Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
GGD waarschuwt voor Cupkoorts 30 januari 2006
De GGD Groningen waarschuwt sinds dit weekend voor Cupkoorts in Groningen. Her en der in de provincie is er bij de verkooppunten van Ticketbox namelijk een ware run ontstaan op toegangskaarten voor het bekerduel FC Groningen - PSV van aanstaande woensdag. Op dinsdagmorgen is er ter voorbereiding op de wedstrijd een openbare training op het veld van de Euroborg.
In en om Groningen begint de Cupkoorts nu zeer merkbaar te worden. Hoewel men in Groningen over het algemeen nuchter is, lijkt het duel gezien de kaartverkoop behoorlijk te leven. De 'Groningse' nuchtere variant van Cupkoorts is niet gevaarlijk voor de Volksgezondheid, maar kan wel knap irritant zijn voor mensen die niet van voetbal houden. Cupkoorts is van tijdelijke aard. Supporters die geinfecteerd zijn met het virus laten hun enthousiasme de vrije loop en hebben zeer hoge verwachtingen van hun elftal.

Trainer Ron Jans is inmiddels ook flink bevangen van de Cupkoorts en roept alle FC Groningen-supporters op aanstaande woensdag naar het stadion te komen: "De sfeer was de afgelopen twee wedstrijden geweldig. Het vak achter het doel waar iedereen staat zorgt voor een mooie sfeer. En dat 'Sta op voor FC Groningen' aan het begin is helemaal geweldig. Ik zal komende woensdag meedoen met het publiek en op gaan staan voor FC Groningen! En ik hoop een bomvol stadion met mij."


Het actuele peil van de Cupkoorts

Schuimbekkend staan sommige fans al vroeg op de stoep om een toegangskaartje te kunnen bemachtigen. Slaapzakken zijn nog niet gesignaleerd, maar het wordt niet uitgesloten dat er supporters gaan overnachten voor de deur van de plaatselijke sigarenboer. Op vertoon van een (Seizoen)ClubCard van FC Groningen kunnen er bij Ticketbox twee kaarten worden aangeschaft. (Seizoen)ClubCard-houders van Cambuur, Emmen, Veendam en Heerenveen kunnen één kaartje kopen.

Fans zonder seizoenkaart of clubcard spoeden zich sinds vandaag met zweetparels op het voorhoofd naar de Fanshop bij de Euroborg (ingang 1) om daar een kaartje te bemachtigen voor een wedstrijd in de rest van het seizoen (bijna) uitverkochte Euroborg. Op dinsdag en woensdag zijn daar van 10.00 uur tot 18.00 uur ook nog kaarten te koop op vertoon van geldige legitimatie.

Het elftal is inmiddels al volop in training voor komende woensdag. Dinsdagochtend zal de selectie in voorbereiding op het bekerduel gaan trainen in Euroborg. Die training is openbaar voor publiek en zal beginnen om 10.30 uur. Kom massaal naar de training en juich onze mannen aan, zodat ze woensdagavond de pannen van het dak spelen. De training is natuurlijk mooi te combineren met de aankoop van kaartjes.

Woensdagavond 1 februari 2006 om 20.45 uur in De Groene Kathedraal: FC Groningen - PSV. De inzet is een plaats in de halve finale van de Gatorade Cup!
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl