Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen blijft op zondag spelen 16 februari 2006
FC Groningen blijft de thuiswedstrijden voorlopig op zondagmiddag afwerken. Sinds de verhuizing naar de Euroborg gingen er stemmen op om op zaterdagavond te gaan spelen vanwege de sfeervolle verlichting, maar de directie van FC Groningen houdt vast aan de resultaten van recent uitgevoerde peiling onder supporters en sponsors. Wel komt er aan het einde van dit seizoen een nieuw onderzoek.

Sinds de ingebruikname van de Euroborg werd de roep om zaterdagavond te gaan spelen luider en luider. Voetballen bij kunstlicht toverde het nieuwe stadion om tot een prachtig verlicht en sfeervolle 'groene kathedraal'. Ook vanuit de spelersgroep kwamen geluiden dat voetballen bij kunstlicht de voorkeur had.

Toch besluit FC Groningen vooralsnog anders. Dit ook omdat de KNVB al eind deze maand uitsluitsel van de clubs wil ten aanzien van de voorkeurstijden. Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen zegt in zijn wekelijkse nieuwsbrief:

"De laatste tijd is er veel gesproken over de vaste speeldag van FC Groningen. Vorig jaar is er een groot onderzoek gehouden onder de vaste supporters en sponsors en ook onder potentiŽle seizoenkaarthouders en relaties. Hieruit kwam een lichte voorkeur voor de zondag naar voren. Op dit moment is het zo dat wij door het vastgestelde programma al diverse wedstrijden op zaterdag en ook op vrijdagavond spelen of hebben gespeeld.

Aangezien wij al aan het eind van deze maand bij de KNVB moeten aangeven waar onze voorkeur ligt voor het seizoen 2006/2007, hebben wij besloten eerst de ervaringen van de rest van dit seizoen af te wachten voordat wij onze vaste speeldag weer onder de loep zullen nemen. Dit betekent dat wij voor komend seizoen bij de KNVB zullen aangeven dat onze voorkeursdag de zondag zal blijven.

Vanwege het televisiecontract is er echter een versnippering per speelronde over drie dagen en om een evenwichtig competitieverloop te hebben ťn het voor de KNVB mogelijk te maken een goed speelschema op te stellen, is het best mogelijk dat er ook voor komend seizoen een mix zal zijn, zoals dat tijdens de tweede helft van dit seizoen feitelijk ook al het geval is.

Wij vinden het nu te kort dag om de resultaten van een tamelijk recent uitgevoerd onderzoek alweer op de schop te nemen en houden dus vooralsnog vast aan de zondag als vaste speeldag. Aan het einde van dit seizoen zullen wij wel een nieuw onderzoek opstarten om onder onze achterban opnieuw de voorkeur te peilen."

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl