Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Alkmaars verbod op personenbusjes opgeheven 19 januari 2010
Het verbod om met personenbusjes af te reizen naar de uitwedstrijd tegen AZ is opgeheven! Aanvankelijk verbood de lokale driehoek van Alkmaar de FC Groningen-supporters om met dit vervoersmiddel af te reizen. Daarop riep de organisatie van de anti-combi-actie van 13 december jongstleden op om juist met zoveel mogelijk personenbusjes naar Alkmaar af te reizen. Na tussenkomst van FC Groningen is besloten het busjesverbod op te heffen.

In zijn wekelijkse nieuwsbrief meldt Hans Nijland het volgende:

"Gelukkig hebben wij op onze beurt met betrekking tot de uitwedstrijd tegen AZ, op zaterdag 30 januari, de vervoersregeling kunnen versoepelen. Voor dit competitieduel geldt een verplichte bus- of autocombi. Een aantal supporters heeft het voornemen met busjes af te reizen naar Alkmaar. Aanvankelijk werd dit door de lokale overheden verboden, maar na diverse gesprekken over en weer, hebben wij gisteravond (maandag red.) te horen gekregen dat onze supporters alsnog van de optie met busjes gebruik mag maken."

Dat is uiteraard goed nieuws, want nu kunnen FC Groningen-supporters zelf bepalen of ze met de auto of met een personenbusje willen afreizen naar Alkmaar. Hopelijk leidt dat tot een goed gevuld uitvak in het AZ Stadion. Het toont echter ook meteen aan hoe gemakkelijk er allerlei onnodige beperkingen worden opgelegd aan uitsupporters. Het opheffen van het busjesverbod is daarom een kleine overwinning in de strijd tegen vervelende beperkingen bij uitwedstrijden voor goedwillende supporters.

Het signaal dat veel uitsupporters de betuttelende maatregelen bij uitwedstrijden zat zijn, is aangekomen bij FC Groningen en ook bij andere clubs. Zo meldt Hans Nijland verder in zijn nieuwsbrief:

"Afgelopen donderdag is de werkgroep Future, die praat over ontwikkelingen in het voetbal, bijeengekomen en naast FC Groningen waren Ajax, PSV, Vitesse, FC Utrecht en Heerenveen hierbij vertegenwoordigd. Wij hebben tijdens die bijeenkomst onze visie neergelegd met betrekking tot de onnodige beperkingen en maatregelen, die met name door lokale overheden worden opgelegd aan goedwillende supporters, die uitwedstrijden van hun club willen bezoeken."

"De overige aanwezige (club)vertegenwoordigers tijdens deze vergadering onderschreven onze visie en erkenden dat het voor voetballiefhebbers de laatste jaren niet eenvoudiger is geworden om op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden te reizen. Afgesproken is om deze problematiek op de agenda te zetten van de zogenaamde functionele dag, waarbij alle Eredivisieclubs aanwezig zullen zijn."

"Tijdens die bijeenkomst streven we er naar meer beleid te maken om tot een versoepeling van de bezoekersregeling te komen. De insteek hierbij is dat de thuisspelende club zich hard gaat maken bij hun eigen lokale overheden om een zon goed mogelijke regeling voor de bezoekende supporters te bewerkstelligen. Ons uitgangspunt hierbij is: 'Wie goed doet, goed ontmoet'. Kortom: als je zelf opkomt voor de belangen van de gasten, hoop je op eenzelfde behandeling te mogen rekenen als je zelf de bezoekende partij bent."

Er worden dus enkele kleine stapjes in de goede richting gemaakt. Wordt vervolgd.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl