Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen legt zich toch neer bij 'absurde' boete 5 mei 2009
FC Groningen legt zich toch neer bij de boete van 7.500 euro, die de club een week geleden kreeg opgelegd van de KNVB. Algemeen directeur Hans Nijland noemde de geldstraf aanvankelijk 'absurd', maar ziet nu af van verder procederen. FC Groningen wordt bestraft voor zogeheten 'ongeoorloofde' spreekkoren van haar supporters in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

In zijn wekelijkse nieuwsbrief zegt Hans Nijland:

"Vorige week meldden wij al in onze nieuwsbrief dat we van de KNVB een boete opgelegd hadden gekregen van 7.500 euro vanwege spreekkoren rond de wedstrijd sc Heerenveen – FC Groningen. Nadat we ons juridisch hebben laten voorlichten en het duidelijk was dat we weinig kans zouden maken, hebben we afgezien van beroep.

Wel hebben we de KNVB een brief geschreven waarin wij aangeven dat in onze ogen de hoogte van de boete absurd is. Het mag duidelijk zijn dat wij bij FC Groningen ons distantiëren van beledigende of kwetsende spreekkoren en dat we er ook alles aan doen dit te voorkomen, maar een bedrag van 7.500 euro getuigt van geen enkele realiteitszin. We hebben de KNVB dan ook gevraagd met ons – en andere clubs, die dezelfde problemen kennen – in discussie te gaan over de vraag hoe we spreekkoren kunnen voorkomen en waarom clubs financieel hard getroffen worden voor zaken waar je niet volledig grip op kunt hebben. We zijn benieuwd naar de reactie vanuit Zeist."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl