrijfde leg echter als eerste uit en werd daarmee de trotse eigenaar van de grote wisselbeker. In de strijd om plaats drie speelden Freddie Westerhoff en Steven Kammenga. Steven won de troostfinale, ondanks een eerder op de avond opgelopen blessure.


De winnaar bij het darten: Bart Weering

De avond eindigde rond één uur, nadat de prijsuitreiking voor de darters had plaatsgevonden. De bekers voor eerste, tweede, derde prijs en hoogste uitgooi werden uitgereikt en de enveloppen met inhoud met alle liefde in ontvangst genomen. Overigens werden de dartborden en bekers gesponsord door MSS Betonvloeren. Hiervoor ontving Tonnie Stiksma, de eigenaar van het bedrijf, met een bloemetje hartelijk bedankt.

Bron: Supportersvereniging FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl