Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Storky wint Dutch Open Mascotte Run 17 april 2010
Het is Groby vandaag helaas niet gelukt om de allereerste Dutch Open Mascotte Run op zijn naam te schrijven. In de tweede heat moest hij z'n meerdere erkennen in de ijzersterke Storky, die ook in de finale-heat genadeloos toesloeg. Sportief als de mascottes zijn, vierden ze Storky's overwinning met een gezamenlijke ereronde en kregen de mascottes voor hun prestatie een fraaie medaille.

Voorafgaand aan de race moest de organisatie een bittere teleurstelling verwerken, want Blacky van BV Veendam was niet komen opdagen. Naar verluidt kon BV Veendam Blacky's reiskosten naar Groningen-Zuid, al gauw een kilometer of 30, niet ophoesten. Balen dus, maar dan maar zonder Blacky.

In de eerste heat streden Cake, Bultje (Heracles Almelo) en Sparta-Piet (Sparta Rotterdam) om de overwinning. Sparta Piet lag in het begin op kop, maar werd gaandeweg voorbijgestreefd door Bultje. Konijnen zijn nou eenmaal snel. Sparta Piet probeerde het nog wel met een ultieme poging op de finishlijn, maar Bultje ging toch aan de haal met de overwinning.

Heat 1
1. Bultje
2. Sparta-Piet
3. Cake

In de tweede heat kwamen Arjo de Rat (Villa Happ), Groby (FC Groningen), Storky (ADO Den Haag) en Bert Bever (Stichting de verre Naasten) tegen elkaar uit. Groby en Storky waren zeer aan elkaar gewaagd, maar bij een tempoversnelling van Storky moest Groby passen. Bert Bever finishte keurig als derde, terwijl Arjo de Rat op zijn elfendertigst beslag legde op de vierde plek.

Heat 2
1. Storky
2. Groby
3. Bert Bever
4. Arjo de Rat

Voor de finale-heat besloot de jury om Sparta-Piet wegens zijn ultieme poging in heat 1 een wildcard te verschaffen. Tegen het geweld van Bultje en vooral Storky was Piet echter niet opgewassen. Storky nam vanaf het begin de leiding en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen, hoewel Bultje bij de eindstreep nog vervaarlijk dichtbij kwam.

Finale-heat
1. Storky
2. Bultje
3. Sparta-Piet

Storky werd dus de allereerste Nederlands kampioen Mascotte Run en vierde zijn overwinning uitbundig. Samen met de andere mascottes trouwens, want zo zijn mascottes ook wel weer. Bij de gezamenlijke ereronde werd Storky's beker uitgebreid bewonderd en kregen alle mascottes een fraaie medaille voor hun uitzonderlijke prestatie.
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl