Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verliest in Friesland 10 december 2004
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. Zoals gebruikelijk was het duel weer bijzonder matig. De Friezen hadden aan één onachtzaamheid van de Groningers genoeg om te winnen: 1-0

Voorafgaand aan het duel waren de acties van de supportersgroepen weer leuker dan de wedstrijd zelf. Ron Jans werd door de Friese toeschouwers verrast met allerlei bouwmateriaal in zijn tuin, zodat hij zelf mee kan helpen om de Euroborg af te bouwen. De Groningers besloten een eigen invulling aan de autocombi te geven en reisden per tractor af richting Friesland.

De inspanningen van de supporters ten spijt leverde de ontmoeting tussen de Friezen en de Groningers weer eens een zeer matig duel op. Beide ploegen willen vooral niet verliezen en dat leidt vaak niet tot een prachtig kijkspel. De eerste helft is dan ook behoorlijk tam met voor beide ploegen wat kleine kansjes.

In de tweede helft wordt Glen Salmon vrij snel afgelost door Martin Drent en zo kan FC Groningen ook vaker de hoge bal hanteren. Er komen wat kansjes voor de Groningers. Na precies een uur spelen wordt een corner door Hugo genomen die Drent passeert en vervolgens voor de voeten van Krstev belandt. De Macedoniër raakt de bal echter maar half.

In de 66e minuut stuurt Yildirm Vayrynen weg in de diepte en hoeft laatstgenoemde alleen nog Roorda te passeren: 1-0. Vier minuten later krijgt Yildirim zelf een kans om de wedstrijd te beslissen maar hij heeft teveel tijd nodig.

Daarna is het de beurt aan FC Groningen dat een slotoffensief ontketent en dat zorgt voor een aantal hachelijke momenten voor het Friese doel. In de 72e minuut krijgt een goede kans. Een voorzet van Florén wordt door Drent echter opzij gekopt naar Krstev, in plaats van richting het doel. Daardoor verdwijnt alle gevaar uit de aanval. Met Tuyp erin zingen de 1000 met Nevland-mutsen getooide FC Groningen-fans: "Alles of niets, olé olé".

FC Groningen krijgt nog een levensgrote kans. Een voorzet van Tuyp wordt door Hugo aangetikt, maar keeper Vandenbussche kan net voor de lijn redding brengen. In de resterende tijd gebeurt er weinig meer en zo verliest FC Groningen weer in Heerenveen, waar een doelpuntloos gelijkspel wellicht meer op z'n plek was geweest in het matte duel.

Opstelling sc Heerenveen: Vandenbussche; Seip, Breuer, Hansson, Rzasa; Hestad, Bruggink (75' Rose), Väyrynen; Yildirim, Samaras, Sikora (69' Selakovic)

Opstelling FC Groningen: (C) Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Van der Linden; Buijs, Krstev (79' Tuyp), Hugo, Florén; Salmon (49' Drent), Seedorf

Scoreverloop: 66' Vayrynen (Yildirim) 1-0

Scheidsrechter: Wegereef

Toeschouwers: 17.863 (uitverkocht)
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl