Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen goed bezig met uitwedstrijdenbeleid 27 april 2010
FC Groningen is goed bezig met het uitwedstrijdenbeleid. Nadat er dit seizoen de nodige kritiek was ontstaan op de maatregelen bij sommige uitwedstrijden, heeft FC Groningen de handschoen opgepakt om het wedstrijdbezoek voor uitsupporters weer aantrekkelijker te maken. Voor de eigen fans, én voor uitsupporters van andere clubs. Zo wil de club bijvoorbeeld gratis toegangskaarten aanbieden aan de uitfans in de Euroborg in ruil voor gratis tickets voor de eigen aanhang.

In zijn wekelijkse nieuwsbrief vertelt Hans Nijland meer over het uitgangspunt 'Wie goed doet, goed ontmoet':

"Gisteren (maandag – red.) zijn de clubs, die in aanmerking komen voor het spelen van de play-offs, door de KNVB uitgenodigd in Zeist om te praten over de inrichting en organisatie van de wedstrijden. FC Groningen heeft bij deze gelegenheid een uniek voorstel neergelegd. Wij willen, te beginnen tijdens de play-offs, de supporters van de tegenpartij in Euroborg op klantvriendelijke wijze ontvangen in het gastenvak, waarbij we hen koffie/thee, een broodje en een gratis toegangskaartje aanbieden. Wij doen dit om aan te tonen dat je als club goedwillende voetbalsupporters als een goed gastheer kunt ontvangen en wij fans, die al een hele reis door het land moeten maken, niet op extra kosten willen jagen."

Geen restricties
"Op onze beurt verwachten wij natuurlijk dat onze supporters op een zelfde gastvrije manier worden ontvangen in het bezoekersvak, evenmin voor hun toegangskaartje hoeven te betalen en zonder omslachtige verplichtingen naar uitwedstrijden kunnen reizen. Helaas zijn we hierbij in het laatste geval afhankelijk van de opstelling van de lokale autoriteiten in de steden waarin we spelen. Onze benadering is een vervolg op de gesprekken die wij eerder dit seizoen voerden met afgevaardigden van onze supporters om te komen tot een versoepeling van het bezoeken van uitwedstrijden."

"Het mes snijdt voor onze supporters bovendien aan twee kanten. Als ons voorstel wordt geaccepteerd, betekent dit namelijk dat wij voor de kaartverkoop in eigen stadion geen beperkingen meer hoeven op te leggen. Nu kunnen in het meest gunstige geval maximaal vier extra kaarten per (seizoen)clubcard worden aangeschaft. In bovengenoemde opzet zouden er geen restricties meer zijn en kunnen er voor de thuiswedstrijden onbeperkt extra kaarten worden gekocht. Wij verwachten deze week een reactie van de andere clubs."

Natuurlijk betekent bovenstaande niet dat alle vervelende regelingen meteen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen, maar vanuit FC Groningen wordt in elk geval energie gestoken om het uitwedstrijdenbezoek weer aantrekkelijker te maken en daarin ook andere clubs mee te krijgen. Dat is alleen maar toe te juichen. Hopelijk pakken meer clubs de handschoen op en kunnen we op termijn afscheid nemen van een hoop onzinnige maatregelen, die onder de noemer 'veiligheid' vooral veel plezier vergallen.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Hulde, blij dat er eindelijk geluisterd wordt naar de stem van de supporter! Naar mijn mening zeer goed nieuws van en voor de FC.
OmeLoeks | 27 april 2010, 19:14:35
#2 He He,

Nou was dit nou allemaal zo moeilijk fc???
Eindelijk eens Goed bezig hansie!!! Heracles heeft al langer dit beleid, niet de gratis kaartjes maar wel gratis koffie/thee en een broodje ;) slaat positief over op de supp.

Nu maar hopen dat meerdere clubs het zelfde gaan hanteren!! ben hoe dan ook toch van de partij ;)
Grunnpride | 28 april 2010, 10:55:41
#3 Geweldig!!!!

Eindelijk wordt er eens een keer geluisterd naar de supporters. Hopen dat andere clubs dit overnemen, en dat we weer eens naar uitwedstrijden kunnen gaan zonder al die klote regelingen. Ik ben er in elk geval bij als we de play-offs ingaan:) (lijkt me wel)
max-072 | 28 april 2010, 16:50:38
#4 mooi!
wederom een gebaar dat de gewone supporter word begrepen.ik wil niet langer meer het slachtoffer zijn van wat geweld rondom voetbal heeft gebracht.ik ging ondanks de belachelijke(en helaas nodige)regels alsnog naar uitwedstrijden, en inderdaad er waren al steeds meer wedstrijden waar we met de auto heen konden.Goed bezig Hans Nijland.
G_town | 28 april 2010, 18:56:08
#5 Het protest van GF lijkt dus zijn vruchten af te werpen :)
Noordcurve | 29 april 2010, 11:03:10
#6 alleen jammer dat je weer niet op eigen vervoer naar utrecht kan :$
Vak | 3 mei 2010, 23:36:45


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl