Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Voetbaldoek Herman Brood in de verloting 16 maart 2006
Een uniek FC Groningen-schilderij van Herman Brood een jaar lang in huis, wie wil dat nou niet? FC Groningen-liefhebber Theo Buissink houdt in de aanloop naar de wedstrijd FC Groningen-Ajax een verloting waarbij het doek van Brood de inzet is. Het schilderij met daarop een FC Groningen-aanvaller die een Ajax-verdediger uiteraard te snel af is, werd een jaar of acht geleden speciaal voor koffieshop De Vliegende Hollander gemaakt.

Geheel in Broods stijl heeft het doek een opschrift gekregen: 'Scoren ja' heeft Brood er met sjabloonletters op gespoten. Met zwarte viltstift schreef hij zijn interpretatie van de toenmalige sponsornaam op het Groningen- shirt: 'Pionee'.

Buissink, eigenaar van koffieshop De Vliegende Hollander, verkocht vroeger schilderijen en zeefdrukken van Herman Brood via de galerie Broodnodig. Hij heeft het voetbaldoek de laatste jaren in opslag. "Het is toch leuk om het schilderij te delen met anderen", is zijn motivatie. Hij schat dat het doek een waarde heeft van pakweg 2000 euro.

Om te voorkomen dat gewetenloze aasgieren het schilderij meteen op Marktplaats zetten, geeft Buissink het schilderij een jaar lang in bruikleen. Daarna wordt opnieuw een verloting gehouden.

Buissink heeft een voorwaarde en vraag aan de verloting gekoppeld. Het doek wordt alleen verloot als FC Groningen zondag van de Amsterdammers wint. Buissink tipt zelf op een thuisoverwinning van 2 tegen 0. Daarnaast vraagt Buissink aan de mensen of ze het doek daarna beschikbaar willen stellen aan FC Groningen en het Euroborgstadion. "Het zou toch mooi zijn als het schilderij op een publieke plek komt te hangen, zodat iedereen er van kan genieten." En zo is het maar net.

Meedoen aan de verloting
Meedoen aan de verloting van het Brood-schilderij is eenvoudig. Vul even het volgende mailformulier in. Deelname is mogelijk tot aanstaande zaterdag. Daarna maakt Theo de gelukkige winnaar bekend. Succes!

Bron: DvhN, De Vliegende Hollander
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl