Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningers de draad kwijt in Kerkrade 4 december 2004
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Roda JC verloren. In Kerkrade werd het maar liefst 5-1 voor de thuisploeg, die FC Groningen ook op de ranglijst passeerde. Breekpunt in de wedstrijd was de overdreven rode kaart voor Roorda en de bijbehorende penalty. Deze klap kwam FC Groningen niet meer te boven.

FC Groningen begint helemaal niet slecht aan dit duel. Het zet Roda JC onder druk en krijgt enkele kleine kansjes. De grootste kans komt op naam van Elshot, die in de negende minuut via de doelman en de onderkant van de rechterpaal een corner afdwingt. Na een kwartier opent Roda echter de score. Cristiano ontsnapt op het randje van buitenspel en schuift de bal onder Roorda door: 1-0.

Tien minuten later is het duel beslist. Cristiano valt in het strafschopgebied over de hand van Bas Roorda. Weliswaar geen zware overtreding, maar de penalty die daarop gegeven wordt is terecht. Scheidsrechter Van Egmond drukt echter een stempel op de wedstrijd door de keeper van FC Groningen rood te geven, want dat is veel te zwaar gestraft. Aan reserve-doelman Jeroen Lambers de ondankbare taak om te redden wat er te redden valt. Gregoor van Dijk faalt niet en Roda JC leidt met 2-0 en een man meer op het veld.

Deze klap komt FC Groningen niet meer te boven. De druk op de verdediging neemt toe en Roda JC maakt dankbaar gebruik van de ruimte die het krijgt. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Roda JC de score verder opvoert. In de 38e minuut kan Laszlo Bodnar uithalen vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Lambers reageert niet attent genoeg en wordt in de korte hoek geklopt. Opmerkelijk is dat Bodnar na zijn doelpunt liever de meegereise aanhang van FC Groningen provoceert dan feest te vieren met zijn eigen supporters.

Bodnar doet er sowieso veel aan om op te vallen en provoceren is zijn tweede natuur. Net na de rust is de geblondeerde Hongaar betrokken bij een opstootje, als hij een speler van FC Groningen slaat en ook Ron Jans toesnauwt. Hij moet tenslotte door zijn eigen ploeggenoten in bedwang worden gehouden. In de 52e minuut speelt Bodnar opnieuw een negatieve hoofdrol. Hij krijgt het aan de stok met de FC Groningen-spelers, waarna Van Egmond een poging onderneemt om hem uit te leggen dat zijn gedrag in Nederland niet gewenst is. De internationale arbiter kan het de Hongaar in geen enkele taal duidelijk maken, waarna Wiljan Vloet als bemiddelaar tussenbeide moet komen.

Scoren kan Bodnar trouwens ook, want een hard schot wordt door doelman Lambers verkeert beoordeeld en dan is het 4-0. Een paar minuten later lijkt er een monsterscore aan te komen, als Colinet een rebound van dichtbij kan intikken. Gelukkig blijft het bij deze Limburgse dadendrang. Twaalf minuten voor tijd scoort FC Groningen zowaar nog tegen. Een mooie driehoek via Seedorf en Salmon, eindigt via aanvoerder Van Gessel in het doel: 5-1. Alleen interessant voor de statistieken.

Zo eindigt de verste uitwedstrijd van FC Groningen in een deceptie. De zware rode kaart is daar voor een belangrijk gedeelte debet aan, maar er worden achterin ook teveel fouten gemaakt. Na afloop lopen de spelers nog naar het uitvak. Stefano Seedorf biedt zelfs zijn excuses aan en wenst de supporters een goede terugreis. Volgende week wacht de volgende wedstrijd weer en toevallig de dichtstbijzijnde uitwedstrijd: tegen sc Heerenveen. Een mooie kans op revanche dus.

Opstelling Roda JC: Kujovic; Bodnar (87' Roemgers), Senden, Luijpers (46' Colinet), Filipovic; Van Dijk, Vicelich, Van Dessel, SÚrgio; Cristiano, KonÚ (70' CissÚ)

Opstelling FC Groningen: Roorda; Buijs (83' Sedoc), Kruiswijk, Van der Linden; Elshot, Krstev (46' Bechan), Hugo, (C) Van Gessel, Fledderus (25' Lambers); Salmon, Seedorf

Scoreverloop: 15' Cristiano (KonÚ) 1-0, 26' Van Dijk (strafschop) 2-0, 38' Bodnar (Cristiano) 3-0, 52' Bodnar (-) 4-0, 60' Colinet (rebound) 5-0, 79' Van Gessel (Salmon) 5-1

Scheidsrechter: Van Egmond

Toeschouwers: 12.200
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl