Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Voetbaldoek Herman Brood verloot 22 maart 2006
Het voetbaldoek van Herman Brood is verloot. Stadjer Hero van der Sluis mag zich het komende jaar de trotse bezitter noemen van het FC Groningen-doek dat Herman Brood maakte voor koffieshop De Vliegende Hollander. Eigenaar van de koffieshop Theo Buissink deed het schilderij in de verloting en zou het doek een jaar uitlenen als FC Groningen van Ajax zou winnen. En dat deed FC Groningen!

Er deden ruim honderd mensen deden mee aan de verloting, waaronder Ed Zijp, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen. Van der Sluis werd uiteindelijk de gelukkige winnaar en had toevallig ook nog de goede uitslag van de wedstrijd voorspeld (3-2). Het voetbaldoek zal helaas niet in de Euroborg te bewonderen zijn, want de winnaar heeft aangegeven het werk in zijn eigen woning op te willen hangen.

Omdat Buissink dit toch wat sneu vindt voor de club, heeft hij prompt een troostprijs in het leven geroepen. Hij trok een met viltstift gekleurde tekening van Brood van de wand en biedt dat nu aan de club aan. De tekening is gemaakt toen Erwin Koeman als voetballer terugkeerde naar het Oosterpark en broer Ronald na enig twijfelen uiteindelijk voor Feyenoord koos.

Bron: DvhN, De Vliegende Hollander
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl