Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Buspendel Euroborg gaat één euro kosten 17 februari 2006
Supporters van FC Groningen moeten vanaf 26 februari 2006, als de wedstrijd FC Groningen - Feyenoord wordt gespeeld, gaan betalen voor de buspendel die ze van de parkeerplaats naar het stadion brengt. Tot nu toe was die dienst gratis. Een retourtje voor de buspendel over de Bornholmstraat naar en van de Euroborg zal één euro gaan kosten.

De gemeente en de politie vinden dat de afhandeling van het verkeer rondom de eerste wedstrijden van FC Groningen in het nieuwe stadion gladjes is verlopen. De toestroom verliep over het algemeen zonder al te veel problemen, wat mede mogelijk was door inzet van veel mensen, materieel en goede communicatie.

Met ingang van de wedstrijd tegen Feyenoord zal de inzet van gemeente en politie rondom voetbalwedstrijden daarom verminderd worden. Dit betekent minder personele inzet van verkeersregelaars en politiemensen, terug naar de meest noodzakelijke tijdelijke gele bebording en geen gratis buspendel meer. De parkeerterreinen P3 en P2 blijven voorlopig gratis toegankelijk.

De veelgebruikte buspendel over de Bornholmstraat blijft wel gewoon rijden rondom wedstrijden. Opstapplaatsen zijn bij het Bastionhotel en op de Sontweg. Het buskaartje van één euro kan worden gekocht bij de chauffeur op de bus.

Ook de buspendel vanaf de Zaagmuldersweg blijft dit seizoen op wedstrijddagen rijden. Standaard vertrekt deze bus een half uur voor het begin van de wedstrijd vanaf de poort van het Oosterparkstadion. Na de wedstrijd vertrekt de bus een kwartier na het laatste fluitsignaal vanaf de Boumaboulevard.

Bron: Gemeente Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl