Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Arjen Robben opent de Euroborg 5 januari 2006
Arjen Robben zal op vrijdag 13 januari 2006 het nieuwe stadion van FC Groningen officieel openen. De snelle linksbuiten van Chelsea zal speciaal voor de gelegenheid overvliegen uit Londen om de openingshandeling te verrichten. FC Groningen neemt daarna het nieuwe stadion definitief in gebruik met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Vanmiddag werd het voorprogramma bij de wedstrijd bekend gemaakt in de Hattrick's Pub in Euroborg. Op vrijdagavond 13 januari opent het stadion voor publiek tweeŽneenhalf uur voor de wedstrijd, om 18.00 uur. Een kwartier eerder zal voor driehonderd genodigden een zestal sprekers onder leiding van Jacques d'Ancona een toespraak houden: Ron Jans (trainer/coach), Ed Zijp (voorzitter Raad van Commissarissen), Hans Alders (CdK Groningen), Jacques Wallage (burgemeester Groningen), Henk Kesler (directeur KNVB), Dietmar Werner (bouwcombinatie).

Op het veld zal vanaf 18.45 uur het randprogramma voortgezet worden. Zo is er een optreden van Jannes en zal presentator Wilfred Genťe rond kwart over zeven een speler interviewen. Om 19.25 uur staat een spectaculaire lasershow gepland. Vijf minuten later betreedt de Drum- en showfanfare "Door Vriendschap Sterk" het veld. Dit fanfarekorps werd onlangs wereldkampioen.

Vanaf 20.00 uur komen directeur Hans Nijland en trainer Ron Jans op het speelveld aan het woord. Tien minuten voor aanvang van de wedstrijd betreden alle spelers en trainers van Jong FC Groningen tot en met FC Groningen D2 het speelveld. Zij symboliseren de toekomst die de club in Euroborg voor zich heeft. Vijf minuten voor de wedstrijd zal Arjen Robben de officiŽle openingshandeling verrichten. Hij wordt speciaal vanuit Londen ingevlogen.

Volgens Nijland was de international direct enthousiast voor het plan. De aanvaller zal vrijdag naar Nederland vliegen en moet vervolgens de dag erna weer terugkeren naar Londen omdat Chelsea op zondag alweer moet voetballen. Ondanks dit krappe tijdschema heeft Chelsea-trainer Mourinho Robben toestemming gegeven om de opening te verrichten. "Hij kan misschien af en toe lastig zijn, maar ditmaal heeft Mourinho zich soepel opgesteld", lacht Groningen-directeur Nijland.

De keuze voor Robben is volgens Nijland een logische. "Robben is afkomstig uit onze jeugdopleiding en staat daarmee symbool voor FC Groningen", zegt de directeur. De linksbuiten is bovendien afkomstig uit Bedum, een dorp op fietsafstand van Groningen. Robben debuteerde in het seizoen 2000/2001 bij FC Groningen en vertrok vervolgens in de zomer van 2002 naar PSV. Twee seizoenen later verkaste de snelle linksbuiten vervolgens naar Chelsea. Inmiddels heeft Robben zich ontwikkeld tot een vaste waarde bij Chelsea en het Nederlands elftal.

In de rust van de wedstrijd is er opnieuw een optreden van "Door Vriendschap Sterk" en zal de Gasunie Trofee voor het eerst worden gehouden in Euroborg. Na het hoofdbestandsdeel, de wedstrijd in de negentiende speelronde van de Eredivisie tussen FC Groningen en SC Heerenveen, is er geen officieel programma meer gepland.

Bron: FC Groningen, FCUpdate.nl
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl