Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
De balans van de voorbereiding 6 augustus 2010
Nu de oefencampagne er helaas al weer op zit, is het tijd om de balans op te maken. Pieter Huistra kijkt redelijk tevreden terug op deze voorbereiding, maar geldt dat ook voor de keurmeesters van de hamburgers? Ook dit seizoen is er natuurlijk weer een hambo-balans opgemaakt bij de amateurclubs in de buurt van Groningen, want oefenwedstrijden en hamburgers zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De afgelopen weken zijn diverse juryleden in de weer geweest om de staat van de broodjes hamburger speciaal langs de diverse speelvelden in kaart te brengen. De juryleden baseerden hun oordeel onder meer op de prijs van de snack, de kwaliteit van het vlees, de staat van het broodje, de hoeveelheid en de kwaliteit van de toegevoegde uitjes en de hoeveelheid saus.

Over het algemeen waren de hamburgers goed te eten en kunnen we spreken over prima snacks langs de zijlijn, een enkele uitzondering daargelaten. De prijzen van de diverse burgers liggen redelijk dicht bij elkaar. Het minst betaalden we in Haren en in de kantine van HZVV (2,00 euro), in Harkstede kostte de burger 2,50 euro en de andere 4 geteste burgers kostten 3,00 euro. De gemiddelde prijs van een broodje hamburger speciaal in de voorbereiding ligt daarmee op 2,64 euro.

Hekkensluiters dit seizoen zijn de burgers van vv Harkstede en SV Heracliden. Voor Harkstede betekent dat voor de tweede keer op rij de slechtste hamburger van de voorbereiding, want vorig seizoen was de snack ook al ondermaats. In Harkstede verkondigt men vol trots dat men de lekkerste gehaktbal serveert, maar een lekkere hamburger bakken is duidelijk een ander verhaal. Dat is echt vakwerk. Over dat vakmanschap beschikte men ook bij SV Heracliden helaas niet, bij de oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond. De burger was lauw, de uitjes niet of nauwelijks gaar en het broodje droog, en dat terwijl de RWE-burger een jaar daarvoor wél een goed cijfer had gekregen. Zo zie je maar weer: aan de top komen is gemakkelijker dan aan de top blijven.

Het onderscheid bij de andere deelnemers zit hem vooral in de details en de jury heeft weer een keur aan variëteiten voorbij zien komen. Zo had men in de kantine van HZVV een (gefrituurde) binnenburger, terwijl op het terras de buitenburger van een vette bakplaat kwam, was de burger in Haren een beetje zwartgeblakerd (maar dat kan een goede hamburger prima hebben), stond in Sappemeer een eetlustopwekkende wachtrij en leverde men in Aduard de burger met versnipperde uitjes in plaats van brokken ui.

Het overzicht van de diverse locaties, prijzen en jury-beoordelingen vind je hieronder. Er is gerekend met de zogenaamde Schaal van Van Gelder, waarbij een 1 staat voor 'om te kotsen' en een 10 staat voor 'tongstrelende haute cuisine'.

Organisator Prijs Eindcijfer
1. vv HSC 3,00 euro 8,0
2. vv Haren 2,00 euro 7,9
3. HZVV (buiten) 3,00 euro 7,8
4. vv Aduard 2000 3,00 euro 7,0
5. HZVV (binnen) 2,00 euro 6,9
6. SV De Heracliden 3,00 euro 5,3
7. vv Harkstede 2,50 euro 5,3

Glorieuze winnaar van de afgelopen voorbereiding is de burger bij vv HSC, met een beoordeling van maar liefst een 8,0! Een uitstekend cijfer. De winnaar blijft daarmee overigens maar nipt vv Haren voor, dat met een fraaie 7,9 net als de vorige keer het zilver pakt. De buitenburger van HZVV pakt het brons met een 7,8. Een ijzersterk podium dit jaar.

Het jury-rapport over het winnende broodje hamburger bij de wedstrijd FC Groningen - BV Veendam in Sappemeer is duidelijk: "Een prima burger, vers broodje, saus in orde. Bijna tien minuten wachten met niet eens zo'n lange rij betekent wel puntaftrek, maar toch scoort de burger een 8,0 op de Schaal van Van Gelder." Gefeliciteerd!


De winnende hamburger uit Sappemeer

Kortom: ben je toevallig in de buurt van Sappemeer en heb je wel zin in een lekkere snack, bel dan even naar de kantine van vv HSC. Wie weet starten ze dan de bakplaat even voor je op.
Printversie »
 

Reacties: 
Webhosting: Flexwebhosting.nl