Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Rolly-side FC Groningen opgericht 10 maart 2006
FC Groningen heeft er supportersvereniging bij: de Rolly-side. Zo'n veertig FC Groningen-supporters met een lichamelijke handicap waren woensdagavond aanwezig bij de oprichtingsvergadering van de vereniging die de belangen van gehandicapte supporters in de Euroborg wil behartigen.

Interim-voorzitter Johan ten Hove benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de gehandicapte fans het etikel 'zielig' opgeplakt krijgen. "Maar als we dingen voor elkaar willen krijgen, gaat dat veel beter als we als één club optreden. Als gehandicapten hebben we nu eenmaal een aantal specifieke wensen die valide supporters niet hebben."

Naast de veertig aanwezige supporters, had Ten Hove ook een groot aantal steunbetuigingen op zak van mensen die niet aanwezig konden zijn. Dat geeft aan dat er vraag is naar een eigen vereniging voor gehandicapten.

"De Rolly-side streeft ernaar de derde volwaardige supportersclub van de FC te worden, naast de Z-side en de reguliere supportersvereniging. Bovendien hoopt de club een voorbeeldfunctie te vervullen voor andere sportverenigingen. Landelijk bestaan er weinig supportersclubs voor gehandicapten, terwijl er veel te verbeteren valt. Maar ook bij MPC Capitals zijn de voorzieningen voor gehandicapten minimaal. Misschien brengen we anderen op een idee."

Ten Hove maakte tevens van de gelegenheid gebruik om een hardnekkig gerucht van de laatste weken te ontzenuwen: "Wij blijven op onze plek aan de lange zijde, ondanks mensen die anders beweren. Dat heeft FC Groningen ons beloofd."

Een van de aanwezigen had alvast een voorstel om de Rolly-side in de kijker te spelen: "Bij FC Groningen-Ajax moeten we een groot spandoek hangen over de hele lange zijde waar wij zitten met de tekst 'Rolly-side FC Groningen'. Dan weet heel Nederland wie we zijn."

Bron: DvhN
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl