Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen wint in Tilburg 27 augustus 2010
FC Groningen heeft vrijdagavond in Tilburg met 3-0 gewonnen van Willem II. In de eerste helft liet Tom Hiariej de 0-1 aantekenen. Na rust maakten Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen er 0-3 van en daarmee was de wedstrijd beslist. De Groningers namen weer eens de volle buit mee uit Brabant en stegen naar de voorlopig tweede plaats op de ranglijst. Special reporters Joop en Michel maakten een fotoverslag.

In Tilburg kon FC Groningen afrekenen met een negatieve statistiek. Van de afgelopen zestien ontmoetingen werden liefst vijftien verloren. Alleen het duel van twee-en-een-half jaar geleden werd door de FC in winst omgezet. Voorafgaand aan de wedstrijd was Willem II nog puntloos in de huidige competitie. Het nog ongeslagen FC Groningen ging op zoek naar de eerste uitoverwinning en kon bij winst zelfs tijdelijk de tweede plek op de ranglijst van de Eredivisie veroveren.

FC Groningen-trainer Pieter Huistra koos voor de vierde achtereenvolgende keer voor dezelfde selectie van achttien spelers. Ook de basiself van de FC was identiek aan de 'winnende’ van vorige week tegen De Graafschap. Willem II kende naast sportieve ook personele problemen. Zo was Frank Demouge geschorst en ontbrak onder anderen ook Arjan Swinkels in de defensie.

Het duel in het Koning Willem II Stadion kwam vrij traag op gang. Met het bekende beeld van balbezit en dreiging van FC Groningen kwam de eerste kans voor de gasten halverwege de eerste helft toen Nicklas Pedersen een bal van binnen de zestien meter te slap inschoot. Na ruim een halfuur kreeg Willem II een vrije trap te nemen die door nota bene aanvoerde Andreas Granqvist van de lijn werd gekopt. Hij kreeg van doelman Luciano da Silva een 'high five’ voor de geboden hulp.

Daarmee was het startsein gegeven voor een vermakelijk slotkwartier van de eerste helft. Zo schoot Lasnik namens de thuisclub in het zijnet en kreeg FC Groningen de eerste echt uitgespeelde kans. Na een handvol balletjes van Tom Hiariej op Tim Matavz die net te hard waren geweest, waren de rollen nu omgedraaid. Matavz gaf een steekpassje op Hiariej die oog in oog met doelman Mäenpää de 0-1 over hem heen stiftte.

Binnen twee minuten had Groningen de score kunnen verdubbelen toen Nicklas Pedersen een prima voorzet van Dusan Tadic in een keer op de slof nam. De Deen liet de gehele defensie kansloos maar zag hoe de bal via de binnenkant van de linkerpaal terug in het veld stuitte. Op dat moment speelde de thuisclub heel even met tien man door een blessure van Hakola. Lars Hutten kwam in het veld als zijn vervanger. In de slotminuut kreeg Luciano nog een klusje toen hij een vrije trap van Lasnik uit de kruising mocht ranselen.

Na rust had FC Groningen de opdracht nu de gehele wedstrijd geconcentreerd te blijven en nu met de marge van een doelpunt niet meer in de problemen te komen. De eerste vijftien minuten gebeurde er weinig, behalve de gele kaart die Jan-Arie van der Heijden kreeg. Leandro Bacuna kwam een halfuur voor tijd in de ploeg in de plaats van Tim Matavz. Tim Sparv kreeg vervolgens geel aan de zijde van de gasten.

Een minuut na een karakteristieke gevaarlijke actie van de tandem Stenman/Tadic over de linkerkant was Groningen opnieuw doeltreffend. Een cross van links naar rechts van de voet van Dusan Tadic ging vooraf aan een assist van invaller Leandro Bacuna die Thomas Enevoldsen exact op maat bediende: 0-2. Drie minuten later werd de wedstrijd beslist toen Nicklas Pedersen de 0-3 binnenschoot uit de herkansing na een inzet van Enevoldsen.

Voor de laatste twintig minuten kwam Koen van de Laak zijn collega Enevoldsen aflossen. Even later kreeg Maikel Kieftenbeld als tweede Groninger een gele kaart. Met nog drie minuten op de klok werd Tim Sparv op het middenveld afgelost door Shkodran Metaj. In de score kwam geen verandering meer en daarmee was de vijfde zege van FC Groningen ooit in Willem II een feit.

Bron: FC Groningen

Opstelling Willem II: Mäenpää, Lampi, Biemans, van der Heijden, Vossebelt, Hakola (40' Hutten), Pereira, Lasnik, Levchenko, van Zaanen, Sheotahul

Opstelling FC Groningen: Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman; Hiariej, Sparv (88' Metaj); Enevoldsen (70' Van de Laak), Pedersen, Tadic; Matavz (60' Bacuna)

Scoreverloop: 37' Hiariej (Matavz) 0-1; 64' Enevoldsen (Bacuna) 0-2, 67' Pedersen (rebound) 0-3

Scheidsrechter: Bossen

Toeschouwers: 10.000
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl