Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Komende zondag: KV Mechelen - FC Groningen 2 september 2010
Komende zondag 5 september 2010 speelt FC Groningen een toffe buitenlandse oefenwedstrijd, die voor de supporters prima te bereizen is. De Groningers gaan namelijk op bezoek bij het Belgische KV Mechelen, de oude club van Jonas Ivens. Als de voortekenen niet bedriegen, zal een flink aantal FC Groningen-supporters afreizen naar BelgiŽ, maar er kan natuurlijk altijd nog meer bij. Dus heb je zondag nog niks te doen, reis dan af naar Mechelen!
__________

Oefenwedstrijd tegen KV Mechelen
De Belgische club houdt aankomend weekend de zogenaamde Fandag, vergelijkbaar met onze Open Dag. De oefenwedstrijd op zondag vloeit voort uit afspraken die zijn gemaakt rondom de transfer van Jonas Ivens naar FC Groningen. De centrale verdediger was vorig seizoen aanvoerder van KV Mechelen en speelt sinds dit seizoen bij FC Groningen.


KV Mechelen werd opgericht in 1904. De club werd vier maal landskampioen en kende zijn grootste successen eind jaren '80 onder financiŽle impuls van John Cordier en sportieve leiding van Aad de Mos met als bekroning het landskampioenschap, de Beker der Bekerwinnaars (na 1-0 winst tegen Ajax in Straatsburg) en de Europese Supercup van 1988. KV Mechelen is de laatste Belgische club die een Europabeker kon winnen. Na financiŽle problemen in 2002 kon de club toch nog gered worden, maar degradeerde naar derde klasse en heet nu officieel Yellow Red KV Mechelen. Sinds 2007 speelt KV Mechelen weer op het hoogste niveau.


Stadion "Achter de Kazerne" in Mechelen, dat sinds 2009 de commerciŽle naam "Argosstadion" draagt, is de thuishaven van voetbalclub KV Mechelen. Het stadion dankt haar historische naam aan een militaire kazerne, die in de buurt was gelegen. Inmiddels staan op deze plek gebouwen van telecommunicatiebedrijf Telenet.

In 2003 verdween de historische naam en kreeg het stadion de commerciŽle naam "Scarletstadion", een verwijzing naar hoofdsponsor Scarlet. KV Mechelen was hiermee de eerste voetbalploeg in BelgiŽ met een commerciŽle naam voor haar stadion. In 2006 kreeg het stadion de naam "Veoliastadion", naar de toenmalige hoofdsponsor Veolia. In 2009 tenslotte veranderde de naam in "Argosstadion", naar de nieuwe hoofdsponsor Argos Oil.

Het stadion is altijd eigendom geweest van KV Mechelen, tot een paar jaar geleden toen de club in financiŽle problemen kwam en het stadion verkocht werd. Het stadion heeft tegenwoordig een capaciteit van 14.145 toeschouwers.

Adresgegevens
KV Mechelen
Argosstadion Achter de Kazerne
Kleine Nieuwedijkstraat 53
2800 Mechelen
Website: www.kvmechelen.be

Toegangsprijzen
Staanplaatsen: 5 euro
Zitplaatsen: 10 euro
Jeugd tot en met 12 jaar: gratis (wel ticket afhalen aan het loket)
NB: Kaartverkoop voor FC-supporters bij uitvak stadion aan de Ziekebeemdenstraat. Parkeren bij het uitvak is VERPLICHT. Het stadion is geopend vanaf 15.00 uur.

Routebeschrijving
Vanuit Groningen: neem na Breda de A27/A58/E312 richting Roosendaal/Antwerpen. Neem vervolgens de A16/E19 richting Antwerpen. Weg vervolgen naar de A1. Na 10 km weg vervolgen naar R1 (borden naar Ring Antwerpen/Gent/Brussel/Luik/Antwerpen-Centrum). Neem na bijna 18km de afslag op A1/E19 richting Brussel/Mechelen. Neem na 2,7 km de afslag 9-Mechelen-Noord en voeg in op de N16. Na 800 m een flauwe bocht naar links bij Guido Gezellelaan/R12. Sla na 160 m linksaf bij Liersesteenweg/N14. Sla na 280 m rechtsaf bij Caputsteenstraat. Neem de 1e afslag links, de Kleine Nieuwedijkstraat op.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl