Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
"Oproep tot treinreis naar Rotterdam" 27 november 2009
Een ingezonden persbericht, dat is altijd leuk. Een mailtje van ene '1312 - actietijd' of er even aandacht besteed kan worden aan een oproep om massaal met de trein af te reizen naar de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Sparta Rotterdam. Vooruit dan maar.

"Sinds vrijdagmiddag is op het FCG Forum een bericht te lezen waarin wordt opgeroepen massaal met de trein naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam af te reizen om te laten zien dat de supporters alle regelingen bij uitwedstrijden spuugzat zijn.

"De afgelopen jaren worden fanatieke supporters steeds meer in hun vrijheid beperkt bij het bezoeken van wedstrijden. Met name alle regelingen en regels rondom uitwedstrijden zijn niet meer op 1 A4tje samen te vatten. Tegenwoordig moeten we al in de combi naar risicoloze wedstrijden als RKC, Sparta of Tilburg uit. Hiervoor gelden allerlei regels wat betreft omwisselen, alcoholgebruik, verplichte rijroutes om bij het stadion te komen, en recent bij RKC, over goederen (bier) die je in je auto door het land vervoert.

Regeltje na regeltje wordt toegevoegd en het net rondom supporters begint zich steeds verder te sluiten. Clubs en zeker lokale autoriteiten zien het liefst geen supporters van de bezoekende club komen en als die komen, dan het liefste in de buscombi. En als je dan nog een keer zonder buscombi naar een uitwedstrijd mag, dan moet je nog afwachten of het gedrag van de lokale politie, het beveiligingspersoneel of de clubpersonen niet provocerend is. Niet voor het eerst zijn er afgelopen zaterdag in Waalwijk nutteloze arrestaties verricht.

Daarom is het tijd voor wat anders. Wij roepen alle supporters die op een normale vrije manier naar een uitwedstrijd willen gaan op om zich aan te sluiten bij het volgende: Om 10.45 uur verzamelen we met een zo groot mogelijke groep op het CS Groningen. We zullen daar de trein van 11.06 uur nemen richting Rotterdam. Op Rotterdam CS zullen we uitstappen en richting Het Kasteel lopen. Daar zullen we verzoeken gewoon tot het uitvak toegelaten te worden. Als dit niet wordt toegestaan, zullen we weer vertrekken richting een kroeg om daar de wedstrijd te bekijken en na afloop in de trein terug naar Groningen te gaan.

Het moet voor iedereen ook duidelijk zijn dat het onze bedoeling is deze hele reis probleemloos te laten verlopen! Wij als supporters willen op een normale manier naar een uitwedstrijd kunnen; op een normale en vooral een vrije manier. Sluit je aan!"

Voor meer informatie en de laatste stand van zaken over deze oproep: check het FCG Forum.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl