Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Oproep: "Massaal met personenbusjes naar Alkmaar" 15 januari 2010
De organisatie van de anti-combi-actie bij de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 13 december jongstleden heeft besloten opnieuw het initiatief te nemen tot een actie. De bedoeling is om op 30 januari 2010 op grote schaal met gehuurde personenbusjes naar de uitwedstrijd in Alkmaar te reizen. Dit omdat de autoriteiten in Alkmaar dit vervoersmiddel voor FC Groningen-supporters hebben verboden.

Al jarenlang worden supporters geconfronteerd met vergaande beperkende maatregelen in het reizen naar uitwedstrijden. Er zijn tal van voorbeelden. Van het rijden in een verplichte rijroute tot een maximum aantal supporters per auto en het verbod op het vervoeren van een biertje in notabene je eigen auto. De maatregelen gaan inmiddels tot ver over de acceptatiegrens van de meeste fanatieke supporters, bij wie de maat inmiddels vol is.

Hieronder de oproep die 1312-actietijd op het FCG Forum heeft geplaatst.

"Na een aantal weken radiostilte, is het opnieuw tijd voor actie. De 1312-actie is goed verlopen, maar zoals eerder gesteld, hebben we daar niets aan als er geen vervolg komt.

De voorverkoop voor de uitwedstrijd tegen AZ op 30 januari 2010 is inmiddels begonnen. Deze wedstrijd is een autocombi, echter met een verbod op huurbusjes. Opnieuw een zinloze en vooral niet-onderbouwde extra beperking. Een autocombi is een autocombi. In wat voor auto je komt, of het nou een limousine, het 45KM-karretje van mijn oma, mijn eigen auto of een gehuurd busje is, dat maakt geen verschil.

Daarom bij deze de oproep om op zaterdag 30 december met zoveel mogelijk busjes naar Alkmaar af te reizen. We willen dit wel, net als bij Sparta uit, georganiseerd gaan doen. Daarom hebben we al enkele mensen benaderd om 'verantwoordelijke' te worden van een busje. Deze persoon regelt alle zaken voor zijn busje en hij is tevens het aanspreekpunt voor ons. Zo kunnen we met elk busje contact onderhouden als dat nodig is.

Concrete oproep: zou iedereen die wil helpen met het organiseren van deze actie en verantwoordelijke wil zijn voor een busje, dat willen mailen naar sparta1312@hotmail.com of een privébericht willen sturen naar gebruiker 1312 - actietijd op het FCG Forum, met daarin minimaal een emailadres en telefoonnummer? Wil je mee met één van de busjes, maar heeft niemand van jouw vrienden zich aangemeld als verantwoordelijke voor een busje, mail dan vanaf 20 januari 2010 naar bovenstaande gegevens.

Binnenkort zullen we een website openen met daarop alle informatie over deze actie en natuurlijk over de actie van afgelopen 13 december. Ook openen we een bankrekening die als tussenrekening kan dienen bij de betaling van de reis naar Alkmaar. Hierover houden we contact met de verantwoordelijken van de busjes.

Hieronder nog even de samenvatting:
Oproep: Massaal in busjes naar Alkmaar reizen.
Doel: Opnieuw aantonen dat supporters zinloze en misplaatste beperkingen worden opgelegd.
Vertrektijd: CS Groningen om 16.30 uur (andere aansluitingspunten zijn natuurlijk mogelijk).
Kopen/meenemen: Autocombikaart, seizoenkaart en ID.
Kosten huren busje: Ongeveer 25 euro per persoon (incl. benzine).
Taakverdeling: Wij als 'organisatie' onderhouden contact met de verantwoordelijken. Zij regelen de overige inzittenden van hun busje. 'Losse' aanmeldingen vanaf 20 januari 2010 mogelijk.

Belangrijk 1: Voor deze actie geldt hetzelfde als voor de vorige: het is de bedoeling aan te tonen dat alle regelingen nergens op slaan. Drink dus wat je wilt in de busjes, maar zorg er voor jezelf en de rest van de groep voor dat je niet gepakt kunt worden op zaken als openbare dronkenschap of verstoring van de openbare orde.

Belangrijk 2: In tegenstelling tot bij de 1312-actie moet er voor deze wedstrijd wel een kaartje gekocht worden. De bedoeling is dit keer ook daadwerkelijk de wedstrijd te zien. Toch zijn er ook dit keer weer verschillende scenario's mogelijk. Zeer binnenkort komen we in een volgende post nog uitgebreid op deze scenario's terug, omdat we dan meer informatie hierover hebben.

Hierop aansluitend: het is de bedoeling de actie op eenzelfde manier te communiceren als de 1312-actie. Volledige openheid van zaken dus, ook naar politie en clubs. Blijf vragen, tips en opmerkingen gewoon posten of mailen, dan kunnen we met z’n allen de beste organisatie neerzetten. We zullen daar om de paar dagen op terugkomen en we zorgen er daarnaast voor dat het onderwerp op andere sites en in de media actueel blijft.

Voor meer informatie en de laatste stand van zaken over deze oproep: check het FCG Forum.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl